יען כי עלה נושא מערכת החינוך, ויען כי סרקתי מאמר מרתק על החינוך כיום

אבח"י

Well-known member
אמ;לק - האם הערצת היצירתיות והאינדווידואליזם ותיעדופן, על פני סמכויות חיצוניות-אובייקטיביות הינן הדרך היחידה הטובה לשינוי מערכת החינוך הישראלית?
קושיות והשגות, בין היתר מתוך תקווה שהדר' שאשא-ביטון תקרא.
אני קראתי.

קבצים מצורפים

• חינוך 1.png
    חינוך 1.png
    KB 98.6 · צפיות: 8
  • חינוך2.png
    חינוך2.png
    7.1 MB · צפיות: 8

קלייטון.ש

Well-known member
אני קראתי ממש ברפרוף והמחשבה שעלתה בדעתי היא שהזמנתי בייביסיטר שתשגיח לנו על הילדים בזמן שאנחנו יוצאים לסרט, והיא באה ומרצה לנו את התפיסה החינוכית שלה ואיך היא מתכוונת לבצע את עבודתה החינוכית על הילדים שלנו.
מותק, רק תשגיחי שהם לא יידרסו ושלא יאכלו יותר מדי ממתקים, אנחנו רק יוצאים לסרט. אנחנו נחזור ונדאג להם מעבר לזה.

אבח"י

Well-known member
אני קראתי ממש ברפרוף והמחשבה שעלתה בדעתי היא שהזמנתי בייביסיטר שתשגיח לנו על הילדים בזמן שאנחנו יוצאים לסרט, והיא באה ומרצה לנו את התפיסה החינוכית שלה ואיך היא מתכוונת לבצע את עבודתה החינוכית על הילדים שלנו.
מותק, רק תשגיחי שהם לא יידרסו ושלא יאכלו יותר מדי ממתקים, אנחנו רק יוצאים לסרט. אנחנו נחזור ונדאג להם מעבר לזה.
הבעיה, שהבייביסיטר הזו עולה-תעלה לך בהרבה כספי מסים. זה הרי ההבדל בין "חינוך בבית" לבין "חינוך בבית הספר".

קלייטון.ש

Well-known member
תעלה לך בהרבה כספי מסים
בניגוד לחלקים גדולים באוכלוסיה לי ממש לא אכפת מה קורה לכספי המיסים שלי.
תשפכו את הכסף איפה ואיך שאתם רוצים.
חוץ מזה זה טוב לממן מערכת חינוך גדולה. מורים ומורות שייכים לשכבות היותר חלשות של האוכלוסיה מבחינה כלכלית, וטוב שמספקים להם פרנסה, כך שהילדים שלהם (אותם הם בלי ספק מחשיבים מעל הכל, כי הם נורמלים) לא יסבלו מרעב.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מורים ומורות שייכים לשכבות היותר חלשות של האוכלוסיה מבחינה כלכלית.....
זה אחד השקרים הגדולים ביותר שהסתדרות המורים הצליחה במשך שנים לטפטף לנו את זה לתודעה.

אני מדבר כאחד שבמשך עשרות שנים נכנסת לחשבון הבנק המשותף שלו משכורת ממ. החינוך.

אבח"י

Well-known member
בניגוד לחלקים גדולים באוכלוסיה לי ממש לא אכפת מה קורה לכספי המיסים שלי.
תשפכו את הכסף איפה ואיך שאתם רוצים.
חוץ מזה זה טוב לממן מערכת חינוך גדולה. מורים ומורות שייכים לשכבות היותר חלשות של האוכלוסיה מבחינה כלכלית, וטוב שמספקים להם פרנסה, כך שהילדים שלהם (אותם הם בלי ספק מחשיבים מעל הכל, כי הם נורמלים) לא יסבלו מרעב.
ברור לך, שכספך הוא רק מטונימיה לכספי כולנו. זה שלך לא אכפת אינו הנחליאלי המבשר את בוא הסתיו, וכן הגישות בעלות הגוון הליברטריאני שאתה מציג, לא היו מתעוררות, ללא תיווך תרבותי שנגע בקשיים רבים של חברות לפני 300 או יותר שנים.
בענין המורים, אני מסכים עם השייח. לא שהמשכורות הן משכורות מהנדסים, ונכון שהן בתחתית סולם השכר של עובדי מדינה, ונכון שצעירים בהוראה מרוויחים מעט מאוד [ אבל, ואל תשכח - 4 חודשי חופשה משולמת בשנה, בה אפשר לעבוד בעבודות נוספות ולא לדווח עליהן, אגב]. אנשים שעברו את חמש או שש השנים הראשונות מתחילים להרוויח סכומים ראויים למעמד הבינוני. יש להם מכוניות [ לכולם!, לפחות אצלי בעבודה], הניידים הכי חדשניים, חופשות בחו"ל וכו'

קלייטון.ש

Well-known member
אנשים שעברו את חמש או שש השנים הראשונות מתחילים להרוויח סכומים ראויים למעמד הבינוני. יש להם מכוניות [ לכולם!, לפחות אצלי בעבודה], הניידים הכי חדשניים, חופשות בחו"ל וכו'
מכונית וסמרטפון זה מעמד בינוני? בישראל אפילו מקבלי קצבת הבטחת הכנסה יכולים להחזיק רכב.

אבח"י

Well-known member
מכונית וסמרטפון זה מעמד בינוני? בישראל אפילו מקבלי קצבת הבטחת הכנסה יכולים להחזיק רכב.
מה 'ני יגיד לך..
זה מה ש'ני יודע. אני יודע שמקבלי קצבת הכנסה אמיתיים לא מצליחים להחזיק מכונית, נייד בינתיים ואוכל בקושי.

למעלה