יער לופוחובה-טקס

lala70

New member
יער לופוחובה-טקס

אני אחראית במשלחת לפולין לעשות את הטקס על יער לופוחובה אם למישהו מכם יש קטעי קריאה מקוריים,שירים או כל דבר שיכול לשמש אותי בטקס---אני אשמח אם תביאו לי אותו תודה

מדריך1

New member
טקס ביער לופוחובה

נערה יקרה אם את באמת אחראית, אין זו חכמה שאחרים יעשו בשבילך את העבודה. כנסי לגוגול- הקלידי -יער לופוחובה, ותמצאי הרבה אתרים בהם קטעי שירה,הקראות, שירים ועוד. אז נא לא להתעצל ,יש שם חומר רב.

?

למה אתה חייב להיות כל כך מעצבן.... וכל כך ביקורתי.... היא בטח תיקח כמה הצעות ותיקח קטעים או רעיונות משם... מה אכפת לך שהיא מבקשת עזרה????

תסלחי לי,

את אולי לא יודעת אל מי דיברת ככה. הבן אדם הוא מדריך מסעות לפולין של בני נוער בעל ידע רב על השואה ואת זה אני אומרת מניסיון אישי, הוא היה מנהל המשלחת שלי.. והוא צודק, צריך גם לחפש לבד, אחרת מה היא תלמד אם ימצאו לה הכל.

Old Cat

New member
ומתי כבר ישתמשו בשם הנכון של המקום

LOPUCHOWO , כמובן שאין טעם בהקפדה על ביטוי "פולני" של האות הראשונה, אבל לפחות השם עצמו........

טיפקסית

New member
תודה עדי

אגב אם רוצים להריץ חיפוש בגוגל על העיירה והיער משנים את האות האחרונה ל-A מה קורה עדי? הרבה מאוד זמן לא שמעתי ממך,אשכרה!! לא תאמין אבל אני 28 ימים לפני שחרור מהצבא תחי האזרחות המתקרבת!

Old Cat

New member
יש 4 מקומות בשם זה, זה שמענין אותנו

נמצא באיזור טיקוצ'ין http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81opuchowo_%28powiat_bia%C5%82ostocki%29

טיפקסית

New member
ידוע

עוד זוכרת את הדרך אותה הלכנו לזכרם בתוך העיר אי שם באוקטובר 2004. זוכרת שבאמצע הטקס ביער החל לרדת גשם,סמלי! נתן עוצמה מיוחדת. זוכרת את בית הכנסת שרק בתוכו הבנתי מה מושג המשמעות של עולם ותרבות שנמחקה. טיקוצ'ין עיירה מדהימה,שותקת ביופי והיער הזה, יער לופוחובה ,כמו עולם בפני עצמו,וכל הפסטורליה שמסביב. ורק הקברים זועקים עד כאב.

לזרושקה

New member
זהו..

אני זוכרת.. היה לי ממש מוזר ביער לופוחובה ובפולין בכלל.. היו מקומות שהם כ"כ פסטורלים.. מי היה מאמין שדברים כאלים קרו שם.. במיידנק.. שיש שם דשא, ואושוויץ (לא זוכרת אם זה בירקנאו או לא) גם.. ובער לופוחבה השלג, והתים הגבוהים.. מוזר.. מאוד אפילו

Old Cat

New member
מה שמוכיח כי אנשים יכולים לכער את הטבע היפה

גם הטבע היפה ביותר מתכער עיל ידי מעשי אנשים. חלק מהניגודים החזקים בהם מתאפיינת פולין.

N B I

New member
שם נשברתי

בכיתי כמו ילדה בת שלוש. המדריך שלנו שם אותנו בכיכר השוק של טיקוצ'ין ואז אמר שהוא מבקש שניהיה בשקט עד שנגיע. באוטובוס הוא שם לנו את "כשהלב בוכה", ועברתי שם איזה חוויה שאני לא יודעת איך להסביר אותה בכלל, משהו מיסטי מטורף, כאילו יצאה לי הנשמה מתוך הגוף ונזרקה 60 שנה אחורה. הייתי כל כך בהיסטריה שנכנסתי להתקף אסטמה. ושכבר הגענו ליער הפנים שלי היו אדומות ונפוחות ושורפות (דמעות+יובש של פולין) ולא הפסקתי לבכות לדקה, וכל הזמן רק חשבתי אם יש איזשהי דרך שאני יכולה ל-א לעמוד על האדמה ספוגת הדם. כל הזמן הייתי במין היסטריה שאני עומדת מעל מישהו, שדם זרם ועכשיו אני מחללת כבוד של מישהו. טיקוצ'ין והיער היו המקומות שבהם הכי חוויתי את פולין (אני לא אוהבת שאומרים התחברתי או הבנתי- כי אנחנו אפילו לא קרובים לזה).

rahelisthren

New member
..

הקבוצה שלי כבר הייתה בפולין והיו חלק כמוני שכתבו שירים והקריאו אותם..תעודדו לילדים לכתוב זה יוצא הכי יפה מהלב..

למעלה