צמחים ובעלי חיים אלה, ועוד רבים אחרים צולמו במרחק של פחות ממאה מטר מיער נטוע של הקק"ל בגבעות גורל. את האירוס השחום שפעם מצאתי באיזור בהמוניו לא מצאתי הפעם- הוא חוסל במקום על ידי הקק"ל. זוהי הדגמה של הקונפליקט בין "איכות סביבה", במקרה זה נטיעת יערות על ידי הקק"ל והשמדת ה"עשבים הרעים" שבצילומים על ידי ריסוס בהרביצידים, ובין שמירת טבע. וכמובן השאלה: מה מתכוונת מפלגת הירוקים לעשות בנושא?
קקל כבר לא מרססת בכלל לפני נטיעה. הנטיעה מבוצעת תוך חיפוי האיזור הקרוב עם יריעה. לאחר מספר שנים מוסרת היריעה הסביב העץ מפוזר גזם. הנטיעות החדשות באיזור הם בעיקר של רחבי עלים, כולל החלפת חלקות משמעותיות של אורנים, בעמקים. יער אלות אטלנטיות באותו איזור
הודעות דובר קק"ל או שראית בעיניך? כי מה שאני ראיתי בעיני בגבעות גורל זה שטח שרוסס בוודאות בשנה זו, ביער בן מספר שנים. בט"ו בשבט בשנה שעברה ראיתי שטח שהוכן לנטיעות- על ידי ריסוס כמובן. ורחבי העלים שראיתי בגבעות גורל הם אקליפטוסים ושיטות אוסטרליות ממינים לא מוכרים לי. חוזר על שאלתי לדרור- מה תעשו בנושא?
אין לי קשרים לדוברים וכאלה. ביער דודאים (אם לזה הכוונה לגבעות גורל) ממשיכים לטעת אקליפטוסים ושיטות זרות). אם כי גם שם (לדוגמא ממש ליד צומת להבים) בנטיעות מתבצעות ללא ריסוס, תוך חיפוי קרבת השתיל. ביער להב, עיקר הנטיעות החדשות הם של עצים מקומיים. הרבה חרובים, אלות, שיזפים ועוד. אבל זה בעצם לא העיניין כאן. כך נראית נטיעה חדשה, בחורשה שמקיפה את להבים.
באיזור יער בן שמן- מרססים ועוד איך. יער להב, בצד הדרומי של הכביש- קרקע היער כל כך סטרילית עד שלא ניתן להסביר זאת אלא בריסוס מונעי נביטה השנה (ישנם שני צמחים מקומיים שבכל זאת מבצבצים פה ושם- עירית גדולה וסירה קוצנית. שניהם רב שנתיים כך שנראה לי שהדברת העשבים נעשתה שם באמצעות מונעי נביטה). וגם אם עברו לחיפוי קרבת השתיל, זה עדיין לא מכשיר את השרץ. אני מקווה שלא תאמין להם אם יטענו שהם כבר לא מדסקסים את השטח לפני נטיעה.
דרור כבר פנה לעיריית הרצליה בדרישה להפסקת השימוש בקוטלי עשבים בחורשות העירוניות, שביחס ליערות קק"ל נראות ממש מדבריות שממה מתחת לעצים. אציין שלדעתי בעיית יערות קק"ל חריפה במיוחד בספר המדבר, (וגבעות גורל בכלל זה), וקצת פחות מהותית בחבל הים תיכוני.