יפה נוף מקדמת פרויקטים של עיריית חיפה

CivilEng

New member
יפה נוף מקדמת פרויקטים של עיריית חיפה

חברת יפה נוף מבצעת עבור עיריית חיפה פרויקטים בתחומי התמחותה – תשתיות, תחבורה ובנייה. בימים אלה מתחילה חברת יפה נוף לבצע שלושה פרויקטים חדשים – התאמת החוף השקט לאליפות העולם בשייט מפרשיות, הנגשת ביה"ס תל-חי לבעלי מוגבלויות וחיזוק המבנה הראשי בביה"ס התיכון עירוני ג' נגד רעידות אדמה.

לחדשה המלאה

חבל שהנגשת בית הספר תל חי תחל רק בעוד כמה שבועות

למה לא עושים את העבודות האלו במהלך חופשת הקיץ???
אישית הייתי מעדיפה שבבית הספר שבו נמצאים הילדים שלי לא יהיו פועלים- בטח שלא בבית ספר יסודי.

לגבי עירוני ג' - זה מאוד יפה לכתוב "חיזוק המבנה לרעידות אדמה".... זה כבר כמה שנים שיש תלונות רבות שהמבנה לא ראוי ודורש שיפוץ.
יכולה להעיד על אולם הספורט: נראה שלא עבר שיפוץ עשרים שנה.....

במהלך החופשה העירייה צבעה חיצונית גני ילדים ומה עצוב :

כל הגנים נצבעו באפור כהה
<קודם היו צבועים צהוב- קרם>
ממש לא מתאים לגן ילדים.
הייתי רוצה לדעת מי החליט על הצבע

ש מים

New member
תודה!!!

באופן פרטי, אשמח מאוד לעידכונים בנוגע לפרוייקטים בתחום העיר חיפה (אבל אשמח מאוד ואין לי בעיה אם תמשיך לעדכן ולהביא לנו מידע בפרסום פומבי).
ואני לא שוכח את בקשתך. אנסה לייצר משהו - בנוגע לתכנון המגזר הערבי, שיכלול את החומר בשרשור הארוך האחרון, שהיה לנו כאן).

ש מים

New member
ואם כבר חיפה: מה ידוע לך על "חזית הים העירונית"?

(מדובר - אם אני מבין נכון - בפתיחת המושבה הגרמנית אל הים, ולמעשה - פתיחת רציף הנמל...)

לנגלי

New member
בשנה האחרונה כמעט ולא היו חדשות על התוכנית

היא אושרה בוולחו"ף לפני שנה וגם בועדה המחוזית, אבל מאז לא שמעתי על עדכונים בכיוון.
&nbsp
להערכתי זה ייקח עוד הרבה שנים אם לא עשור ומעלה, כאשר לא ברור לי עדיין איך יתגברו על מסילות הרכבת שחוצות את התוכנית. אמנם העירייה לוחצת על שיקוע או מנהור של התוואי, אבל אני לא רואה איך זה ייקרה בשנים הקרובות.
&nbsp
לצד זה, תהיה מלחמה רצינית מול נמל חיפה ו-וועד העובדים שם שמתנגד לתוכנית שגורעת שטחים משמעותיים מהנמל.

ש מים

New member
עדכון חלקי

היום הבנתי שהבעיות מול וועד הנמל "עומדים להפתר" ושבשבועות הקרובים התכנית תובא לאישור המועצה הארצית.
במקביל כל תכניות העירייה (במושבה הגרמנית וכו') מתייחסות לפרוייקט כוודאי, ובהתאם לכך מקודם כל התכנון בעיר/אזור המושבה הגרמנית.

לנגלי

New member
נקווה...

בסה"כ מדובר בתוכנית טובה שגם תקרב את העיר לים וגם תפתח את האזור באופן משמעותי.

ושאלה איך מתקדמת תוכנית "פארק הקישון"

שבוע שעבר כתבו בידיעות אחרונות שבחיפה נוצר אבסורד כשמהנדס העיר "התנגד" לשטחים שהציעו להקצות לפארק הקישון (כ6000 דונם) שקידם ראש העיר בגלל מחלוקת על קרקעות בשפך הקישון שבעבר הוקצו למבני מסחר וייתכן שאף למגורים בעוד שתוכנית הפארק מיעדת "לצבוע" אותם בירוק לפיתוח הפארק בלבד. ההתנגדות היא בגלל שלא הוקצו שטחים חלופיים לאלו שמחזיקים בקרקעות כתשלום ל"הפקעת שימושים" הזאת וחוששים שההתנגדות והעיכוב בהקצאת שטחים חלופיים יטרפדו את הפארק כולו. מחזיקים שם בקרקעות מנהל מקרקעי ישראל וחברת נמלי ישראל (לה הובטחו שטחים חלופיים כפיצוי) ויש שם גם את בית הספר הטכני של חיל האוויר.

אישית לא יודע איזה בנייה תוכננה בשפך הקישון. אבל ראוי להזכיר שלמשל בשפך הירקון בת"א יש מבנים (גני התערוכה הישנים, תחנת רידינג הקרובה, מתחם הנמל ועוד) ככה שאולי "ביתנים" מסחריים וטיילת חופית כמו בתל אביב היא לא מילה גסה.

ש מים

New member
ממצאי ביניים

לפי התכנית שבאתר רשות נחל הקישון, נראה שלא. אבל אני לא יודע למתי היא מעודכנת (אם כי, ככל שאני יודע, הפארק אכן לא מגיע לקו החוף).
מחר אנסה לברר במדוייק.

ש מים

New member
לאחר בדיקה - להלן תשובה מקיפה

1. המצב הנוכחי של תכנית פארק נחל הקישון הנו "בהכנה". ואפילו די מוקפא. התכנית עדיין לא קיבלה שום מעמד סטטוטורי.
  2. יחד עם זאת, תכנית מתאר חיפה (המופקדת מאפריל שנה זו) מטמיעה ומגדירה את יעודי הקרקע בסביבות הנחל שבתחום שיפוט חיפה. בחינת התכנית העלתה כי היא תומרת לתכנית המוצגת באתר רשות נחל הקישון (שהעליתי לעיל).
  3. לפי התכנית הנ"ל השטח הפתוח/ציבורי ("הירוק") של הפארק מסתיים במעגן הדיג.
מקווה שתשובתי ענתה על שאלותיך.

חן חן על המענה.

האם חיפה תעתיק את רעיון הנגישות עליו עובדים בתל אביב לפיו פארק הקישון יחובר לרצף טיילות של קו החוף (וכמו בגוש דן אמור לחבר את כל ערי החוף הצפוניות ברצף טיילות חוף) כולל למשל גשר הולכי רגל בין 2 גדות הנחל?
&nbsp
ואגב, הזכרת שפארק הקישון מופיע במסגרת תוכנית המתאר של חיפה. לפני כמה חודשים קראתי בכלכליסט את הכתבה הבאה לפיה קיימת ביקורת רצינית על תוכנית המתאר של חיפה שמגבילה מאוד בנייה לגובה ותוספות בנייה בתמ"א ומייעדת לחיפה גידול אוכלוסין מאוד מתון של 50,000 תושבים בעשור הקרוב (כלומר איזה 12,000 דירות בלבד). http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3637103,00.html
&nbsp
נראה שאם בתל אביב קיימת ביקורת על תוכנית מתאר שמגבילה בנייה בעיר הלבנה וסביבתה, ההגבלות בתוכנית המתאר החיפאית כבדות יותר ונוגעות לכ80% מאזורי המגורים.
&nbsp

ש מים

New member
תודה לך על השאלות!

שמחייבות אותי לחקור וללמוד ולהתעדכן בנושאים החשובים (לי...) הללו!

לגבי מתאר חיפה, אם לא יהיו שינויים דרסטיים, אני אני צפוי שהמשך אהיה הרבה יותר מעודכן בכל הנושא (ואעדכן גם כאן). כרגע - בגלל "כיבויי שריפות" - לצערי לא אוכל לבדוק ולענות לך.
לגבי הביקורות על התכנית: ביקורות תמיד היו ויהיו (וטוב שכך!).

למעלה