יפוי כח מתמשך. משרד המשפטים דואג לפרנסת עורכי הדין

דקל נור*

Well-known member
בימים האחרונים קודחת לנו בראש פרסומת רדיו מטעם משרד המשפטים על החשיבות ביפוי כח מתמשך. לכאורה, דאגה נוגעת ללב. יפה מצדו של גדעון סער.
אלא שלאחרונה נחשפתי לנושא ולמדתי שהעסק פרוץ. העמלה הנגבית על ידי עורכי הדין יכולה לנוע בין 2000 שקל ל-6000 ויותר.
אם מדובר בזוג שמגיע להסדיר זאת, זה יכול להאמיר ל-9000. כמה חודשים של קצבת זקנה זה יוצא?
עכשיו, למה שקשישים או דמנטים יידרשו לשלם סכומים כאלה? כמה באמת שעות עבודה משקיע במסמך כזה עורך דין מיומן? לא רוצה לומר שהם עושים העתק-הדבק אבל... התחום פרוץ .
כשמרימים גבה לנוכח הפקעת המחיר, מהלכים עורכי הדין אימים שמסמך "זול" לא יכובד ויצור קשיים בעתיד.
רוצה לתרום השר סער לטובת הקשישים והדמנטים? שיסדיר את העמלות ויגביל אותן.

סופהו 1

Well-known member
בימים האחרונים קודחת לנו בראש פרסומת רדיו מטעם משרד המשפטים על החשיבות ביפוי כח מתמשך. לכאורה, דאגה נוגעת ללב. יפה מצדו של גדעון סער.
אלא שלאחרונה נחשפתי לנושא ולמדתי שהעסק פרוץ. העמלה הנגבית על ידי עורכי הדין יכולה לנוע בין 2000 שקל ל-6000 ויותר.
אם מדובר בזוג שמגיע להסדיר זאת, זה יכול להאמיר ל-9000. כמה חודשים של קצבת זקנה זה יוצא?
עכשיו, למה שקשישים או דמנטים יידרשו לשלם סכומים כאלה? כמה באמת שעות עבודה משקיע במסמך כזה עורך דין מיומן? לא רוצה לומר שהם עושים העתק-הדבק אבל... התחום פרוץ .
כשמרימים גבה לנוכח הפקעת המחיר, מהלכים עורכי הדין אימים שמסמך "זול" לא יכובד ויצור קשיים בעתיד.
לא יודעת כמה שעות הם משקיעים, אבל להרגשתי, המחיר הגבוה מתחיל מזה שחייבים עורך דין ולא סתם עורך דין, אלא כזה שהוסמך לערוך את המסמך.
אח"כ לפי כמות ההוראות, ההגבלות, התנאים והדרישות.
אם יש עסקאות שצריך לעשות, מה כמות המסמכים שיש לאסוף ולסרוק, ואולי עוד גורמים.
כנראה שכל המרבה בהם, לעורך הדין זה משובח.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם מדובר בזוג שמגיע להסדיר זאת, זה יכול להאמיר ל-9000.
זה לא הופך את זה לפרוץ. כל עו"ד גובה כראות עיניו בהתאם לנסיבות. זה נכון לגבי שכ"ט עו"ד ב90% מהמקרים.
כמה חודשים של קצבת זקנה זה יוצא?
למה זה צריך להיות קשור לקצבת זקנה? לא שמעתי את הפרסומת שאתה מדבר עליה, אבל כל הרעיון של ייפוי כוח מתמשך הוא לחתום עליו לפני שמגיעים לגיל זקנה.
עכשיו, למה שקשישים או דמנטים יידרשו לשלם סכומים כאלה?
קרי לפני שאדם הופך לקשיש או דמנטי.
כמה באמת שעות עבודה משקיע במסמך כזה עורך דין מיומן?
א. לא מעט אם הם עושים את זה נכון.
ב. לצורך הסמכה להכין ייפוי כוח מתמשך הם עברו השתלמות של 2-3 ימים מלאים. זאת כמובן מעבר ללימודי המשפטים הבסיסיים שלהם שארכו 4-5 שנים ועלו לא מעט.
לא רוצה לומר שהם עושים העתק-הדבק אבל... התחום פרוץ .
שוב, אין כאן שום פריצות מיוחדת בתחום. להיפך, אם אתה מכיר את עולם המשפט, זה אחד התחומים הפחות פרוצים במרחב הזה. עדכונים קבועים של הרשויות, פיקוח, ועוד.
והם צודקים ב100%. ככל שהמסמך ערוך מקצועי יותר, כך קטן הסיכוי שתקיפתו (כפי שנעשית לעתים ע"י קרובי משפחה שונים בזמן אמת) תצליח.
זאת תהיה טעות קשה. כך עשו ח"כים רק לפני מספר שנים בתחום הביטוח הלאומי למשל. המטרה לכתחילה הייתה טובה, הפסקת הפריצות (ששם אכן הייתה קיימת) של ארגונים פרטיים שגובים מחירי עתק (מעבר לבעיות נוספות בחתימה איתם) תמורת הבטחות סרק. הביצוע היה כושל עד כדי כך שנכון להיום הרבה מאוד אנשים שמבקשים לשכור שירותי עו"ד לצורך תביעה נגד המוסד לא יכולים למצוא כאלו, מאחר ורבים מעוה"ד המקצועיים שעסקו בתחום הפסיקו לאור השיטה החדשה.

אבח"י

Well-known member
זה לא הופך את זה לפרוץ. כל עו"ד גובה כראות עיניו בהתאם לנסיבות. זה נכון לגבי שכ"ט עו"ד ב90% מהמקרים.

למה זה צריך להיות קשור לקצבת זקנה? לא שמעתי את הפרסומת שאתה מדבר עליה, אבל כל הרעיון של ייפוי כוח מתמשך הוא לחתום עליו לפני שמגיעים לגיל זקנה.

קרי לפני שאדם הופך לקשיש או דמנטי.

א. לא מעט אם הם עושים את זה נכון.
ב. לצורך הסמכה להכין ייפוי כוח מתמשך הם עברו השתלמות של 2-3 ימים מלאים. זאת כמובן מעבר ללימודי המשפטים הבסיסיים שלהם שארכו 4-5 שנים ועלו לא מעט.

שוב, אין כאן שום פריצות מיוחדת בתחום. להיפך, אם אתה מכיר את עולם המשפט, זה אחד התחומים הפחות פרוצים במרחב הזה. עדכונים קבועים של הרשויות, פיקוח, ועוד.

והם צודקים ב100%. ככל שהמסמך ערוך מקצועי יותר, כך קטן הסיכוי שתקיפתו (כפי שנעשית לעתים ע"י קרובי משפחה שונים בזמן אמת) תצליח.

זאת תהיה טעות קשה. כך עשו ח"כים רק לפני מספר שנים בתחום הביטוח הלאומי למשל. המטרה לכתחילה הייתה טובה, הפסקת הפריצות (ששם אכן הייתה קיימת) של ארגונים פרטיים שגובים מחירי עתק (מעבר לבעיות נוספות בחתימה איתם) תמורת הבטחות סרק. הביצוע היה כושל עד כדי כך שנכון להיום הרבה מאוד אנשים שמבקשים לשכור שירותי עו"ד לצורך תביעה נגד המוסד לא יכולים למצוא כאלו, מאחר ורבים מעוה"ד המקצועיים שעסקו בתחום הפסיקו לאור השיטה החדשה.
הרינג - דקל נור זו גברת ולא אדון.

צליליתה1

Well-known member
בימים האחרונים קודחת לנו בראש פרסומת רדיו מטעם משרד המשפטים על החשיבות ביפוי כח מתמשך
לא שמעתי את הפרסומת, וגם לא ממש מבינה, במקרה שלי, את החשיבות.
הילדים יהנו מהירושה שווה בשווה, וגם בעניין החלטות רפואיות, וכו, אני מניחה שהם יהיו שותפים.

אבא שלי היה איש מסודר מאוד, לא חושבת שהיה לו כזה יפוי כח
לאחי היתה זכות חתימה בבנק

כשהרופא הציע לא לעשות פרוצדורה רפואית מסוימת ולתת לטבע לעשות את שלו, הסתכלנו זה על זה, הילדים, די בחוסר אונים, ובקשנו להמשיך בטיפול.
החלטה מצוינת, כי אבא ז״ל קיבל עוד זמן, וחלק לא קטן מהזמן היה גם זמן טוב עד טוב מאוד.

קלייטון.ש

Well-known member
וגם לא ממש מבינה, במקרה שלי, את החשיבות
לא יודע במקרה שלך אבל החשיבות היא לתקופה שבה האדם לא מסוגל לדאוג לעצמו, ויש לו אמצעים שיכולים לתרום לרווחתו, וצריך למנות מישהו שיקבל החלטות מה לעשות עם אותם אמצעים לטובת אותו אדם.
לא מדובר במוות, זה מכוסה בצוואה. גם לא בתקופה שבה האדם מסוגל לקבל החלטות. מדובר בתקופת הצללים שבין לבין.
אם האדם לא ביצע מינוי כזה מראש הקרובים לו יצטרכו להגיש בקשה לבית המשפט למינוי אפוטרופוס, ובית המשפט ידון, ומי יודע מה תהיה התוצאה. לא בטוח שהיא תהיה מה שהאדם היה רוצה שתהיה. מי שיש לו כמה ילדים, או בת זוג אחת או יותר, לא בטוח שבית המשפט ימנה את מי שהוא עצמו היה רוצה בתפקיד.
זו החשיבות.
זה לא רק למי שמתקרב לגיל סניליות (בהנחה שהוא לא מאלה, בלי להזכיר פה שמות, שנולדו סנילים). גם אנשים צעירים יחסית יכולים להגיע למצבים שהם מאבדים את היכולת לדאוג לענייניהם.

צליליתה1

Well-known member
בימים האחרונים קודחת לנו בראש פרסומת רדיו מטעם משרד המשפטים על החשיבות ביפוי כח מתמשך
תגובה#2
ובכלל, יש אינפלציה בסוגי תיווכים
מקבלת כמה פעמים בחודש שיחות מגורמים שמעונינים לבדוק לי, בחינם גמור, איזה ביטוחים רפואיים יש לי
(תודה. למדתי לקרוא)
אתמול התקשר מישהו והציע , אם הבנתי נכון, ביטוח למימוש ביטוח סיעודי
כי כשיגיע היום ואהיה סיעודית (והוא ידע שאני זקנה) יהיה לי מאוד קשה לממש בעצמי את הביטוח

קלייטון.ש

Well-known member
עורך דין זה דבר יקר. זה איש מקצוע יקר.
2000 ש"ח משקף בסביבות שעה עבודה.
שזה כנראה הזמן שיושקע ע"י עורך הדין רק בפגישה המקדמית עם הלקוח.
אגב המסמך הזה לא מיועד בכלל לקשישים דמנטים. בשלב הזה זה כבר מאוחר.
עורכת הדין שלי למשל מציקה לי להכין כזה ואני רק בן 46. אם כי יכול להיות שהיא מזהה שאני כבר דמנטי.
כבר דיברנו על זה לא פעם ככה שהיא כבר עבדה על המסמך הזה, בלי לקבל תשלום עליו ישירות.
אם מדברים על כסף אז הבחורה הזו למשל לקחה ממני 2400 ש"ח בשביל לפתוח לי כרטיס במחשב שלה עבור החברה שלי, וכדי שאוכל להציג אותה כבאת כוח החברה.
עורכי דין זה דבר יקר.

קלייטון.ש

Well-known member
אגב העניין הזה זהה לרכישת ביטוח סיעודי, גם דבר בכלל לא זול.
וזה גם מתקשר למימון של הצרכים באותו זמן ולטיפול בכספים שיש על שמך.
השאלה היא אם אכפת לבנאדם מה יקרה לו כשהוא לא יוכל לטפל בעצמו ובענייניו. אם אכפת לו מה יקרה לגופו ואם אכפת לו מה יקרה לכספו.
לא אחרי מותו, זו צוואה, אלא בזמן שהוא גוסס לאיטו. ובימינו זה יכול לקחת הרבה זמן, הגסיסה הזו.
לי למשל לא אכפת. אנחנו מתבדחים על זה, אני ואשתי, אני אומר לה שאם אני נהייה סנילי שתסיע אותי לדרום ת"א ותנטוש אותי שם, שתזרוק אותי ביער למאכל החזירים, שתשכור לי דירת חדר במקום הכי זול (למשל בירוחם איפה שהיא שוכרת דירה לאבא שלה) ותתן לשכנים לדאוג לי, וכיוצא באלה. כל פעם יש לי רעיון אחר.
לי ברור שבבוא היום אני אקבל טיפול מעולה. גם בגלל שברור שהמשפחה תדאג לי וגם כי באמת לא חסר כסף. לא רואה דרך לשכנע את הקרובים לי לתת לי פשוט למות.
עדיין תהיה שאלה מה יקרה לכספים שלי. המסמך הזה בא לסדר את זה, למנות מישהו שהוא יהיה אחראי על השימוש בכסף ואשר טובתו של האדם תהיה בראש מעייניו.
אני מתלבט בין בתי הגדולה לקטנה. בהעדפה לגדולה שיותר מחוברת למציאות מהקטנה. הרבה יותר.
אומרים לי שברור שזו צריכה להיות אשתי אבל אני אומר שאין סיכוי שאני אתן לנוכלת הזו להשתלט לי על הכסף.
אותה זה משעשע גם כי ברור שהבנות ייקחו הוראות ממנה.
האפשרות שהיא תיגמר לפני בכלל לא עולה. אנחנו פולנים. הגבר הולך תמיד קודם.

mיטלמן

Well-known member
תמיד?
לא תמיד,
וגם הבדיחה "חולה חולה חולה, אלמנה",
לא תמיד.
ידע אישי, נסיון אישי.
ואני יודעת שאתה לא מתכוון ל"תמיד" מוחלט,
אבל התבקש.
וגם לא בהכרח "אלא בזמן שהוא גוסס לאיטו",
אלצהיימר, רק לדוגמה קטנטונת, אפשר לחיות (בערך לחיות, אבל לחיות), שנים ארוכות.
נא לא להכליל,
גם נדמה לי שאותו ייפוי כח מתמשך יכול לכלול או לא דברים שונים לפי רצונך, רפואי, כלכלי, לא בהכרח שניהם,
ממש לא צוואה.

shila777

Member
עורכים את המסמך-רק עורכי דין שעברו הכשרה מיוחדת.
מידע אישי קרוב-יש להשקיע שעות רבות בעריכת המסמך וכל מסמך-שונה.
שכר הטרחה-יש שכר מקסימלי,על פי מחירוני לשכת עורכי הדין.מעבר לו-כל עו"ד מחליט,בדרך כלל לוקח פחות מהמקסימום.
זה בהחלט מסמך חשוב-למי שלו רכוש וכמה ילדים.
מסכימה בהחלט שהמחיר חיב להיות נגיש לכל,או אפשרות למחיר מיוחד למי שידו אינה משגת.

למעלה