יפוי כח

ofer71

New member
יפוי כח

היי אמרו לי שכדאי להשאיר בארץ יפוי כח לפני נסיעה לשהות ממושכת בחו"ל. איך עושים את זה ? האם יש לפנות לעו"ד ? האם אפשר לעשות את זה לבד ? ואם כן - האם יש נוסח מסויים ? האם ניתן להשאיר יותר מיפוי כח אחד ? תודה מראש -

odedee

New member
אכן, כדאי.

כן, יפוי כח שאתה מדפיס לבדך על נייר בסגנון "אני מייפה את כוחו של X לכל דבר וענין" לא מספיק טוב. צריך לפנות לעו"ד, לקבל יפוי כח "אמיתי" ולהחתים נוטריון. הנוטריון לוקח נדמה לי כמה מאות שקלים על החתימה... אני נעזרתי בעו"ד חבר כך שלא ידוע לי כמה זה אמור לעלות. יש נוסח סטנדרטי לעניין, ומדובר בייפוי כח גורף, שמשאיר בידי מיופה הכח לעשות הכל בשמך - למכור את הבית שלך, לסגור את חשבונות הבנק שלך, הכל. הוא מחליף אותך לכל דבר ועניין. זה נוח כי אתה לא צריך להגיע ארצה אלא אתה יודע שיש מי שמטפל בדברים עבורך. מכיוון שמדובר בייפוי כה גורף, עליך לוודא שאתה סומך על מיופה הכח, רצוי לדעתי שזה יהיה קרוב מדרגה ראשונה. אתה יכול גם לשנות את הנוסח של ייפוי הכח כדי שלא יהיה כל כך גורף, זה מן הסתם ידרוש תשלום לעורך הדין.

bizzi

New member
בבנק (לאומי)

מלאנו טופס שעליו חותם מיופה הכוח אחרי שהציג תעודת זיהוי. (כמובן שיפוי כח זה מתיחס רק לעניני כספים ולא למכירת נכסים וכו')

אפרת ר

New member
אני השארתי לאח שלי

עשינו אצל עורך דין שהוא חבר של ההורים ולא לקח כסף.

למעלה