יפו: שוב אופנוען שנמלט משוטרים, התנגש ונהרג

קרבינוש

New member
יפו: שוב אופנוען שנמלט משוטרים, התנגש ונהרג

הרוכב בן ה-24 נמלט מבדיקת רשיונות, חצה צמתים באדום - והתנגש במכונית חולפת. בבדיקה התברר כי רשיונו היה פסול. במשטרה חוקרים את נסיבות התאונה רוכב אופנוע בן 24 נהרג הלילה (יום ב') בתאונת דרכים ביפו, לאחר שנמלט מבדיקת רשיונות. הצעיר חצה צמתים באור אדום בשדרות ירושלים עד שהתנגש בכלי רכב חולף ברחוב יהודה הימית ונהרג במקום. בבדיקה התברר כי רשיונו של הצעיר היה פסול. צוות מד"א שהוזעק לזירת התאונה נאלץ לקבוע את מותו. במשטרה חוקרים את נסיבות התאונה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4031512,00.html

קרבינוש

New member
וידאו - אזרח מצלם שוטר שנותן לו דוח ונענש שוב

אין לי מושג מי צודק כאן והאם השוטר הגזים או האזרח הגזים תראו ותחליטו http://www.youtube.com/watch?v=_sJ16O86sBw&feature=player_embedded :שוטר משטרת ישראל רשם לי דו"ח תנועה על חגורת בטיחות ושיחרר אותי לדרכי . אני הבחנתי בעבירות תנועה שהשוטר מבצע בזמן רישום הדו"ח והחלטתי להפעיל את המצלמה ולעמת את השוטר עם הטענות והעבירות שהוא עצמו מבצע . השוטר סיים את רישום הדו"ח ושיחרר אותי לדרכי .אני עמדתי על המדרכה והמשכתי לצלם את השוטר כשהוא מחנה את ניידת המשטרה במקום אסור וגם כי השאיר את ניידת המשטרה מונעת והיה מחוף לרכב . השוטר שלא אהב שאני מנציח את מעשיו ביקש ממני לעזוב את המקום . ברגע שסירבתי לעזוב את המקום ביודעי כי איני מבצע כל עברה החליט השוטר להעניש אותי בדרך מאוד מיוחדת , השוטר רשם לי הזמנה לדין לבית משפט באילת (אני גר בצפון הארץ) בגין "אי ציות להוראת שוטר " דו"ח ההזמנה לדין אינו חוקי בעליל ואין בסיס חוקי למעשיו של השוטר עברה חמורה מאוד שרושמים לנהגים עבריינים במקרים מאוד מיוחדים . ונירשם רק בגלל שהשוטר רצה שאני יפסיק לצלם אותו ואין כל איסור בחוק או מניעה לעמוד על המדרכה ולצלם .צריך לראות כדי להאמין שקיימים שוטרים כאלו . למי שלא מזהה, הניידת עומדת ליד קניון מול הים באילת. מן הסתם, על הדוחות שיש להם, מוטבע מראש לאיזה בית משפט יגיע הדו"ח ולשוטר אין שום שיקול דעת בנושא.

simha10

New member
אידיוט גמור.

והוא עוד כותב שהוא היה שוטר פעם. אין מצב. גם אם הוא היה שוטר יומיים וחצי הוא לא היה כותב כל כך הרבה שטויות בבת אחת. לעניין הרכב המונע, מותר להשאיר את הרכב מונע גם אם הנהג אינו יושב על ההגה. שני השוטרים היו בצמוד לניידת ואין עם זה בעיה. מה גם שכדאי להשאיר את הניידת מונעת במצב כזה כי המכשירים של הקשר והכריזה זללני חשמל... לעניין החניה במתחם עצירת תח"צ, אין בעיה להעמיד ניידת במפרץ עצירה לאוטובוס לצורך עבודה שוטפת. לעניין הדו"ח שני. האזרח העמיד את ריכבו גם כן בתחום המפרץ לאוטובוסים וכאשר השוטר אמר לו לעזוב את המקום זו אי ציות להוראת שוטר ברורה. לעניין הזמנה לבית משפט ברור שזה יהיה באילת כי זה היה מקום העבירה, ואם האדון היה שוטר בעברו הוא היה צריך לדעת את זה. מעבר לכך שהוא יכול להגיש בקשה לשינוי מקום. אם השוטרים עשו משהו שהוא לא בסדר זה היה שהיו ללא כובע אבל זה משמעתי ולא פלילי ואין שום קשר למח"ש. האדון יכול להתלונן בתחנת אילת על כך אבל זה לא קשור לחוקיות הדו"ח בכלל. כשהשוטרים עזבו את המקום הם היו ללא חגורת בטיחות. גם זה לא מח"ש. לך תתלונן עליהם בלישכת התנועה. אם היה לו מושג ורבע מושג במשטרה הוא לא היה מבלבל את המוח בכלל.

כל הכבוד ל ../images/Emo196.gif שלא איבד את העשתונות

האזרח נשמע מזה פגוע ועצבני על הדו"ח שקיבל ומרוב תסכול כמעט הסתבך שוב

simha10

New member
לא צריך לאבד עשתונות בגלל אפס שמפריע לעבודה.

יש כאלה בערימות.

שלום30

New member
שוטר אמור לשלוט בעצמו ולא לאבד עשתונות...

וזה גם דבר שמבדיל אותו מסתם אזרח עצבני שמאבד עשתונות ועושה שטויות.

שלום30

New member
ואם באיבוד עשתונות עסקינן, הנה דוגמה שלילית

אישום: שוטר מאריאל חנק עציר שקילל שוטרים מאת: גלעד גרוסמן, מערכת וואלה! חדשות לבית משפט השלום בתל אביב הוגש היום (רביעי) כתב אישום נגד שוטר בן 44 מאריאל, בגין עבירות של חבלה חמורה ותקיפה סתם. לטענת המחלקה לחקירות שוטרים, חנק השוטר וסטר לאדם שנעצר לאחר שקילל קבוצת שוטרים, ולאחר מכן נשך אדם שהעיר לו על מעשיו.

קרבינוש

New member
עשרות שוטרים "פשטו" על ביתו של הרב קנייבסקי

ניידות משטרה רבות ובהם עשרות שוטרים פשטו בשעות הצהריים (ד') על ביתו של מרן הגאון רבי חיים קנייבסקי, ברחוב רשב"ם בבני ברק. השוטרים הגיעו למקום יחד עם רב המשטרה הרב קב, הרב משה גפני ורבני מרחב דן של המשטרה, כשהסיבה להגעתם היא סיום מסכת "מכות" שלמדו בשעות הפנאי שלהם יחד עם המגיד שיעור, הרב אייל כהן. כשאמרו למרן הגר"ח קנייבסקי כי מסיימי המסכת, הם שוטרים, שבאו לעשות סיום מסכת "מכות", השיב הגר"ח בחיוך: "טוב מאוד. שוטרים צריכים לדעת מסכת 'מכות'". האירוע היה מרגש מאוד, כשלאחר סיום המסכת, עברו השוטרים על פניו של הגר"ח קנייבסקי, שבירך כל אחד ואחד מהם בברכת ברכה והצלחה. בתמונה: סיום המסכת בבית הגר"ח קנייבסקי. צילום: צ. מהיר חימה תמונה מאת: ישראל שקד פורטל 'חרדים' http://ladaat.net/forum/index.php?PHPSESSID=1f2951680700bd31ab36f3a1fab9ff7b&topic=53846.msg597859#msg597859

שלום30

New member
כתבה בנושא באתר משטרת מחוז תל אביב

פרק ביהדות: סיום מסכת מכות ובקשת ברכות 01/03/2011 במסגרת קבוצת לימוד דף גמרא יומי, כחלק מפרויקט "הדף היומי" המתנהלת במטה מחוז תל אביב בראשות הרב המחוזי רפ"ק אליהו קב ובהדרכתו של המגיד הרב אילן כהן סיימו הלומדים את שיעורי מסכת "מכות". מסכת מכות היא המסכת החמישית בסדר נזיקין במשנה, בתלמוד ובתוספתא, ובאה מיד לאחר מסכת סנהדרין. לפי החיד"א, לימוד מסכת זו מהווה סגולה להינצל מהרהורים רעים. במשנה כוללת המסכת שלושה פרקים ובתוספתא יש בה ארבעה פרקים. על כל שלושת פרקי המסכת מצוי תלמוד בבלי ואורכו בש"ס וילנה - 23 דפים. בתלמוד הירושלמי יש גמרא רק על שני הפרקים הראשונים של המסכת. על-פי אחת הדעות, מסכת מכות היא חלק ממסכת סנהדרין (ראו בהקדמת הרמב"ם למשנה), והופרדה ממנה מאוחר יותר. המסכת נקראת על-שם עונש המלקות שבו עוסק פרקה האחרון. לציון סיום לימוד המסכת נערך ביקור מאורגן של כלל הלומדים בביתו של הרב חיים קנייבסקי בבני ברק, הרב חיים קנייבסקי הוא בנו של הרב יעקב ישראל קנייבסקי ("הסטייפלר") ואחיינו של החזון אי"ש. על אף היותו רב ליטאי הוא ידוע כרב אליו פונים לקבלת ברכה (דבר המקובל בעיקר אצל רבנים חסידיים). בציבור הליטאי נחשב הרב קנייבסקי כבקיא מופלג בספרות ההלכתית, ובייחוד בספרות חז"ל. מנהגו הוא ללמוד בכל שנה את כל ספרות חז"ל ואת ספרות היסוד ההלכתית (משנה תורה לרמב"ם, שולחן ערוך). הרב קנייבסקי מקדיש ללימוד זה מספר שעות ביום, והוא מסיים את מחזור הלימוד בכל שנה בערב הפסח. כאמור, בתאריך 23.03.2011 יום רביעי, י"ז באדר ב' התשע"א, התכנסו כמה עשרות שוטרים, מקרב לומדי הדף היומי, בביתו הצנוע של הרב קנייבסקי בבני ברק במעמד סגן הרב הראשי למשטרת ישראל סנ"ץ גפני ורב מחוז תל אביב רפ"ק אליהו קב, במעמד זה הוקראה בידי המגיד אילן כהן חלקה המסיים של המסכת, עם סיומה ניצלו השוטרים את המעמד המכובד וביקשו מהרב לברכם, איש איש ניגש בתורו אל הרב קנייבסקי, רכן וביקש את ברכתו בנושאים אישיים ואחרים.

למעלה