יפן-אומנות לחימה ומידע כללי..

Low Rider8

New member
יפן-אומנות לחימה ומידע כללי..

שלום אני מחפש מידע בכל הקשור לאומנויות לחימה וליפן. דוג`ואים לג`ודו או ג`וג`יטסו, מקומות לינה זולים לתקופה של כחצי שנה-שנה, עבודות חוקיות, האם כדאי ללמוד את השפה ועוד המון שאלות... אני מתכנן לנסוע בסביבות מרץ 2006 (עוד כשלושה וחצי חודשים בערך..) והחלום שלי הוא להתאמן כחצי שנה-שנה בדוג`ו ביפן כל מי שיוכל לתת לי מידע על כל דבר ביפן אני אודה לו מאוד !!! נ.ב. מה זה ``בית שלום `` ? והאם יש מקום כזה גם ביפן ?

Tonjin

New member
יש בית-שלום, זה לא ממש רלוונטי

לגביך מכיוון שהוא מיועד לנשים בלבד, נמצא כנראה רק בקיוטו והשהייה בו מוגבלת מבחינת זמן.. עבודות חוקיות אין, את השפה כדאי מאד לדעתי ללמוד אך ניתן להסתדר בלי - קח בחשבון שזה יצמצם את האפשרויות שלך.. דבר נוסף שכדאי לדעת הוא שהויזה שתקבל היא ל3 חודשים, אם תצליח לשכנע את האימיגרשיין בטוהר כוונותיך ובכך שאתה לא עובד תוכל לקבל עוד שלושה חודשים... נראה לי שהאופצייה העדיפה בשבילך היא לברר בקודוקאן - יש להם תוכניות לזרים ומעונות זולים (חדרים משותפים, יש גם לא אך הם יקרים) מכיוון שהם מאמנים רק כמה שעות ביום בוודאי תוכל למצוא "תוכניות השלמה" בסביבה - קשה למצוא אומניות-לחימה שלא מיוצגות בטוקיו

Ryo

New member
טונג'ין ..

אני חושש שיש בידך טעות. א. בית שלום זה לא רק לנשים. מה שכן, אתה יכול לשהות שם רק שלושה ימים. כיום יש להם "סניף" גם בטוקיו לייד איצ'יגאיה אם זה מעניים מישהו :) ב. אני חושב שיש ויזה מיוחדת ללימוד אומנויות יפניות (סידור פרחים, לחימה, קליגרפיה וכו). שווה בדיקה אבל אין לי שמץ לגבי היתר עבודה במסגרת הויזה הזו. לדעתי כדאי ללמוד את השפה. אתה יכול להרשם לבית ספר לשפה למסלול שנתי ובזמנך הפנוי להצתרף לדוג'ו. אם אני לא טועה אתה יכול לעבוד כ 20 שעות שבועיות במסגרת וויזת סטודנט.

Tonjin

New member
יכול להיות, עד כמה שידוע לי זה

שבקיוטו הוא לנשים בלבד, אבל יתכן שאני טועה גם כאן, מעולם לא הייתי בו ועל זה שבטוקיו אני שומע כאן בפעם הראשונה.. יש ויזה מיוחדת ללימוד אמנויות יפניות: את ההרשמה אליה מקובל לעשות מהארץ וזה גם הרבה יותר קל וזול (אם כי לא הכרחי, ניתן לעשות זאת גם מתוך יפן רק שזה מסובך הרבה יותר ובכל-מקרה עליך לחזור לישראל בכדי לקבל אותה באופן סופי, אם וכאשר השלמת את התהליך), לא בטוח כמה מורים יקבלו אותך במידה ואתה מצהיר מראש שאתה מעוניין ללמוד רק חצי שנה או קצת יותר (אם כי אני בטוח שגם כאן, אפשר יהיה למצוא כאלו). אם זה מעניין או רלוונטי אני ממליץ לפנות לשגרירות יפן בארץ בכדי לקבל את רשימת התנאים והדרישות המעודכנת ואז אם יש שאלות ספציפיות לחזור ולשאול אותן כאן: מניסיוני זה השלב בו 90 ומשהו אחוז מהמתעניינים מוותרים על הרעיון.. לגבי בתי-ספר לשפות, זו אופצייה, אם כי בהחלט לא זולה... בין לימוד רציני של השפה לאימון רציני באמנויות-לחימה לא ישאר לך הרבה זמן לעבוד, ואם אתה מתכנן מראש להרשם לביה"ס רק בשביל הויזה שווה לשקול מחדש את סדר העדיפיות ולו רק מבחינה פיננסית...

EranGoshin

New member
אני שהיתי בבית שלום שבקיוטו

עם הורי לפני שנה, גם נשים וגם גברים מוזמנים, מה שכן רצוי ליצור איתם קשר ןלהזמין מקום מראש.

Tonjin

New member
וואלה?

איך היה? איך המיקום? איך המקום? כמה זמן ניתן להשאר לגור שם...? והשהיה חינם, נכון? (מאחר ונראה ששום דבר אחר שספרו לי על המקום לא היה מדוייק, רציתי לברר גם את זה..)

Ryo

New member
כן זה חינם

אבל יש להם רק שניים שלושה חדרים לכן חייבים להזמין מראש. ישראלים יכולים להשאר שם עד שלושה ימים חינם אם אני לא טועה.

Low Rider8

New member
קודם כל המון תודה על המידע

יש לי עוד כמה שאלות קטנות האם הבית ספר ללימוד יפנית הוא לימוד במשך שנה שלמה ? אני מתכנן לטוס בתחילת פברואר ולחזור לארץ ללימודים בשנ"הל הקרובה.. מה חשוב חשוב חשוב לא לעשות ביפן ?? אני מתחיל ללמוד משפטים ומנהל עסקים ומתכנן לעבור ליפן לאחר התואר ללמוד איזה תואר שני שם או משהו כזה, העיקר הוא לחיות שם בערך 3 שנים או יותר. כלומר, אין מצב שאני הולך לעבוד בבאסטות או כל דבר אחר שיסכן את חזרתי ליפן בעוד כמה שנים .. האם יש דבר כזה בכלל תואר שני באוניברסיטה ביפן ?? או איזה שהם לימודים באוניברסיטה לזרים (כמוני) שרוצים להשקיע ולהשתקע ביפן ? קראתי בפורום למטייל שיש משפחות שמאמצות אליהן זרים שלומדים יפנית ומאפשרים להם לישון אצלם ולאכול אצלם בין אם תמורת עבודות בבית בין אם תמורת כסף - האם זה נכון ? ולגבי הויזת סטודנט לאומנויות לחימה - זה אני צריך לברר בשגרירות או דרך הדוג'ו אם וכשאני ארשם לאחד כזה ביפן ? מה כדאי להתחיל לארגן והאם חודשיים וטיפה מספיקים על מנת לארגן ויזות / לימודים / הרשמה / כרטיס טיסה ליפן ?? והאם מישהו מכיר מישהו שהלך ללמוד אומנויות לחימה ביפן שאולי יוכל לתת לי קצת פרטים בעניין הזה ספציפי ? המון המון המון תודה על כל פיסת מידע ! אני חולם על הרגע הזה כבר שנה וחצי ופתאום עוד חודשיים אני שם.... וואו.. אם מישהו בעל ידע וניסיון בענייני יפן ומעונין להתכתב איתי דרך המייל - אני אשמח .. אביאל [email protected]

Ryo

New member
היי

אני מציע לדבר עם בתי הספר לשפה כיוון שהם יוכלו לספק לך יותר מידע ממה שאני יכו הייתי מציע לך להזדרז כיוון שתהליך של הנפקת וויזה יכול להיות טיפה ארוך. יש תואר שני ביפן. המלגה הכי נפוצה בין ישראלים היא הממבושו. זה משהו כמו 1700דולר חודשי, אתה מגיע בתור סטודנט מחקר לשנתיים, לומד את השפה בינתיים ועושה מבחני כניסה לאונברסיטה לתואר שני (עוד שנתיים). יותר אינפורמציה את/ה תמצא בשגרירות היפנית בארץ או באוניברסיטאות בארץ. לא שמעתי לגבי הוסט-פאמיליס באיזור טוקיו ככה שאני לא יכול לענות על השאלה. אני הייתי פועל במקביל עם הדוג'ו ועם השגרירות. בהצלחה!

Low Rider8

New member
אוקי למדתי מונח חדש..הוסט פאמיליס

אני לאו דווקא מחפש בטוקיו אחי... יותר נכון - אני לא מחפש בטוקיו מהסיבה שלמיטב הבנתי טוקיו היא די מערבית..אני מחפש את יפן היותר מסורתית.. מכיר משהו ? תודה על העיצה אגב, אני מחר בשגרירות ! ואם כבר - אני מחפש בתי ספר ליפנית ביפן - מכיר ?

למעלה