יפן: ככה בונים מרכז מסחרי!

ש מים

New member
יפן: ככה בונים מרכז מסחרי!

ליד המקום בו התגוררתי בחודש שהותי ביפן בנו מרכז מסחרי. אתר בניה כבית-מרקחת...
תמונה ראשונה...

ש מים

New member
בית מרקחת או אתר בניה?

שוטר מנקה את הכביש! (אחרי שסיים לכוון את התנועה כל היום, כך שהמשאיות היותאות מאתר הבניה לא יפריעו לתנועה שבכביש הסמוך).

ש מים

New member
שוטר ליד כל אתר בניה!

ליד כל אתר בניה עומד שוטר, שמכוון את התנועה ומסייע להשתלבות המשאיות בדרך (שימו לב: "מסייע". לא "מפריע"!).

חרוצים חרוצים

אבל כנראה שגם ביפן יש אבטלה סמויה של עובדי ציבור

יש מדינות (עולם שלישי צריך לומר) ששמים בהן שוטר בכל צומת... האם באמת צריך שוטר בכל אתר בניה? לי זה נראה מיותר.

ש מים

New member
לא יודע אם "מיותר"

אבל אין ספק שיעיל ומסביר פנים - לנהגים ולכלל האזרחים.
(מדהים הנימוס וההתחשבות שהעוברים והשבים מקבלים מהשוטרים!)

מפריע לי הסיפור של האין-מדרכות

שמשום מה נפוץ בהרבה מדינות במזרח הרחוק. יכול להיות שמדובר פשוט בחיסכון בקרקע? חוסר מודעות? מסורת? מוזר שבמדינה עם תח"צ נהדרת כמו יפן אין גם דאגה להולכי הרגל.

ש מים

New member
נראה לי ש"כל הסיבות נכונות"

ואולי זה צורם לך על רקע הבזבזנות בקרקע הקיימת בארץ הקודש?

אורי404

New member
איפה זה צולם ביפן?

על התמונות היפות.
תמיד אשמח לראות תמונות מיפן.

ש מים

New member
Noda

ליתר דיוק: ברחוב שמקביל למסילת הברזל, בין מפעל קיקומן לתחנת הרכבת של Atago.

ש מים

New member
פתחתי שירשור לפני כ- 3 שבועות

עם תמונות ורשמים.
אנסה לחפש אם יש לי עוד תמונות, שקשורות לנושאים הפורום ושלא העליתי עדיין.
(אמנם שהיתי שם חודש,אבל למטרה שאינה קשורה לפורום, לכן מרבית התמונות שבידי לא יעניינו את חברי הפורום).

ש מים

New member
הקרינה השפיעה לי על הזיכרון

לא זכרתי שראיתי.
אבל זה בסדר, אחפש ואנסה להעלות עוד דברים רלוונטיים.

ואגב, לפני כשבועיים דיברתי על יפן עם פרופ' אלתרמן. היא היתה שם בשנת שבתון לפני מליון שנה וסיפרה לי שאחד הדברים הבולטים שם זה שאין גודל מגרש מינימאלי לרישום בעלות, ולדבריה זה אחד הגורמים למבנים המוזרים, על חלקות ומגרשים בגודל קופסת גפרורים (אם כי, למרבה הצער, היא לא התעמקה שם בנושאי תכנון ובניה ואין לה מידע על נושא קווי-הבניין וכו'. מצד שני, אני חושב שיש לי כתובת לשאול על נושא זה: אד' אריה קוץ... מקווה שאפגוש אותו מתי-שהוא ושיהיה זמן להעלות את השאלות. אם זה יענין מישהו. מצד שני, אם יש באמת עניין, אפשר להעלות כאן רשימת שאלות ואז ליצור איתו קשר, וגם עם פרופ' אלתרמן ולחזור עם תשובות. אלון, מה דעתך?)

ועוד איך יעניין!

אני מציע כזה דבר - תקבל מאותו אדריכל אוקיי ראשוני למענה על שאלות ואז אעלה פה שרשור ייעודי להעלאתן. בסדר?

ש מים

New member
אגדה יפנית

עוד סדרה של תמונות, שאני חושב שיש להן קשרים לתכני הפורום.
אני עומד לרשותכם במקרה יועלו בקשות, שאלות ודיונים.

תחנת הרכבת ב- Kashiwa

ש מים

New member
בתוככי הרכבת

העיסוק העיקרי של היפנים בעת הנסיעה ברכבת (אגב, יש איסור מוחלט של הפעלת פלאפונים ושיחה בהם, בעת הנסיעה ברכבת, אבל גם נדיר מאוד שברחוב תשמע צלצול פלאפון או שתראה אנשים משוחחים בנייד שלהם).

למעלה