יפן מאז שנות התשעים, תשואה שלילית? לא ל...

KobeRider

New member
יפה, עדיין לא הספקתי להעמיק במחקר

אבל משהו ראשון שעולה לי, זה שהתיקים מאוזנים על בסיס חודשי. מיותר לציין שזה לא פרקטי ואף אחד לא יכול באמת לאזן תיק כל כך צפוף, וגם מסים ישחקו כאן תפקיד משמעותי [20% הולך כל חודש מהרווח, זה ממש לא זניח].
 

KobeRider

New member
בשום מקום גם לא כתוב אם בסיס הנתונים

עוקף survivorship bias.
 

קרלטון

New member
חסרה לי שם גם

עוד אינפורמציה לגבי ביצועי כל פורטפוליו חוץ מהממוצע. מה גודל כל פורטפוליו, מה השונות בתוכו ואיך מיושם כל קריטריון, האם הוא קשיח או לוקח את X המניות שעומדות בו הכי טוב.
ההצהרה לגבי ההתעלמות מהשליש התחתון של המניות בהסתמך על שווי שוק כדי "לא לכלול את אלה שפשטו רגל כל חודש" לא ברורה - מה קורה כאשר מנייה שכן עמדה בקריטריונים יורדת לשליש התחתון מבחינת שווי שוק (טיפול ב-survivorship bias שהזכרת)?
נראה שה-white paper לא מוסיף הרבה מעבר למה שהוזכר בכתבה, הם משאירים שם הרבה דברים באפילה.
 

KobeRider

New member
כן, חבל שאין עוד פרטים

בסך הכל מחקר מעניין עם תוצאות לא שגרתיות. הייתי שמח לקרוא עוד פרטים על מאגר הנתונים שלו, ולראות תיקים לדוגמא. חבל גם שאין גרפים או ביצועים שנתיים של כל תיק, כדי שאפשר יהיה ללמוד את ההפסד המקסימלי, ומתי נוצרה התשואה העודפת, האם באופן עיקבי או רק בשנים בודדות.

בקשר להתעלמות מהשליש התחתון, אני חושב שזה ברור. כל חודש הוא הרי מפעיל את המסנן מחדש. אז אם הוא השקיע במניה מסויימת בחודש מסויים, ובחודש שלאחריו היא ירדה לשליש התחתון בשווי השוק, הוא מוכר ולא מכליל אותה שוב.

מעניין גם מה ה-turnover של תיק כזה. האיזון החודשי, כמות המניות, התחלופה החודשית - הופך את הכל לניסוי מחשבתי מעניין, אבל לא פרקטי במיוחד. אלא אם ימציאו ETF שעושה את כל זה למשקיע הפרקטי, וגם אז אני בספק אם הוא יעמוד בקריטריונים כאלו.
 
למעלה