יפן

איה125

New member
יפן

מתכננת טיול לטוקיו וקיוטו, אשמח לקבל מידע על עלות משוערת ליום ללא לינה, תודה

sitvaniyot

New member
אפשר ב 50$ ואפשר ב 500$ תלוי בך

מה תרצי לראות, איפה תרצי לאכול, כמה קפה ויין את שותה בקיצור, מי יכול לענות על שאלה כזו חוץ ממך?

ברור לי שאת רוצה מושג, ובכן תכנני מה את רוצה לראות ובדקי מה חינם ומה עולה וכמה. ואח"כ עשי חישוב של על איזה אקסטרות לא תרצי לוותר.

איה125

New member
יפן

תןדה על המענה. ברור לי שההוצאה תלויה בסוג וכמות הפעילויות/אוכל וכו' אותם אני מתכננת... בכל אופן רציתי לדעת האם ניתן לחשב ממוצע הוצאה יומית, בהנחה שאין בכוונתי לחגוג במסעדות או לערוך מסעות שופינג. עלויות הנסיעה בתוך ובין הערים ידועות לי, אך לא הצלחתי להשיג מידע לגבי עלויות כניסה לאתרים, אוכל בסופרים/רשתות מזון וכו'... האם 50$ הוא אכן סכום מספק לצורך כניסות לאתרים ואוכל שאינו כולל מסעדות יוקרה?...

sitvaniyot

New member
איה

חודש ביפן עלה לי 1500$ כולל הכל וטיילתי חודשיים. ישנתי באכסניות נוער וריוקן. בוקר וערב הכנתי לבד. ארוחה עיקרית גיוונתי. אם הייתי בעיר בצהריים אכלתי במסעדה, ולא נכנסתי לסופר וקניתי מגשית שאותה או חיממו בסופר או חיממתי באכסניה. פעם אחת בשביל החוויה אכלתי עיקרית בערב במסעדה. קפה ואבקת חלב אצלי זה חלק מהפקל, לא מוציאה על זה כסף מיותר.
לנסיעות הכנתי שני פאסים לתיירים שאיפשרו לי נסיעות ללא הגבלה גם הלוך וחזור. על המסלול.
מים למשך היום הרתחתי באכסניה ומלאתי בקבוק כל יום, לפעמים שניים.
מקווה שעניתי.

איה125

New member
יפן

אכן ענית, תודה רבה!!! אך, אשאל שאלה נוספת... האם כשכתבת "פאסים לתיירים", התכוונת לכרטיסי הנסיעה של JR אותם מזמינים מראש הארץ?

sitvaniyot

New member
בהחלט התכוונתי לכרטיסי jr

אבל יש כל מיני סוגים שכוללים גם אוטובוסים ולא רק רכבות. עברי על כל הרשימה כדי למצוא מה הכי מתאים לך.

toni007jp

New member
קצת נתונים יבשים

כדאי מאוד לרכוש את הפס של הרכבת מישראל , זה יחסוך לך הרבה כסף, כמובן אם את מתכוונת לנסוע מעבר לשתי נסיעות ארוכות. (טוקיו - קיוטו זה בערך 150 דולר לצד)

מלונות ביפן היתי ממליץ על ביזנס הוטל, בדר"כ בסביבות ה60-90 דולר ללילה, יש גם ריוקנים ואכסניות , אבל לצערי אינני מכיר מקרוב.

אוכל ביפן:
בבוקר אפשר לאכול אוניגירי שזה משולש אורז בכל מיני טעמים - 100-120 ין (דולר ו10 אגורות), שתיה במרכול המקומי (7/11 לאוסון,וכד) כדולר אחד (חם או קר)
בצהריים במרבית המסעדות אפשר לאכול ב5-10 דולר, או במרכול "אובנטו" שיחממו לך ב3-5 דולר
בלילה יותר יקר אלה אם הלכת לאותם רשתות רמן או יושינויה או מסעדות משפחתיות שם את עדין באזור ה10 דולר

סושי מקומי גם לא יקר, מתחיל בדולר לצלחת עם שני יחידות ועולה בהתאם לסוג הדג.

בסה"כ יפן לא יקרה לעומת ישראל בנושא האוכל.

מקדונלד - 5-7 דולר לארוחה קומפלט

איה125

New member
תודות

תודה רבה על כל פיסת מידע שנתתם, אני רק בתחילת התכנון וכל פרט מוסיף, תודה!

למעלה