יפנים ואורז

IchigoX3

New member
יפנים ואורז

טוב אז כמו שרובינו פה יודעים, ארוחה של של יפני ממוצע לרוב כוללת בתוכה אורז בכל מיני צורות, גדלים,
סוגים ובדרכי הכנה שונות. אבל אורז הוא אורז, מה שאומר שהמלחמה איתו בבית השימוש תיהיה קשה
בימיוחד.
מישהו מוכן להסביר לי איך היפנים נמנעים מעצירות? ואם לא נמנעים, איך הם מתמודדים עם הכאבי בטן?
 

Tenguy

New member
אולי בגלל שהם שותים הרבה תה עם האורז...


 

IchigoX3

New member
חחחחחחחח אבל גם אני חולת תה

אבל עדין הבטן שלי לא מסוגלת עם כמות האורז הזאת :(
 

Nadavu

New member
אני אוכל אורז כמעט בכל ארוחה

ולא סובל מאיזשהן בעיות בתחום המדובר..

אגב, קראתי פעם שבשנות ה-60 ארה"ב שלחה מליוניי טונות של חיטה לסייע להודו מוכת הרעב, וההודים התלוננו שהחיטה עושה להם שלשול. כנראה שזה הכל עניין של הרגל.
 

herouth

New member
זה לא מפתיע, לגבי החיטה והשלשול.

בחיטה ובשעורה (ובעוד דברים כמו ארטישוק ופטריות), בניגוד לאורז, ישנן פחמימות בלתי-נעכלות. אם אוכלים כאלה פחמימות, הן עוברות בשלמותן מהקיבה למעיים, שם חיידקים מעכלים אותם, מתרבים, וגורמים לבעיות של גזים ושלשול. לא לכולם - הדברים האלה תמיד תלויים בסבילות של הגוף, וסביר שאנשים מקבוצות אוכלוסיה שתמיד אכלו חיטה יסבלו מזה פחות. זו הסיבה שאנשים שאין להם צליאק חושבים בטעות שדיאטה דלת-גלוטן מועילה לבריאותם. הם כנראה סובלים מרגישות לפחמימות הנ״ל, וכמובן שהוצאת מאכלי חיטה ושעורה מהתפריט יכולה להועיל להם... דווקא לכאלה מומלץ לאכול אורז.
 
אני אוכלת המון אורז

אמנם לא כמו היפנים, אבל עדיין די הרבה, והוא אף פעם לא גרם לי לבעיות בעיכול.
 

semuelf

New member
גם אני אכלתי המון אורז

למשך תקופה. וזה עשה לי עצירות וכאבי בטן.
אם אתה מוצא פיתרון, תגיד לי.
 

herouth

New member
טוב, יש כאן מומחים גדולים ממני לאוכל יפני, אבל בכל זאת,

הסבר אפשרי: היפנים לא אוכלים רק אורז וזהו. גם לא רק אורז ודג וזהו. בארוחות - גם המסורתיות וגם הפחות מסורתיות - יש המון מרכיבים שיש בהם סיבים תזונתיים: ירקות, אצות, פטריות, קטניות, קונג'אק. ואם אוכלים מגוון של סיבים, אז גם מערכת העיכול עובדת כמו שצריך. אם, כמו מערבי ממוצע, אוכלים רק חלבון ופחמימה ונושפים בבוז לכיוון קערת הסלט, חוטפים עצירות.
 

IchigoX3

New member
לדעתי סלט או ירק כלשהו בארוחה זה חובה

אני אוכלת בריא, מכל אבות המזון בכמויות הנכונות.
זאת עוד סיבה למה זה מפתיע אותי שיפנים כן מתמודדים ואני ועוד אנשים פה לא.
 

Tenguy

New member
צודקת! הינה צילום של ארוחת בוקר יפנית בכל מלון שהייתי ביפן

ורואים יפה שהאורז הוא לא המרכיב העיקרי בארוחת הבוקר


 

jonbaum

New member
עצירות היא אישיו לאומי ביפן

והיות והיפנים באופן כללי מדברים על ה-bodily functions שלהם הרבה יותר בפתיחות בהשוואה למערב, הנושא עולה לא פעם, גם בשיחות פרטיות וגם בטלויזיה.
אוכל יפני הוא בריא, אפילו מאוד, אבל הרבה יפנים סובלים ממחסור חמור בסיבים, מה שנקרא fibre וזאת התוצאה. עוד גורם לאותה בעיה הוא חוסר פעילות גופנית. בכל בית מרקחת יש פינה שלמה של "פתרונות" לנושא הזה. אגב, ביפנית קוראים לזה ???????
ראיתי על זה בלי סוף דיונים בטלויזיה, במיוחד בתכניות אחרי הצהריים שמיועדות לעקרות בית.
במיוחד זכורה לי תכנית אחת בה שלחו חבורה של עקרות בית מהכרך להעביר שבוע בחווה, לעבוד במשך היום בשדות ובערב לאכול אוכל כפרי עשיר בסיבים ולראות מה קורה.
ההצהרה של אחת מהן היתה ???????????????
 

jonbaum

New member
הנה מה שכתבתי ביפנית

קודם כל, לעצירות ביפנית קוראים benpi
והציטוי של הדודה
shizen-ni deru nante, sugoi
 
למעלה