יצאו, יום ראשון של מוסדות

יצאו, יום ראשון של מוסדות

חצאי פיתות עם חומוס ביתי, אצל אחת עם פלאפלים תוצרת בית וירקות ואחד נקי בלי כלום אבל ליד יש לו מעדן סויה שוקולד
בקבוקים של מים קרים
ואמא אחת שעדיין יש לה נציגים במערכת הזו
הלא אהובה
והלב שמתכווצ'ץ' כל פעם מחדש, לא משנה באיזה גיל הם...

שתהיה שנת לימודים אנושית, מלמדת, רחומה ותומכת
בבריאות גוף ונפש

Dr T noki

New member
איחולי הצלחה ושנה מלאת חוויות טובות לילדינו

אחד בוגר הלך לכיתה ח׳ למרבה התדהמה ואחת לכיתה ה׳ , מצוידים בלחמניות קמח מלא-שיפון-קמח שיבולת שועל ולחם כוסמין מלא, עם חומוס או טחינה וממרח חצילים בטחינה, עם סלט עגבניות שרי מכל מיני סוגים.

אתמול בערב הכנתי קציצות מאורז אדום מבושל, דלעת ערמונים ובטטה מעוכות, עדשים שחורות מבושלות, קצת טחינה גולמית וחמאת בוטנים, קינמון ושאר תבלינים כוסברה ופטרוזיליה קצוצות וקצת קוואקר ופשתן טחון.

אני לכשעצמי לאחר הפקדתם במערכת החינוך
הלכתי להשלים קניות פירות וירקות ופתחתי את הבוקר עם שייק ירוק - ליים אחד ולימון רגיל אחד, עלי תרד טריים , חסה, קצת גזר מגורד, נקטרינה וקצת סירופ אגבה, מים קרים וקרח.
עכשיו הולכת לחדר כושר ומחר - בחזרה לעבודה... בצער רב.

ימימה

New member
גם פה הלכו שניים

אחד לכיתה ז׳ והשני לכתה י׳ (סיימתי עם בתי״ס יסודיים!) ולקחו טורטיה מגולגלת עם אריסה, טחינה, פרוסות חציל קלויות ופרוסות עגבניה ולגדול גם ענבים סגולים מתוקים...
למחר יש קציצות מעדשים ירוקות, קינואה אדומה ופטריות, שיכנסו ללחמניה בסגנון המבורגר. שתהיה שנה שמחה לכולם

ימימה

New member
בעוונותי קונה....

החלטתי כבר לנסות לעשות בבית אבל עוד לא יצא...
בכל מקרה, כשאני מוצאת מקמח מלא אני קונה אותן, וכשאין - קונה רגילות. המלוי הפשוט הזה שהזכרתי גורר תמיד התלהבות גדולה מכל מי שאוכל, והילדים פשוט מתים על זה.

Dr T noki

New member
הקנויות דווקא טעימות

גם אני שקלתי להכין בבית ועדין לא יצא לי.

ימימה

New member
טעימות בהחלט אבל עתירות כימיקלים

שכנראה מיועדים לשמור עליהן רכות לאורך זמן....

אמא מה הכנת לי היום?

שני כריכים מלחם שיפון, אחד מרוח בטחינה עליה מונחת קציצת סלק עם עלי מנגולד מבושלים ועלי בזיליקום טריים ואחד עם חמאת בוטנים וריבת אפרסקים תוצרת בית
קופסא עם שלל ירקות חתוכים
קופסא עם קוביות ת"א בצל ובטטה שנאפו עם הרבה תבלינים ועם תבשיל דלעת עגבניות פרסה בצל, לחמם במיקרו
יום ארוך +שעות מגמת מחול

לשני כריך מאותו לחם עם טחינה וכריך עם אבוקדו ומלח, קופסה עם ירקות חתוכים ומעדן סויה שוקולד. הרבה יותר פשוט בגיזרה הזו

לבכור ליום עבודה ראשון כריך כמו לרקדנית שלנו , הוא מסיים לפני שניהם

ladybug6

New member
איזה כיף של לאנצ'בוקסים

אני זוכרת שבתקופה שהייתי בתיכון ממש אהבתי איך שאמא שלי היתה משקיעה בסנדוויצ'ים שלי. אז הדברים היו יותר פשוטים - ממרח בסיסי + ירקות פרוסים בכריך. אבל היא תמיד היתה מורחת הכל אחיד, פורסת את הירקות דק דק ומסדרת אותם כך שיהיה כיסוי מושלם מעל שכבת הממרח, ועוטפת בנייר בצורה מדויקת. לא יודעת להסביר את זה, אבל היה המון אהבה וכיף בכריכים הפשוטים האלה. היום כשאני מבקשת מהבנזוג להכין לי פרוסה או כריך הוא מדביק איזה שליכטה במרכז הפרוסה, מפזר אותה קצת וסוגר.. וכל פעם אני נאנחת בייאוש

אני לעומת זאת גדלתי להכין כריכים כמו אמא שלי, מושלמים אחידים ומושקעים
רק שפיצית תתחיל לאכול כבר משהו חוץ מאותי

ימימה

New member
גם הבנזוג שלי מכין סנדביץ' שליכטה

נראה לי שנאמץ את השם

וגם אני מתחרפנת מזה....
גם אני משקיענית סנדביצ'ים: לבת הגדולה היו תקופות (לפי הביקוש) שהייתי מכינה סנדביצ'ים מורכבים ורבי שכבות, ופעם אמרה לי שכל הבנות בכתה מקנאות בסנדביצ'ים שלה ואומרות שאני אמא משקיענית... מיד גבהתי בשני סנטימטרים ועליתי בחמישה קילו מרוב נחת...

אפרסקים

מיצלימון, סוכר והפעם הוספתי עלי בזיליקום שהוצאתי בסוף- יצא מצויין

למעלה