יצאתי להליכה בשכונה לבד - חזרתי לדירה עם חברה....

ספרנו1

New member
יצאתי להליכה בשכונה לבד - חזרתי לדירה עם חברה....

תכירו את כנען, נורא חברותית. היא לא הפסיקה לעקוב אחרי. ולדעתי היא לא שייכת למישהו כי היא די מלוכלכת (ואין קולר)...
(לא הצלחתי לכווץ התמונה והיא הייתה כבדה מדי, אז מצ"ב בקישור נפרד) :
http://i.imgur.com/hUcFyGh.jpg

יש מישהו/י ירושלמי/ת עם חתול שיכול לצייד אותי במזון עבור החמודה עד שאקנה מחר על הבוקר? עדיף צפון/מרכז העיר, אבל אגיע לכל מקום...

לחילופין, איזה מזון שאפשר להשיג בסופר 24/7 יתאים לה (אני טבעוני, אז אין בבית חלב/דגים)?
בינתיים שמתי לה מים בקערה (מה שאומר שבקרוב היא...
)

חוץ מזה שאני גם אצטרך לפגוש וטרינר מחר ולהשיג ארגז עם חול- מה עוד צריך?

מדובר בחתול/ה הראשון/ה שאני מגדל, כך שאני בור לגמרי.

תודה רבה

ספרנו1

New member
עכשיו כשאני פחות מרוגש:

דיברתי עם חבר שמגדל כבר כמה חודשים חתול, והוא הסביר לי שהחתולה שמצאתי תסתדר עד הבוקר בלי אוכל (היא נראתה מאד רגועה לאורך כל הערב, לא ייללה כלל, וכעת היא ישנה על משטח נוח שאימצה לעצמה).

עלעלתי במאמרי הפורום ולא מצאתי מאמר רלוונטי לגבי שלבים באימוץ של חתול מהרחוב, ולכן אשמח לכמה שאלות נקודתיות:

1. וטרינר - מחר בבוקר אני אגש לווטרינר לצורך קבלת הטיפולים השגרתיים לחתול שמאמצים מהרחוב. להבנתי, זה כולל: תילוע, פירעוש, חיסונים. מה צפויה להיות העלות הכוללת לביקור ראשוני כזה?

2. מזון - להבנתי מדובר בחתולה בוגרת (אשמח לחוות דעת נוספת לפי התמונה: http://i.imgur.com/hUcFyGh.jpg ). לאור זאת, איזה מזון מומלץ?

3. ארגז חול - א. איזה מומלץ? איזה חול?
ב. - איך מרגילים את החתולה לעשות את הצרכים רק בארגז?

4. כל דבר נוסף שכדאי לי לדעת / לקנות ?

תודה רבה ולילה טוב!

נ.ב.
אני יודע שיש עמותות שמסייעות כספית לסטודנטים שרוצים לבצע עיקור לחתולה. אשמח לפרטים נוספים.

Yukita

Active member
מנהל
לפי התמונה

לא נראית בת שנה עדיין, אבל תמונות הן לא אינדיקציה טובה. הזוית יכולה להטעות. אם אינה בת שנה, אינה בוגרת לגמרי.
&nbsp
עלויות יכולות להשתנות מוטרינר לוטרינר. חוץ ממה שציינת, רצוי מאוד לחשוב על עיקור. באיזו שכונה אתם?
&nbsp
חול: יש הרבה סוגים, וכל אחד בוחר לפי העדפותיו. אצלנו בבית משתמשים כבר די הרבה זמן בחול Canada litter שמוצא חן בעינינו.

Yukita

Active member
מנהל
עיקור

עמותות שמסייעות כספית? גם אנחנו נשמח לשמוע

&nbsp
יש אפשרות לקבל סל במרפאה של צב"ח ירושלעם. זה מה שמכונה "סל אימוץ": חיסונים, תילוע, פירעוש, עיקור. הסל יעלה לך הרבה פחות מאשר כל אחד מאלה אצל וטרינר פרטי. רח' המוסכים 9, תלפיות. 026780222 לקביעת תורים למרפאה.

Yukita

Active member
מנהל
איזו יפה!

כעת הסופר כבר פתוח, אפשר ללכת לקנות איזשהו אוכל חתולים שם באופן זמני, או לפחות קופסת שימורים לחתולים.
&nbsp
מאוחר יותר ביום ייפתחו גם חנויות הציוד לבע"ח ותוכל לקנות אוכל של ממש, או שתוכל להזמין דרך האינטרנט . יש הרבה סוגים והעניין לבחירתך (תמיד תוכל לשאול פה מה חושבים על סוג מזון כזה או אחר, אפשר גם להיעזר בדירוג שעמיתי לניהול הפורום, דימה, יצר באתר www.catfood.co.il)
&nbsp
http://www.catfood.co.il/comparison
&nbsp
אני עצמי טבעונית (וירושלמית...) אגיד רק שאני לא מחילה את הטבעונות שלי על החיות בבית. זה מתאים לי, אבל לא מתאים להם. יש מזונות טבעוניים לבע"ח אבל ראיתי שלא כולם מגיבים לזה טוב, ולכן אינני ממליצה. לחתולים זה עוד פחות מתאים מאשר לכלבים ולכן אמליץ לך לקנות מזון יבש איכותי למרות שהוא בשרי .
&nbsp
תצטרך ארגז חול, חול מתגבש, וכף להרמת ה"תוצרת" מהארגז. מעבר לזה שום דבר אינו חובה, רק תוספת על פי רצון ויכולת.

ספרנו1

New member
תודה על התשובות המפורטות (ועל המחמאה)

טוב, אז בבוקר חיכתה לי הפתעה במטבח -"תוצרת" מוצקה על הריצפה. ניקיתי, גם עם אקונומיקה.

ב11:00 אני קופץ איתה לווטרינר השכונתי (השכונה בה אני גר: הגבעה הצרפתית), ואקנה גם מזון ייעודי בהמלצתו (כל הכבוד לדימה, אבל זה יותר מדי מידע בשבילי בשלב זה...). כן, אין לי כוונה להחיל את הטבעונות על החתולה.

לא ניסחתי את עצמי טוב: התכוונתי לעמותות שמוזילות את עלות העיקור/סירוס. כנראה צב"ח זו אחת מהן. התקשרתי כעת והתור הפנוי הקרוב ביותר (גם לתילוע, חיסונים) זה ביום רביעי, אז החלטתי לקחת אותה לווטרינר בשכונה (גם יחסוך לי זמן יקר (בתקופת מבחנים) של התניידות באוטובוסים לתלפיות.. לצורך העיקור אני אגיע אליהם בהמשך).

אוקיי אני אנסה את Canada litter .
איך אני מרגיל אותה לעשות צרכים רק בארגז?

תודה רבה

Yukita

Active member
מנהל
ארגז חול

היה כבר ארגז חול? כי אם לא, כמובן שאין הפתעה ב"הפתעה"...
&nbsp
בדרך כלל, חתול שהוא כבר לא גורון פצפון רואה ארגז - ויעשה בתוכו. מאוד טבעי לו ללכת למקום שבו יש משהו כמו חול שאפשר לחפור בו. לא בטוח שתצטרך ממש "ללמד".
&nbsp
אם בכל זאת עושה על הרצפה - אל תזרוק. הרם את הצרכים והנח בארגז החול (אין צורך לכסות). את הנקודה על הרצפה אכן לנקות, אבל לא עם אקונומיקה (אומרים שיש בה מרכיב שדוקא מושך חתולים לחשוב שזו נקודת שירותים). עדיף לקחת חומץ מהול במים, או לחילופין אבקת כביסה BIO מהולה במים ואיתה לנקות את הרצפה.
&nbsp
חול - אפשר קנדה ליטר ואפשר כל מיני. פשוט להתנסות ולראות. אני מזמינה דרך האינטרנט, גם זול יותר וגם מביאים עד הבית.

ספרנו1

New member
עוד אין ארגז, אני אקנה היום.

אני מבין שאת מזמינה יותר באינטרנט, אבל מה את אומרת על חנות ג'ונגל במרכז העיר (אני צריך לקנות שם אוכל, ארגז חול, חול, כף)?
את הקניות הבאות אבצע דרך האינטרנט.

Yukita

Active member
מנהל
בכל חנות אפשר לכנות הכל

אני משתדלת להמנע עד כמה שאפשר מחנויות שבהם מוכרים גם חיות ממש. תנאי החיים של החיות הללו בדרך כלל גרועים. באזור שלך באמת לא ידוע לי על חנויות, יש כמה אחרות במרכז העיר. תוכל גם להתקשר למלך החיות בקרית יובל, פרטים שלהם ושל עוד כמה חנויות שלא מוכרות בע"ח באזור ירושלים יש כאן:
&nbsp
http://veg.anonymous.org.il/art317.html
&nbsp
באשר לארגז, יש שתי אפשרויות - פתוח וסגור. כל עוד אינך בטוח שהגברת יודעת לעשות בארגז, גם אם תקנה ארגז סגור - פרק אותו והשאר אותו כארגז פתוח עד שיעברו כמה ימים שבהם היא מוכיחה שהיא מבינה במה מדובר ומוכנה לעשות שם צרכים.
&nbsp

ספרנו1

New member
תודה רבה, ביקרתי אצל הוטרינר

והוא צייד אותי בכל מה שצריך (וגם בחור בכיס ...
)
בהמשך אזמין מזון וחול באינטרנט, וכך אחסוך בהוצאות.

הוא אמר שהיא בת 4 חודשים, ויחסית "פגה".

היא פשוט מדהימה! היא נרדמת עלי חופשי (רק אתמול הכרנו!), מאד רגועה-גם כשלא קיבלה מזון 12 שעות (כעת היא השביעה את רעבונה), והיא כבר חנכה את ארגז החול

אז תודה, ואני אמשיך להרגיש בנוח לשאול שאלות שבטח תגענה בהמשך

|4U|

מזל טוב

אני חושבת שזכית, כי חתולה שמגיעה ישר מהרחוב עם מזג כל כך נוח, זה אוצר של ממש, ומאוד לא ברור מאליו. איזה כיף. היא גם יפיפיה
כמה טיפים קטנים כי ציידו אותך כבר במידע בסיסי:
רוב החתולים, במיוחד גורים צעירים, הם חיות פעילות ומלאות אנרגיה. רצוי לתעל את האנרגיה באופן חיובי, והדרך הכי טובה היא על ידי משחקים - הם מתים עם חכות, כדורי נוצה קלים שאפשר לזרוק להם והם רודפים אחריהם, גומיות, חבילות תרופות ישנות - כל דבר שקליל, נדחף וזז. תדאג לקנות לה בהתאם כמה דברים (חכה מומלצת כי זה משחק אינטרקטיבי שיחזק את הקשר בניכם - כדורים, כי זה יעסיק אותה כשהיא לבד). זה לא עולה הרבה.
עוד פריט מומלץ - משטח גרוד, אחרת היא תגרד לך דברים בבית. כשיש משטח הם מנוטים את הגירודים לשם, בדרך כלל. מומלץ לשים המשטחים ליד הפרטים שאתה רוצה להגן עליהם - קרי, ספות, שולחנות עץ וכו'.
כאשר תוכל להרשות לעצמך, תקנה לה עץ חתולים. רוב החתולים משוגעים על זה. (אצטרף לך לינק תמונה של G שלנו בעץ שלו. לא מצליחה להעלות אותה כאן משום מה:)

https://40.media.tumblr.com/46e5434e5807f5f126331d4037a725ea/tumblr_nsv9rxLWJM1sz57e9o1_540.jpg

חשוב מאוד שתעבור על רשימת הצמחים שרעילים לחתולים ותדאג שלא יהיו בבית. יש דברים שיכולים להרוג אותם. ראה לינק: http://www.doctorvet.co.il/cp19_מאכלים-צמחים-ותרופות-רעילים.aspx
חלב גם לא מומלץ - גורם לשלשול, וזה לא כיף לנקות.
זהו, זה מה שאני יכולה לחשוב בנתיים. תהנה מהחברה החדשה, וברוך הבא לפורם. תמיד יענו פה על שאלות אם יודעים את התשובות.

ספרנו1

New member
תודה רבה, כיף לשמוע

בדיוק שאלתי בשרשור נפרד על המלצות למשחקים, וכעת אני רואה שכתבת לי
(עם השידרוג של מערכת הפורומים אני לא מקבל התראות על תגובות להודעות שכתבתי, כעת ראיתי שעלי לסמן מחדש שאני מעוניין בהתראות כאלה..)

רשמתי בפניי את ההצעות למשחקים. לאילו גומיות, הכוונה? לשיער? הגומיות החומות שאוגדים איתם חבילת קלפים, נגיד? או שאילו גומיות מיוחדות לחתולים?
-משטח גירוד: כזה, נגיד ?
https://www.google.co.il/search?q=מ...PiegIKhxwIVRLQUCh1wWQHm#imgrc=ylYM9S4nSEmhzM:
-עץ חתולים: התמונה שצירפת נראית יותר כמו קופסא כחולה, שאני מבין שהיא חלק מהעץ, נכון (אגב, G שלך יפה מאד גם כן! )
? כמו עץ כזה, רק שהוא בטח נורא יקר
https://www.google.co.il/search?q=ע...aqOuYShxwIVAcUUCh1g-wfy#imgrc=Ygg878ujWIjMzM:

אני רוצה גם לקנות מנשא לחתולה, כדי לקחת אותה בתוכו לוטרינר? את חושבת שיש סיכוי למצוא מישהו שמוסר? כמה זה עולה והאם משתלם יותר להזמין באינטרנט?

עברתי על הצמחים/חומרים הרעילים לחתולים ושמרתי במועדפים.

תודה רבה לך!!

משחקים

אוי, כן, האמת שאני לא נורא אוהבת הפורמט החדש. יש איתו כל מיני בעיות.
אבל לענין המשחקים - התכוונתי לגומיות השיער שלי...שהולכות לאיבוד בהמוניהן, ומייד נעשות למשחק לחתולים. אני קונה להם בערך אחת לחודש ערכה של 30 גומיות שחורות פשוטות והם מתים על זה. אחת או שתיים אפילו שדרגנו לחכה מאולתרת (אחרי שהם גמרו את הקודמת ולא הספקנו לקנות) - לקחנו חוט, קשרנו גומייה צבעונית בקצה, והרי חכה! שמחה וששון.

משטחי הגירוד - בדיוק כאלו. אנחנו מזמינים מחנות שנקראת פנדה - יש לה מבצע טוב לחברי מועדון שמקבלים אחוזי הנחה טובים, במידה והם מזמינים את המוצרים שלהם דרך האינטרנט. מקבלים עם שליח לבית. יש שם גם אוכל וצעצועים והכל. וכן, שם הייתי מחפשת גם מנשא במידה ולא תמצא דרך יד שתיים או דרך הפורם (תמיד אפשר לפתוח שאילתה בנושא, אם יש למישהו מנשא מיותר למסירה.

עץ שלנו אכן ענק, יש לו 4 קומות? בערך בגובה שלי. (אני 1.50). הוא עלה לנו איזה 450 שח אם אני זוכרת, אבל זו הייתה השקעה חד פעמית. זה מצטרך מותרות עבור החתול יותר מצורך - אלה אם מדובר בחתול שמרגיש חוסר ביטחון על הקרקע ומחפש כל ה זמן לטפס ומקומות צפייה גבוהים. יש כאלו. G מת עליו, כי הוא פחדן חבל על הזמן והוא מרגיש יותר נוח שהוא יכול להתפרס על המדף העליון ולצפות מלמעלה. אבל אפשר בהחלט להשיג בשלב ראשון עץ קטן עם מדף או שניים ולא משהו גדול.

אה, ואם לא אמרתי קודם - קופסאות. כאלו קופסאות קרטון? כמעט לא תמצא חתול שלא מת על זה. G כרגע רובץ לו בתוך קופסת קרטון שריפדתי בסדין ישן שלי, ושם בדרך כלל הוא מבלה את הלילה.

הינה הלינק של חנות החיות שדיברתי עליה (אני לא יודעת אם יספקו שירות באזור שלך, אתה ירושלמי נכון? אבל שווה לך לבדוק. http://www.pandapets.co.il/shop/contacts/)

עץ קופסאות

בנה מגדל/פירמידה/כוורת מקופסאות קרטון, וחבר אותן זו לזו. חתוך מעברים בינהן באקראי, פתחים וחלונות. בקיצור - טירה.
חתולים מתים על טירות כאלה. הם יכולים לטפס עליהן מבחוץ. לעבור בין החללים. לגרד ולכרסם את הקרטון. למצוא פינות לנימנום. בקיצור - קלאב מד לחתול.

למעלה