יצאתי מדעתי.תכף אשוב...

יצאתי מדעתי.תכף אשוב... ../images/Emo3.gif

קודם כל סליחה עם כל האנשים שלא התייחסתי אליהם (טובי, סליחה סליחה סליחה!). אני עושה בתקופה האחרונה חשבון נפש ואני קצת מנותקת מהעולם... המסקנה שהגעתי אליה היא שאולי עשיתי את השינוי והיציאה בשאלה יותר מידי מהר ולכן אני כ"כ לא שלמה ,מהורהרת ומסוייטת. אני אמנם לא מאמינה כבר בהרבה דברים, אבל אני גם לא ממש בצד החילוני. אני על הגדר מכל הבחינות וזה די משגע אותי ואת סביבתי. אי לכך ובהתאם לזאת החלטתי ללכת לחפש דרך. אני הולכת עכשיו למדרשה אי שם באזור ירושלים, כדי לנסות למצוא תשובות. וגם אם לא אמצא שם שום תשובה, אדע שלפחות ניסיתי ולא יהיה לי כל הזמן נקיפות מצפון של "אולי אני טועה ובעצם הדרך שלי מובילה אותי לאבדון???". חזרתי הביתה, אני כבר לא גרה עם החבר שלי. ואני רוצה להגיד לכם שאני מרגישה הקלה. אין לי מושג למה , אבל בסופו של דבר אני שמחה לחזור הביתה. ההורים שלי למדו כמה שיעורים בנושא פתיחות וכבר לא מחטטים לי בנשמה וקל לי יותר לחיות כאן. זה לא שפתאום חזרתי בתשובה ואני חוזרת למה שהייתי פעם, אני משנה את הגישה הקיצוניתץ ואתל חוסר המחשבה שאפיין את יציאתי הפרועה בשאלה. יש לציין שמי שגרם לי לחושב על כך הוא אתם. כן כן אתם. כשנפגשנו , וכל אחד סיפר עד כמה הוא חיפש תשובות והלך לקרוא ספרי פילוסופיה וחקר וגילה , חשבתי לעצמי עד כמה אני בעצם פזיזה ולא שקולה . ואולי כדי שאתחיל את כל התהליך מחדש ועם יותר שכל. בסה"כ, אם עושים מעשים קיצוניים ולא שקולים, משלמים עליהם מחיר כבד. עצם זה שלא רציתי שאנשים דתיים שאני מכירה יפגשו אותי, מראה שלא הייתי שלמה מספיק עם עצמי. ברגע שמישהו אחד שאני מכירה רואה אותי לבושה עם מכנסיים, זה סוף השם הטוב שלי בחברה שלי. אני עדיין לא מוכנה "לשרוף" את השם שלי על משהו שאני עדיין לא סגורה עליו . אשמח לשמוע את דעתכם ושוב סליחה מכם. מיכל

חרדית

New member
הי מחפשת!

מיכל זה נורמלי ביותר שיהיו לך חששות את הורגלת לחשוב בדרך מסוימת וקשה לך לצאת ממנה אם זה טוב או רע תחליטי לבד אל תתני לאף אחד להחליט בשבילך!! אבל ברור שזה שאת לוקחת את הזמן ועושה דברים שקולים יותר רק ייטיב איתך ולא להיפך. בהצלחה במה שתבחרי. חרדית.

קרין321

New member
מחפשת דרך....

אני מרגישה בדיוק כמוך רק שאני בשלב הרבה יותר מוקדם רציתי להגיד לך תודה ממש שאת כותבת את מה שאת מרגישה כי אז אני רואה שאני לא לבד תודה ואני בטוחה שיש אור בקצה המנהרה (חייב להיות לא?) ושוב תודה

מחזיקים לך אצבעות.

אם את טיפוס שצריך את הביסוס הרחב, הארוך והעמוק ושבלעדיו לא תנוחי (ונראה לי שאת, אכן, כזו)- לכי ועשי זאת. דרך המדרשה או דרך דעת אמת, איך שנראה לך. רק שלדעתי זה קצת בעייתי, כי במדרשה לא דנים בשאלות אלא מספקים את התשובות לשאלות, אבל אם כך את החלטת-
שיהיה לך ושימרי על עצמך. דער רוסישער

SoOren

New member
מיכל, משהו עקרוני שכדאי לך לדעת..

הניק שלך הוא "מחפשת דרך". ובכן מיכל, את צריכה להבין דבר פשוט מאוד. אין אף אחד בעולם, אבל אף אחד! שיכול להגיד בלב שלם מצאתי את הדרך האמיתית לחיות את חיי - אני יודע שזוהי האמת, והיא מ-ו-ח-ל-ט-ת. כי הרי אין לזה סוף. מי אמר שהאיסלם היא לא דת נכונה? אולי הבודהיזים? אולי הנצרות? אולי דווקא שבט אינדאני שכוח אל? כל בר דעת מבין שא"א למצא את האמת המוחלטת. את יכולה לחיות בלב שלם עם אמונתך.. אך כבחורה בעלת הגיון בריא, את בוודאי מבינה שאין זה אומר שאמונתך היא היא האמת. החילוניות היא לא "מציאת הדרך", היא לא דת עם אמונות, וככזו את תתקשי למצא בה אלוהים, בריאת העולם, וכו´.יציאה בשאלה, וחילוניות בכלל, היא איננה דרך חיים עם חוקים ואמונה משלה.יציאה בשאלה במקרה שלנו היא הצהרה על דרך החיים שאיננו מאמינים בה. היא שלילת הדת כפי שאנחנו הכרנו. כל הזמן מופיע אצלך בהודעות המוטית של "אולי אני טועה..", ובכן - אכן! אולי את באמת טועה.. אולי כולנו טועים! אבל את באמת חושבת שמישהו יכול להוכיח לך את האמת האבסלוטית?? טעות בידייך.

yariv~2

New member
אז יש אמת מוחלטת...

והאמת המוחלטת היא.... שאף אחד לא יכול לומר שמצא את האמת המוחלטת (?) כבר משהו
וכולנו מאמינים, מאמינים במוסר, מאמינים בצדק... זה רק עניין של אמונה...

לכל דבר מחיר

לדל ולעשיר, לפתוח ת´גרון, זה שיר המחירון, נה, נה, נה, (דני סנדרסון) מה שלא תעשי, תשלמי את המחיר, בין אם יש או אין אלוהים (ואם תבואי למפגש, תראי שאני חייה נושמת ובועטת
), כך שאת צריכה לעבוד בעצמך על עצמך, עד שתהיי שלמה עם עצמך. ממש לא משנה מה המסקנה שתגיעי בסוף. יציאה מהנה, Free Your Mind, קחי ת´זמן. >ספל חמאה קנתה את האוסף של כוורת סופסוף<

בהצלחה...

אני בטוח שתבחרי נכון... ואת לא חייבת לבדוק את כל האפשרויות, הרי לא תלכי להיות אינדיאנית באוסטרליה או חבדניקית בברוקלין... תזכרי, שחופש אי אפשר לתת לך, אבל את יכולה לקחת בעצמך. ואני אצטער אם לא תבואי למפגש הבא

spinoza

New member
They take her away......./images/Emo7.gif

למה ? למה מדרשה ? שנה שלמה מהחיים ? בתוך בועה ? בתוך חברה סגורה עם "שטיפות מוח" ....ועוד פעם נילמד, ועוד פעם נדון ונתפלסף. את לא אמורה להיות סטודנטית ? מה עם השכלה אקדמית ? מה עם מקצוע ? השכלה אקדמית זה כבר לא מותרות - זה הכרחי. ניראה לי שהחברה החרדל"ית שלך כל-כך סגורה ששולחים אותך ל"חינוך מחדש" באיזו מסגרת דתית. הרי לא יהיו לך שם דוגמאות אישיות חיולניות חיוביות (כמו שהיו לי בצבא). זה יהיה להמשיך את המסגרת שהיית בה עד כה. ובכלל אני לא מבין את פריחת המדרשות הללו כמו גם ישיבות ההסדר - זה בעייתי ההתבדלות הזאת. החממות האלה. אין שם התחככות אמיתית עם המציאות היומיומית- עם עבודה או לימודים גבוהים. יש שם בועה - "מציאות מדומה" ודיונים ללא סוף ותכלית. זה לא טוב! שפינ´ נ.ב. אבל אם את מתעקשת - אז בהצלחה. "Don´t let them change you, or even rearrange you". (Bob Marly) נ.ג. כזה מוזר כל הקטע עם המכנסיים,,, בקיבוץ הדתי לא כולן עם מכנסיים ?

אלי פלס

New member
מחפשתוש יקרה

את דעתי על זה שמעת בטלפון. כאן אני יכול רק לשלוח לך חיבוק ענקייי ולומר לך בהצלחה. משום מה, יש לי תחושה שנחזור לראות אותך אתנו. אוהב, אלי נ.ב. א) חסר לך אם לא נראה אותך. ב) יש לי משהו מעניין לעדכן אותך...

שחף -בת

New member
מחפשת!

רציתי להגיד לך- שתעשי מה שטוב לך. לא מה שההורים,לא החברה,ולא אף אחד אומר או מצפה ממך שתהי. ואני מקווה שתמצאי את עצמך במהרה!!! LOVE U שחף.

זוכרים שסיפרתי על עצמי במפגש ?

ושהתעקשתי שאני לא חילוני אלא אתאיסט וזה מבחירה זה בדיוק מה שהתכוונתי ואולי עכשיו זה ברור יותר לאור ההודעה של מיכל מה שנורא בולט לי לעין זה המעבר החד לכיוון אחד ומשם כפעולה מתקנת מעבר חד לכיוון השני אני חושב שיש דברים שטוב שיעשו באבולוציה ואילו ישנם דברים שטוב שיעשו ברבולוציה ובהקשר הנוכחי לדעתי ההכרה של אדם שעליו לשנות דרכו (במידה ומה שנראה לו נכון שונה ממה שגדל עליו) צריכה להתקבל בצורה אבולוציונית וברגע שגיבש דעתו זה הזמן להשתנות בצורה רבולוציונית מיכל, אני לא יודע מה האמת שלך, כנראה שגם לא יודעת עדיין. את כן טעמת משני המקומות ועכשיו את מבררת את המשמעות שמאחורי הטעם מה שבטוח הוא שיש הבדל בין שני צידי המטבע צד אחד הוא המוכר והרגיל הצד השני הוא החדש והלא מוכר וגם הצד האחד הוא הצד שיקשה עלייך לעזוב אותו , ובטח לחזור אליו במידה ותתרשמי שטעית הצד השני אינו מנהל אחרייך מעקב, לא נותן ציונים למעשייך, ובטח שישמח לקבלך בכל רגע נתון לא פלא אם כך שבחרת להיות בצד הראשון במסגרת ההמתנה לגבי ספרי פילוסופיה לא כל מי שדתי אכן קרא ספרי הגות והעמיק בהם כנ"ל לגבי חילונים אבל ברגע שעושים שינוי אז מבררים היטב, זה נכון זה כמו להוולד במדינה כלשהי זאת עובדה היכן נולדת אבל לעבור למדינה אחרת כבר מחייב למידת התרבות והשפה והמקומות הנחשבים יותר ונחשבים פחות וכך הלאה זאת דעתי אין לי על מה לסלוח כי לא פגעת בי בהצלחה בבחינת הדברים אשמח להשמיע את דעתי אם תרצי בטלפון (לאלי יש את המספר שלי) או במסר או במייל ליאור

סמדר 1

New member
מסכימה

אני גם חושבת שאי אפשר לעשות מעברים קיצונים, אלא רק לעשות דברים שאת שלמה איתם והיכן שיש התלבטויות להמתין כי ההתלבטויות לא יפתרו מעליהן

אחר

New member
האם בסוף הדרך ניפגש??

ליבי אומר לי שכן למרות שאני לא מכיר אותך ולא הייתי במפגש. אני מעריך מאד את האומץ לעשות צעד (ולו זמני) חזרה. סוג כזה של חיפוש לדעתי רב הסיכוי שיוביל אותך בסופו של דבר בחזרה אלינו. שימי לב רק לדבר אחד.השכל צריך לשלוט על הרגש!! בהצלחה

adam222

New member
זה כמו השיר

יושב על הגדר רגל פה רגל שם יושב חושב חושב.... ככה היא לא פה ולא שם וזה אכן תוכנית כבקשתך, עד אשר יופיע מאן דהוא וידחפנה לכאן או לכאן!!

השכל צריך לשלוט על הרגש ? ../images/Emo82.gif

למה אתה אומר דבר כזה ? אולי להיפך ? אני מבין שככה זה כשלומדים משפטים... זיי געזונט מיין טייערער חבר אָבער דו ביסט אינגאַנצן משוגע געוואָרן. הבן אדם חי לו על ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות איזה 80 שנה ואתה טוען שהשכל צריך לשלוט ? אגב, בירושלים יש לנו מנוים לסינמטק... נאנאנאנאנא

למעלה