יצא לי לצפות בתכנית הבוקר בערוץ 2. התראיינה

רינתי77

Active member
יצא לי לצפות בתכנית הבוקר בערוץ 2. התראיינה

שם בחורה אחת (שלצערי לא קלטתי את שמה ) שהייתה אחת מנשותיו של גואל רצון.
הראיון התקיים בשל העובדה שהיא מפרסמת בימים אלה ספר על קורותיה באותה תקופה.
מתברר שמדובר בבחורה אינטליגנטית, המתנסחת ברהיטות, שלומדת משפטים כעת.
היא אמרה ששיקמה את חייה לחלוטין. אני צופה ושואלת את עצמי איך בחורה כזאת
נכנסה להרמון של הפסיכי ההוא. לכאורה בחורה נורמטיבית לכל דבר.
אז בכל זאת משהו היה שם לא בסדר? האם כל אדם נורמלי וסביר יכול להגיע
למצבים כאלה?

Aronsona

New member
היא לא ניסתה להסביר מה הביא אותה לשם?

זה באמת מעניין

רינתי77

Active member
לא, היא לא ממש הסבירה. היא תיארה קצת

את ההתעללות שעברה אצל גואל רצון. אני חושבת שהיא לא רצתה למסור יותר מדי פרטים כדי שמי שמעוניין יקרא את זה בספר שלה.

אני חושבת שזה יכול לקרות לכל אחד

אחת.

תחשבי שהוא לקח אותן כשהן היו יותר צעירות, יותר נוחות להשפעה..
ויש מצב קטן שבקטנים שהוא "ברוכה" קטנה. (מכשפה).

אחרת איך אפשר להסביר שכולן הסכימו לחיות איתו ככה.
קעקעו את הפרצוף שלו על הזרוע.. דיברו עליו כאילו הוא אלוהים,המשיח.. הכל יכול.

רינתי77

Active member
אני לא בטוחה שזה יכול לקרות לכל אחת.

בכל זאת, להיות אחת מתוך הרמון שלם זה לא משהו
שקל לקבל. גם אם את נואשת במיוחד, או אבודה במיוחד,
עדיין להגיע להיות כבשה אחת מעדר שלם זה קיצוני.

בגלל זה אמרתי

כשאת ילדונת, את יותר קלה להשפעה וגם הוספתי שלדעתי , גם אם תצחקו עליי...
הן היו איזה תחת כישוף. אנערף מה.
כי גם בחורה צעירה ילדונת, וגם אם היא מושפעת, אני בספק שהייתה בקלות מסכימה לחיות בהרמון.

אני אספר לך משהו שקצת קשור.

יש לי בת דודה שהיא והמשפחה שלה היו דתיים כאלו כיפה סרוגה, שמירת שבת. דתיים לייט כאלו.
אבל הדודה שלה (האחות של האב) הייתה יותר חרדית וכך גם כל המשפחה שלה.

הבת דודה שלי הייתה אמורה להתחתן עם איזה שידוך, אבל שידוך טוב ששניהם רצו אחד את השניה.
שניהם דתיים סרוגים, הכל היה סבבה.

יום אחד לפני שהיא הייתה אמורה לצאת איתו לטייל בקניון,
דודה שלה החרדית שקפצה לביקור, תפסה אותה לשיחה לבד ב4 עיניים.

טוב, בת הדודה שלי יצאה לקניון עם הארוס הנחמד שלה,
וחזרה אחרי חצי שעה.
נראתה מוזר ופשוט אמרה שהיא לא מתכוונת להתחתן איתו,
ושהיא בכלל חייבת וצריכה להתחתן עם הבן החרדי של אותה דודה שדיברה איתה לבד.
הבן החרדי הזה מעולם לא היה אופציה. ראשית, הוא חרדי והיא לא.. ושנית, הוא בן דודה שלה!!

עד היום אף אחד לא מבין מה השתנה, מה הדודה אמרה לה.. שתוך דקות מספר היא שינתה לחלוטין את דעתה.
אבל באופן הזוי לחלוטין זה הביא את כולם לחשוב שאולי יש כזה דבר כישוף, כי אף אחד לא יודע מה היה בשיחה הזו שלהן ב4 עיניים.

זה הזוי אני יודעת.
אבל כאילו אין הסבר אחר.

**אני אשכרה מרגישה מגוחכת שאני אפילו מעלה את נושא הכישוף**

רינתי77

Active member
אני באמת לא יודעת איך להגיב לסיפור כזה.

לא מאמינה בכישוף. כן מאמינה ברוע של בני אדם מצד אחד
ובאוטסוגסטיה מצד שני.
לכי תדעי אם הדודה ההיא לא הפחידה את הבת דודה שלך
ואמרה לה משהו בנוסח " אם לא תתחתני עם הבן שלי, יקרה אסון לך ולמשפחה שלך." זה היה יכול להסביר את השינוי הקיצוני שקרה.

poseidon111

Active member
את קוראת לזה כישוף, יש שיגידו שמדובר

בשטיפת מוח מרוכזת, איומים, הבטחות או כל דבר שיכול לשנות דעתו של אדם מקצה לקצה.

תשמעי

עד כמה שזה נשמע הזוי על פניו, אני יודעת שיש דברים שאין לנו הסבר הגיוני להתרחשותם. באמת, קשה לי לדמיין לעצמי מצב שבו בחורה נורמטיבית מושפעת כל כך מכל מיני כישופים ומעשי "שחור" למיניהם, אבל אני כן שומעת מאנשים הכי נורמאליים בעולם, שהם ממש אשכרה מאמינים בזה. זה לא קרה להם באופן אישי, אבל בהחלט מאמינים שזה יכול לקרות.
אני לא מאמינה שאני מספרת את זה כאן, אבל יום אחד, אחותי הנאורה והחכמה אמרה לי שהיא חושבת שעשו על הבת שלה כישוף ולכן היא (הבת שלה) לא מסוגלת להתגרש מבעלה. היא בטוחה שהחותנת של בתה עשתה איזה מעשה כישוף כי אחרת אין לה הסבר איך זה שהבת שלה לא מסוגלת להיפרד מבעלה האידיוט. כשאני שמעתי את זה, אני פשוט השתבצתי. לא האמנתי למשמע אוזניי. אחותי, בשר מבשרי, בעלת אינטליגנציה כל כך גבוהה מסוגלת להעלות כאלו שטויות על דל לשונה? כמובן שצעקתי עליה ואמרתי לה שאני מסרבת אפילו לשמוע דברי הבל שכאלה, אבל היא התעקשה ועמדה על כך שיש דברים נסתרים שאנחנו לא יודעים עליהם הרבה...
כמובן שאני לא יכולה להרשות לעצמי להאמין בדברים כאלה. זה מעבר לתחום הבנתי ותפיסתי.
ולגבי נשותיו של ההוא (רצון) אני יכולה להבין שיש משהו באישיות שלהן שאיפשר להן את ההתמכרות הזאת אליו. זה לא עניין של גיל צעיר, כי יש נשים צעירות מאוד ודעתניות מאוד שלא היו מסכימות לשום השפלה שכזאת. אני חושבת שזה איזה מבנה נפשי מאוד מאוד מיוחד, כאילו יש בהן איזה גֶן מיוחד שמאפשר את ההתמכרות הזאת לגבר המסויים מאוד כך שהן מוכנות לעשות כל מה שיבקש מהן. תופעה מאוד מוכרת בכל מיני כתות בעולם כולו. להשתחרר מזה זה לא קל. זה כמו להשתחרר מסמים קשים.

poseidon111

Active member
אפשר לקחת את זה יותר רחוק. איך זה שמנהיג

כריזמטי אחד,לא רק יכול לסחוף אחריו 20 נשים, אלא אומה שלמה לבצע מעשים איומים באנשים אחרים.

אני חושב שאם אין את הזיק של המוכנות, אין אחד שיכול להשפיע בצורה כל כך טוטאלית על האחר.
זה לא רק היכולת של המשפיע, אלא הרצון של המושפע.

לא יודעה לומר באופן גורף האם כל אחד

יכול להתפתות ולהפוך לחבר בכת הרסנית.
-
הפסיכולוג החברתי הבכיר דוקטור פיליפ זימברדו, אשר חקר לעומק
את תופעת הכתות ואת הסבירות להצטרפות אליהן טוען:
"חשוב שנבין כי גם האדם הממוצע, הנורמאלי והאינטליגנטי, עלול להיות מובל כדי שייטול חלק בפעולות בלתי מוסריות, בלתי חוקיות, אלימות וחסרות היגיון-שעלולות להביאו להרס עצמי ולהתנהגות שאינה עולה בקנה אחד עם ערכיו ואישיותו.
רובנו יכולים ללכת שולל בידי דמויות שאנו סומכים עליהן, אשר יעשו שימוש באמון שלנו, תוך הבטחות למימוש שאיפותינו הבלתי ממומשות".

קביעתו זו של הד"ר זימברדו, עשויה להישמע תמוהה לאדם שלא נתקל מעודו באופן פעולתן של כתות. שכן הוא משווה בנפשו כי המצטרפים אליהן, מצויים בהכרח בשולי החברה, או לוקים בנפשם. אך אין זה כך.
בישראל, כמו בכל העולם המערבי, הפרופיל של חברי כתות שונה לחלוטין. מדובר בצעירים בני עשרים עד שלושים פלוס, ברובם אקדמאיים בעלי מקצועות חופשיים. הם נקלעו לכתות במהלך חיפוש דרך רוחנית, או בעקבות משבר כגון מוות במשפחה או גירושים.
לכתות יש שיטות באמצעותן הן משעבדות את מאמיניהן: שטיפות מוח, היפנוזה, מניפולציות. הפעלת השיטות הללו, בונה אצל חברי הכת אישיות חדשה, שונה בהרבה מאישיותם הקודמת ונטולת מנגנוני בקורת ושיפוט.
-
בישראל פועלות כיום עשרות כתות ואת מספרם של חברי הכתות ניתן להעריך בכמאה אלף. מספר עצום לכל הדעות.
אין כל מנגנון ממסדי המבצע אכיפה או פקוח על פעילותן של כתות ואין כל דרך להחיל עליהן את החוק במצב הקיים. וזאת מכמה טעמים.

כתות רבות פועלות בתחום האפור, באזור הדמדומים של החוק. הן מכירות את החוק על בוריו, נעזרות בעורכי דין ממולחים ומקפידות להעלים ראיות העלולות להרשיען.
הממסד הישראלי אינו מחוקק חוקים ייחודיים לכתות כגון אלה הקיימים בצרפת ובבלגיה, בעזרתם ניתן לפרק כתות משעבדות ואילו במסגרת החקיקה הקיימת לא ניתן לעשות דבר.
שורדי כתות אינם יוצאים בריש גלי נגד פעילותן של כתות ואינם מגישים תביעות בבתי משפט- מפאת בושה ופחד. מה שגורם לזה שכתות ימשיכו בפעילותן, ואף ביתר שאת.
-
(לא ניתן לשלוח את כל המענה, החלק הבא בהודעה נוספת)

המשך - (זהירות, חיפרה לפניך)

ובמחשבה נוספת כן כל אחד יכול להקלע למצב מהסוג הזה:
פעמים בשל משבר אישי, אך בדרך כלל במהלך חיפוש רוחני. זה קורה בדרך כלל לצעירים בני 20-30 פלוס, אקדמאים ובעלי רקע סוציו-אקונומי גבוה.
מנהגי כתות מזהים היטב את נקודות התורפה אצל חברי הכת ומנצלים את פגיעותם על מנת לשעבדם. בכתות נעשה שימוש בטכניקות פסיכולוגיות שונות, כדי ליצור שיעבוד. כגון תכנות, היפנוזה, לחץ קבוצתי ושטיפות מוח.
יש לזכור כי בתחילה לא נראים לעין האלמנטים ההרסניים, מה שמקשה על הזיהוי כי מדובר בכת.

בנוסף, מפעילות כתות רבבהיותן מודעות לסטיגמה השלילית הכרוכה בהגדרה "כת", ששגורה בפי גורמים החיצוניים לארגון, מעדיפות מרבית הכתות לכנות את עצמן "קבוצה", "קהילה", "ארגון" וכו'. פעמים רבות מנסות כתות לתעתע בציבור ומכנות את עצמן בשמות שונים. כדי שלא יעלו על זהותן האמיתית. כשמתגלה זהותה האמיתית, בוחרת לה הכת שם חדש ושונה, וחוזר חלילה.
כמו נניח ארגוני חזית, הנושאים דגל של ארגונים לוחמניים למען זכויות אדם. הארגונים הוולונטריים הללו, מספקים לכת את הכסות הנעימה והבלתי מזיקה בעליל לה היא זקוקה, על מנת ליצור לעצמה קונצנזוס ציבורי ולגייס מאמינים נוספים.

אני לא חושב שכל אדם יכול למצוא עצמו במצב זהה

מה שכן, לאחרונה אני שומע תדיר על נשים שנמצאות בזוגיות שלא טובה להן והן יודעות את זה
כי הוא טוב לילדים, כי הוא עושה לי כך או עושה אחרת כי אין לי פה או שם ומיני תירוצים כאלה...
בשורה התחתונה הן סובלות בשקט ומתקשות להפרד למרות שברור להן שזה הצעד הנכון.
עכשיוֿ, אלו שהזכרתי הן במרכז ה"נורמה" אם ניתן לומר אז זה לא באמת מפליא שנשים קצת יותר בקצוות מפתחות תלות באנשים יותר הזויים.

שכנוע עצמי הוא כוח אדיר.

רינתי77

Active member
נוטה להסכים איתך.

אז מדובר בבעייתיות אישיותית מסוימת, איך שלא תסתכל על זה.

Anna begins cc

New member
אני אענה לך מזוית קצת אחרת.. (חפירה, מצטערת.)

לפני 6 שנים אני חטפתי את השוק של חיי כשעניתי לדפיקה בדלת ב23:00 בלילה ובפתח הדלת עמדה אחת החברות הכי טובות שלי וכל הפרצוף שלה חבול ומדמם.. (אפה היה שבור, מסתבר)
היא נכנסה אליי הביתה, טיפסה אליי למיטה וסיפרה לי איך בשנה וחצי האחרונות היא נמצאת במערכת יחסים עם גבר שמכה אותה.
(אני חשבתי שהוא פרינס צ'ארמינג עד אותו רגע, דרך אגב)

הבחורה הזאת היא בדיוק הבחורה שכולם, אבל כולם, היו אומרים עלייה- היא האחרונה שדבר כזה יקרה לה.
היא האישה הכי חזקה ודעתנית שהכרתי.
היא באה מבית רוסי עם חינוך רוסי מאד נוקשה. היא מעולם מעולם לא נכנעה ללחץ חברתי או למוסכמויות חברתיות.
היא עבדה מגיל מאד צעיר כי היא רצתה להיות עצמאית,
היא תמיד שמעה את המוזיקה הכי קיצונית והזויה שאף אחד לא שמע עליה,
היא הייתה מבריקה וחריפה, כל גבר שהיה מתחיל איתה היה מקבל מבט אימה ואיזה משפט ששותל אותו באדמה.
היא כמו לביאה.. מישהו עשה רע לאדם שהיא אוהבת? היא יוצאת למלחמה, תוקפת ומפרקת אותו לרסיסים..
אז איך?.. איך הבחורה הזאת יושבת מולי ואומרת לי שהיא מתלבשת רק בבגדים שהוא בוחר לה כי יש לה יותר מדי בגדים לא צנועים, שהיא מכרה את האוטו שלה כי הוא חושב שנשים שנוהגות זה לא סקסי, היא ניתקה את הקשר עם כל החברים הכי טובים שלי, אנשים שליוו אותה עשר שנים לפחות כי הוא לא מוכן שהיא תדבר עם גברים, שהיא התפטרה מהעבודה כי היא הלכה לעבוד בתור מזכירה אצלו בעסק.
והיא מספרת לי מתי הוא מרביץ לה ולמה, איפה הוא מרביץ ואיך הוא עושה את זה,
מספרת לי שישב בכלא כי כמעט הרג את החברה הקודמת שלו..
ובסוף כל זה אומרת לי "אני חייבת לחזור, כבר נהיה מאוחר"
וכשאני מנסה להגיד לה שצריך לצאת משם, להגיש תלונה, לעשות משהו,
היא אומרת לי "מה פתאום?! הוא עומד להציע לי נישואין, אני אוהבת אותו.."

באותו היום הבנתי שאנחנו בני אדם. אנחנו הרבה יותר מהטיפוס שאנשים חושבים שאנחנו, הרבה יותר מהקוביה שנסגרנו בתוכה.
יש לנו עבר, היסטוריה, מטען. יש לנו צלקות שמראות את עצמן רק שנים אחרי הפצע,
יש לנו תהליכים שקורים מבלי שנבין או נהיה מודעים אליהם,
יש לנו כוח להשפיע ולהיות מושפעים..
כל אחת יכולה להיות אישה מוכה.
כל אחת יכולה להיות חברה בכת.
הכל תלוי באילו קלפים קיבלת בחיים, והאם האדם שמולך יודע ללחוץ בדיוק על הכפתורים הנכונים.
אף אחד מאיתנו לא מפוכח מדי, נאור מדי, חכם מדי, מיושב מדי בשביל ליפול למלכודות האלה.
ויותר מזה- אתה אף פעם לא יודע באמת עד שלא תעמוד במצב כזה. אין לך שום דרך להסיק מראש איך תתנהג.

ועוד נ.ב קטן-
גם על בשרי גיליתי את זה כשתמיד לא הבנתי ואפילו, בעוונותיי, קצת שפטתי בחורות שלא צעקו או התנגדו כשהטרידו אותן מינית או ניסו לאנוס אותן.. לא הבנתי איך את פשוט נכנעת לגורל ושותקת מבלי לעשות כלום.
עד שיום אחד, בנסיעת מונית המסוייטת ביותר של חיי, כשכל הדברים שהייתי אמורה לעשות (לצרוח, להתקשר למישהו, לבקש שיוריד אותי, להגיד בפשטות "לא מתאים לי") ברחו לי מהראש ובמשך חצי שעה נתתי לאיזה זבל אחד להניח ידיו עליו במחשבה ש"עוד מעט זה יגמר"..
(וזה היה באמת עדין ולא תוקפני בכלל, אני מודה, הוא היה חרמן ושלח ידיים, לא היה פה נסיון תקיפה חלילה או משהו מסוג זה- אבל אני קפאתי.)

רינתי77

Active member
נו, אז זה באמת מתקשר לשרשור שהיה לנו על

ערך עצמי. הדימוי שאנו מקרינים לסביבה יכול להיות תואם
לתפיסת הערך העצמי שלנו ויכול להיות הדימוי שאנו חושבים שמצופה
מאיתנו להקרין, כאשר האמת היא שהוא רחוק מאד מאיך אנו באמת
תופסים את עצמנו. כנראה שהחברה שלך שייכת לקטגוריה הזאת.
היא לא רואה בעצמה אדם ראוי באמת ליחס של כבוד.

למעלה