יצא לי מרק חריףףףף , מה לעשות ?

יהלי 14

New member
יצא לי מרק חריףףףף , מה לעשות ?

יש לי בעיה עם תיבול , אף פעם לא יודעת כמויות מתאימות
הכנתי מרק קישואים עם עשבי תיבול ,(פטרוזילה , בזיליקום ושמיר ) בסוף תיבלתי עם מלח ופלפל לבן , תמיד אני מתבלת בפלפל שחור , הפעם הכלתי על לבן, וכנראה הגזמתי בכמות הפלפל .
יש דרך לתקן ? או שזה אבוד ? וגורלו של המרק לפח ?
אשמח לעצות , ומתי כבר אלמד לתבל.
 

Maldini Girl

New member
לא אבוד

אני ממליצה לנסות להוסיף למרק עוד תוכן ועוד מים, לצורך העניין אם המרק מורכב מקישואים אז להוסיף לו עוד קישואים. אפשר גם להוסיף רק עוד מים אבל אז כנראה שהמרק ייצא דליל מידי.
&nbsp
אפשר אולי גם לנסות להוסיף למרק גריסים, הם יעבו את המרק, מה שיאפשר להוסיף לו עוד מים, ואולי לתקן את הטעם- אבל אף פעם לא ניסיתי את זה בעצמי ולא יודעת אם זה יתאים עם מרק קישואים.
 

DANIAVNI

Well-known member
אני הולך לתת לך רעיון שלא ניסיתי בעצמי

אני מציע לבשל בנפרד ירקות כתומים ( כאלה שנעשים מתוקים עם הבישול :
בטטה, גזר ודלעת ( בעיקר מה שהכי זול כמובן )
ולהוסיף למרק .

לגבי טכניקת הבישול בנפרד אני אוהב את הטכניקה של בישול לאחר קיצוץ
ללא מים . לקצץ לקוביות ולערבב כל הזמן עם סיר מכוסה באש בינונית .
הטעם מתחזק כשכל הזמן התערובת מקבלת קצת צריבה מבחוץ.

מה שמתקבל בסוף זה מין סוג של פירה כתום שאותו תוסיפי למרק הראשון
ותעבי אותו

כמובן שעכשיו צריך לשחק מחדש עם היחסים של מלח, מים וכו' וכדאי גם לעשות איזשהו ניסוי בקטן על כמות קטנה של מרק ותערובת כדי ללמוד את היחסים הנכונים
לפני שמשתמשים בכל התערובת .

יכול להיות שתהיה לך יותר כמות ממה שצריך אז חלק אפשר להקפיא .
 

shron17

New member
ועכשיו ברצינות,,,,

לשמור במקרר : הקור יחליש את חלקית את החריפות עד מחר ,
אך לא יבטל אותו לגמרי, לכן,למחרת לבשל מנה נוספת ללא תבלינים,
ולחבר ביניהם לאחר הבישול.
לצערי ,זו אפשרות יחידה לתקן - מבלי לזרוק.
&nbsp
אופציה נוספת,,במקום לזרוק,, ניתן לתרום לאתיופים ,הם רגילים ל-הכי חריף שיש,
אוכלים אוכל חריף ביותר,מבלי להניד עפעף.
&nbsp
&nbsp
 

גםאני5

New member
למקרר ו
לטיפ על האתיופים

 

TCHM

New member
אין אפשרות לתקן...

האפשרות היחידה לניצול המרק היא לחלק את הכמות ל-4 קופסאות ולהקפיא.
להשתמש בקופסה כבסיס למרק אחר.
תיבול תמיד לעשות בעדינות, להוסיף מעט ולערבב, להמשיך לבשל עוד כמה
דקות ולטעום שוב, זה נכון לכל סוגי התבלינים ועשבי תיבול.
 

lseugy

New member
הפתרון - תפוח אדמה. עובד. באחריות.

קרה לי פעם. זה היה במרק עוף.
מי שהצילה את המצב זו מי שהיתה חותנתי.
אמרה לי לשים במרק תפוח אדמה ולבשל אותו.
אני חושב שזה יעבוד גם במרקים אחרים או בכלל בתבשילים אחרים שלא נפגעים מהוספת תפוח אדמה.
לקחתי אחד גדול. חתכתי ל-4 ובישלתי כמו שמבשלים תפוח אדמה - עד להתרככות מלאה ועוד קצת. נעלמה החריפות.
במרק צלול כמו מרק עוף, צריך להקפיד ולהנמיך את האש מיד אחרי הרתיחה כדי שהמרק לא ייצא עכור (למרות שטעמו לא נפגע מזה).

אינני יודע מה מידת החריפות אצלך. יתכן שיהיה צורך בשני תפוחי אדמה. אבל זה ממש באובר-חריפות רציני.

להבא: מתבלים קצת. מתקנים במשך הבישול או אפילו אחרי סיומו.

בהצלחה.
 

TCHM

New member
תפו"א לספיגת מליחות יתר ולא חריפות יתר...

תפו"א יכול לספוג רק חומר שנמס במים וזה...מלח או
חומר על בסיס נוזלי.
פלפל שחור/לבן לא נמס במים ולא יכול להספג בתפו"א.
 
TCHM! אני מבקש, אל תבלבל אותנו עם עובדות

גם ככה קשה.....
אבל סחטין על החמה הנפלאה!
 

lseugy

New member
זה עובד גם על חריפות. מנסיון. למה? איך? לא יודע.

אצלי זה עבד.
לא יודע למה ואיך אבל משום מה נראה לי שזה בגלל החומרים שתפוח האדמה מפריש ולא בגלל החומרים שהוא סופג. אחרי הכל כמה מים יכול תפוח אדמה לספוג (ועד כדי כך שיוציא את המליחות?) ...... לא נראה לי.
זה נראה לי יותר כמו משהו שתפוח האדמה מפריש ומנטרל בכך חומרים אחרים. אבל אל תתפוס אותי במילה כי ממש אין לי מושג איך זה עובד.
ואגב - לא חמה אלא חמות. חם וחמות כמו אח ואחות. הרי לנקבה של אח אומרים אחות ולא אחה.
 


אומנם אצלי זה מעולם לא עבד על חריף (אבל כן על מליחות, אם התבשיל מלוח מידי הענסתי תפוחי אדמה חצויים, בושל עד לריקוח וניזרק - ניצלתי וזרקתי)
אבל אני בטוח שאצלך זה עבד גם עם חריף! אולי השתמשת בתפוח אדמה שונה משלי.....

וכמובן, תודה על השיעור בעברית
 

גםאני5

New member
גם אצלנו עבד עם תבשיל חריף

(אם אני זוכרת מי נתנה את היעוץ: טיפ של שרון 17)
 

salo22

New member
אפשר להוסיף מתיקות

להתחיל עם כף סוכר, לרוב יוצא לי לעשות את זה עם סוכר חום ומרקים בגוון כהה, אבל גם סוכר לבן יעזור.. באותה מידה מירין מאוד עוזר לי לאזן מרק שיצא משליטה עם תבלינים וגם חלב קוקוס, להשתמש בפירמה טעימה. השילובים האלו בין גורמים שונים, יעדנו לך וימתיקו כל מרק, לא בריא במיוחד, אבל טעים.
 
למעלה