יצא לכם להסתכל על 7 ימים בידיעות אחרונות?

ד ר א ל

New member
יצא לכם להסתכל על 7 ימים בידיעות אחרונות?

הנה תקציר לא ידעתי שהיהודים המשיחיים פה כל כך דוחפים את עצמם, לבשר את בשורת ישוע, תוך התעלמות מחוקי המדינה (למשל כניסה לשטחי אש או לבסיסי צה"ל, או לתיירים שנשארים פה באופן לא חוקי), נפלא, ממש תואם לבשורת ישוע. אולי יום אחד, אולי... למרות שאני בספק, הם יבינו שהפעולה שלהם היא בהחלט לא לפי דרכו של ישוע. שהסביר שקודם על האדם לתקן את עצמו. כשהם מדברים על איזה תחושה אלהית שממלאת אותם, הם פשוט הוזים. תחושות מסוג זה או אחר לא קשורות לאלהים. נאחל להם כל טוב, בחסד אלהים (בטח עכשיו יהיה עליהם עליהום רציני)

איבן Najy

New member
הם עושים דברים חיוביים

קטונתי מלהיכנס לויכוח תיאולוגי בדבר הפירוש שהם נותנים לדרכו של ישוע חלוקת מזון ומצרכים לרעבים ומתן מחסה לזונות ונרקומנית הם בהחלט פעולות שיש לברך עליהם

ד ר א ל

New member
שבת שלום

נתינה אכן זה דבר חיובי. פעם לפני איזה 15 שנה בערך הגעתי לאילת די על תקן של חפש את עצמך ללא כסף. התיידדתי עם תייר צרפתי, שדי נתקע שם והוא היה מגיע פעמיים בשבוע לקהילה המשיחית המקומית לקבל מרק חם (ואולי עוד, לא זוכר). וכאן נכנס הקטע של הבישור. האם כאשר אתה מתנה את הנתינה שלך בכך שתשמע על מה שאתה מאמין, האם זה נחשב לנתינה של אמת? גם אני הייתי איתו וקיבלתי את מנת המזון, באמת אנשים נחמדים שם. כמובן שהאמנתי בישוע עוד מלפני זה בלי להזדקק כלל לספרי המשיחיים (למרות שעיינתי פה ושם). אם אותם משיחיים היו פועלים למען אותם נזקקי החברה, ולא מוציאים מפיהם מילה אחת על ישוע, הייתי אומר בראוו, מגיע להם כל הכבוד. אבל הם חדורים משיחיות. לא יודע איך הציבור הרחב בישראל יגיב לכתבה, אבל אולי הם קצת "הגזימו" ומקבלים רמז?

איבן Najy

New member
האם מתן העזרה מותנה בטבילה או המרת דת ?

מותר לחברים לאמר שהם פועלים במצוותו ודרכו של ישוע ומותר לנזקק לא להשתכנע אם ככה הכל בסדר

ד ר א ל

New member
כמו שנאמר מיסיונריות היא דבר אסור

על פי חוק מדינת ישראל. אדם שמקדש את המטרה, וכל האמצעים כשרים בידיו, למשל לעבור על החוק, נראה לי שהמטרה שלו לא קשורה לדברי ישוע בשום מצב ובשום מקרה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכי זה חוק שפוגע בחופש המצפון הדת

בחופש הביטוי, בזכות האדם להחליט לעצמו, ומביע חוסר בטחון רציני ביכולת הדת היהודית לעמוד איתנה, מול דתות אחרות, מחשש שתושפע בקלות ותומר..!! לא משנה מה עברו היהודים הרי גם נוצרים עברו המרה כפוייה בתקופות חשוכות קודמות, במימדים אחרים ותנאים שונים, אבל בתכלס, כל זה לא קשור. יש דת ויש מאמינים, לכל אחד זכות להחליט לעצמו ולחיות איך שבא לו והגענו למצב שמי שרוצה להאמין בישוע מהיהודים צריך לדאוג לחייו ולמשפחתו, ולעבוד את אלוהים כתאוות נפשו בסתר..היתכן הדבר?

AlYahudii

New member
בחופש הביטוי, אני מבין. בחופש המצפון והדת?

האם החוק הזה אוסר על פולחן דתי כלשהו? האם החוק הזה אוסר על מאמינים לעסוק - בינם לבין עצמם - בפעילות דתית כלשהי? האם החוק מגביל את פעילותם המצפונית של מאמינים? אגב, מותר לחוק להגביל דברים דתיים - זו דרכו של עולם. החוק הישראלי אוסר על פוליגמיה - למרות שהאסלאם מתיר זאת, ובישראל אוכלוסיה מסלמית מגוונת. החוק בישראל אינו מאפשר לבתי דין דתיים (יהודיים או שרעיים) להלקות נידונים, למרות שלפי ההלכה/השריעה, עונש כזה קיים. וכן הלאה. אבל בחזרה לשאלתי: אני מבין שניתן לומר שאיסור על הטפה להמרת דת מהווה פגיעה בחופש הביטוי. אגב, גם האיסור לפרסם ציור של הנביא מחמד בצורה מבזה - גם הוא פגיעה בחופש הביטוי, וכן הלאה. אך מדוע החוק פוגע בחופש המצפון והדת? באיזו דרך?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכי אנשים מפחדים לעבוד את אלוהים כיהודים

משיחיים בישראל מחשש לפגיעה בהם!! העובדות מדברות בשטח.. יד לאחים! גרימת חבלה חמורה ונכות לצמיתות לבחור המסכן מאריאל במטען חבלה.. תקיפת יהודים משיחיים ברחוב! זה פאילו הגיע לאיומים סמויים על גולשים שגלשו פה והם יהודים משיחיים! וזה בטח ובטח מונע מאחדים להיות חופשיים בדתם ומצפונם!!!! אם יש פגיעה בחופש הביטוי זה אוטומטית עלול לפגוע בכל חופש אחר כי אם ימנעו ממני להתבטא אז זכויותיי יפגעו כולן אוטומטית. ושתדע בישור באמונתנו הנוצרית הוא מצווה כתובה! כך ש..זה כן פוגע רבתית ביכולת החופשית לעבוד את אלוהים ולקיים את מילתו.

AlYahudii

New member
אנסה לא להיות בוטה. באמת אשתדל

העובדות מדברות בשטח. ודאי. ידועים מקרים בהם מפתים, משדלים באמצעות הצעת טובות הנאה כלכליות, אנשים. מציעים להם תמיכה כספית כדי להגיע למיסה, מציעים להם סיוע כספי כדי להתנצר. אין צורך להגיד מה שוויה של אמונה הנקנית בכסף, אולם מעשים כאלו נעשים בישראל גם בימים אלו. להחדיר לתיבת הדואר האישית שלי מסרים מסיונריים מוסווים (בשכונה יהודית בירושלים - לוקח כמה דקות לקלוט שמדובר בפמפלט מסיונרי-נוצרי, זה לא כתוב בצורה גלויה), זה חופש ביטוי? זה חופש ביטוי בדיוק כמו שיתירו למישהו להפיץ לתיבות הדואר בנצרת פמפלטים המציעים לנוצרים לנטוש את עבודת האלילים ולהתגייר. את תגני על זכותם של מסיונרים יהודים להלך ברחובות נצרת, בשכונות הנוצריות, ולחלק חומר תעמולה המסביר כי על הקוראים לראות את האור, לנטוש את הפסלים בכנסיה, ולעבור ברית מילה כמו אברהם אבינו? פגיעה בחופש הביטוי יש בכל חברה המנסה לשמור על שפיות. כבר כתב אותו הוגה דעות כי הזכות לחופש ביטוי אינה כוללת את הזכות לצעוק "שריפה" באולם קולנוע הומה אדם. באותה המידה, אני מניח כי לא תטעני שיש זכות לאדם לפרסם תמונות פוגעניות של יסוע, או של מרים, ולחסות תחת המטריה של "חופש הביטוי". יש איסור על פגיעה בדתות ובערכים מקודשים - איסור חילוני-אזרחי. הטפה להמרת דת - בישור בלשונך העדינה - מהווה פגיעה. זו בדיוק אותה הפגיעה שהיית חשה לו באמצע דיר חנא היו מסתובבים רבנים ומדברים עם בני נוער על כך שיסוע היה יהודי - ושהם צריכים להתגייר ולהיות גם כן יהודים. אם יש חובה דתית לבצע בישור - צר לי. כאן נגמר חופש הדת בעיני. יש גם חובה דתית יהודית לא להתיר את קיומם של בתי עבודה זרה בארץ ישראל, ובכל זאת, לא ראיתי גדודי רבנים באים לשרוף את הכנסיות והמנזרים בירושלים. תתאפקו.

אליהודי שלום, אני עדיין לא מבינה מה הפגיעה

כמובן שאני לא מדברת על אותם מקרים שתיארת, בהם מציעים כל מיני סיועים כספיים תמורת התנצרות... זה פסול וזה מנוגד לדרכו של יסוע ולעיקרונות של הנצרות. לא הייתי יוצאת במלחמה נגד יהודים המחלקים פמפלטים ברחובות של נצרת, זה העירקון של חופש הביטוי ללא קשר מי מתבטא!!! הרי, שוב, לאנשים יש את הזכות ואת היכולת להחליט בעצמם באיזה דרך לבחור. שריפות היו, פגיעות היו, ולא מעט לאורך ההיסטוריה, תמונות פוגעניות ודימויים פוגעניים בכלל, היו.... זה אכן פגיעה קשה וזה מאוד שונה (כמו ששריפת בית כנסת או זריקת ראש של חזיר באמצע מסגד/בית כנסת, מהווה פגיעה קשה).. אפרורפו דימויים, אתה זוכר את הסרט הפוגעני ששידרו בשנות התשעים בכבלים??? הייתה דאז הכרעה בבית משפט, לזכות (wild guess??) לזכות חופש הביטוי והסרט כן שודר!! לך תדע...

AlYahudii

New member
אנסה לחדד ולהפריד:

ראשית, הנושא של מתן הטבות כספיות בתמורה להמרת דת אינו חדש. ברור לי שאין זו דרכה של הנצרות האמיתית, אבל זה גם לא כל כך יוצא דופן, והאמת - לעומת מה שעשו מסדרים מסויימים בדרום אמריקה - עדיף הגזר על המקל... אז כן, יש נסיונות פיתוי מהסוג שאמרתי, אבל אני מניח שכל איש דת נוצרי שמכבד את דתו ואת אמונתו, לא תומך בדברים כאלו, כפי שרבנים שמכבדים את עמם ואת דתם, אינם תומכים במעשים שעושים יהודים מסויימים תחת אצטלה דתית. עבריינים שמבצעים מעשים מתוך להט דתי קיימים בכל מקום. שנית, כפי שהדגמנו פעמים רבות, אין חופש ביטוי בלתי מוגבל. השאלה היכן עובר הגבול נבחנת פעם אחר פעם, והגבולות זזים כל הזמן. סרטים שמוקרנים כיום בטלויזיה לא היו עוברים את הצנזורה פעם (אלימות, עירום וכו'), והנורמות הציבוריות משפיעות גם על מערכת המשפט. לכולם ברור שמי שירצה לפרסם ספר ובו מדריך איך לייצר גז קטלני במעבדה הביתית, יתקל בכך שהמדינה תמנע ממנו להפיץ את המידע הזה, למרות שמדובר בפגיעה בחופש הביטוי שלו. וכעת לשאלה האחרונה, שהיא - עבורי - הקשה ביותר. מי שמניח בתיבת הדואר שלי פמפלט מלא אור ואהבה המטיף לי להתנצר, פוגע בי. אני מתנצל על הדימוי שאשתמש בו מיד, ואין הדברים דומים - אך סוג הפגיעה דומה. הוא פוגע בי בדיוק באותה המידה שמישהו יציע לי - באמצעות עלון צבעוני ומעוצב, לקבל לביתי חבילת סרטי פורנו. יש דברים שאינני מעוניין שמישהו אחר יחדור לפרטיות שלי ויציע לי אותם. אם נצרף לכך את העובדה שבמשך מאות שנים אבותי סבלו מהצקות דתיות, בחו"ל כמו כאן - בירושלים - הרי תובן עוד יותר שאיפתי לכך שהפעם יניחו לי. אינני מעוניין שיטרידו אותי בהצעות מגונות, או שיחשפו את ילדי לחומרים שהם עדין אינם בשלים לקראתם. אין המדובר בחשש מפני פגיעה באמונתי. בגילי, כבר גמרתי לקרוא חדית' וקוראן מתוך סקרנות, ואני אפילו מכיר לא רע את האוונגליונים. אני ילד גדול, יודע מה יש למורמונים להציע ובמה הבהאים מאמינים. ובכל זאת, אני לא אוהב שמציעים לי הצעות מגונות. בעיני יהודי מאמין, להציע לו להתנצר, זו הצעה מגונה. הצעה מגונה לא פחות מאשר להציע לו לבגוד באשתו, או לבצע כל מעשה בלתי מוסרי אחר.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבסדר אליהודי היקר../images/Emo13.gif

יש ביננו חילוקי דעות בעניין אך שנינו מסכימים שבשום פנים ואופן דרכו של ישוע אינה דרך של פיתויים כספיים חלילה ומי שרוצה ללכת בדרך ישוע בגלל תאוות בצע אז שישאר בביתו עדיף כי סופו יהיה מר מדי לצערנו. בבית ספר בתיכון הייתי חייבת ללמוד תנ"ך יהודי באופן חלקי ולהתוודע לכמה חלקים מהספרות הדתית.. בלימודי המשפטים באונ' הייתי חייבת ללמוד את כללי התלמוד, המון חומר דתי יהודי ופסוקי רבנים ועניינים שלא נוגעים לי ושמעולם לא התעניינתי בהם ולא אעסוק בהם בעתיד זה היה הקורס הכי מפריע לי כי החומר היה זר לי לחלוטין ולא היה קל ללמוד אותו, במיוחד שהיתה לי התחושה תמיד למה כופים עליי ללמוד את זה ולהיבחן בו אם היה לבחירה אז הייתי מבינה ומי שנוגע לו היה לומד את זה..אבל להכריח נוצרייה ללמוד קורסי דת ומשפט עברי במהלך לימודיה לתואר ראשון זה נשמע לי לא פייר. אבל ככה זה לא?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכתבה מלאת סילופים וחוסר הבנה בסיסי

בכל האמונה של היהודים המשיחיים ודרכי תפילתם. אגב הקטע שכתוב שהם נכנסים לטראנס ומדברים ג'יבריש זה בעצם מאמינים שמדברים בלשונות. בכלל לא טרחתי להתעמק מדיי בכתבה כי היא כלכך בלתי מקצועית וחבל להגיב על כזו כתבה מפי מישהי עם אישיות כזו שיכולה להידחף לליבה של קהילה ולזלזל כלכך באמונתם.

למעלה