יצא תרגום הספר של גרינספן
|*

כן, הוא מתאים גם לגילאים של ביה"ס

יש לי את הספר באנגלית כבר מזמן, ואני בטוחה שהוא ישרת היטב גם ילד בגיל בי"ס. העיקרון דומה ואפשר לעבוד על עקרונות אלו גם בגילאים הבוגרים. זהו אינו הספר היחיד שלהם ומאז כבר יש עוד הרבה שינויים, עידכונים ותוספות, אך הוא נותן מידע טוב בתור בסיס. גם סרינה ווידר- שותפתו לעשייה ולכתיבה, סיפרה על ספר חדש שאמור היה לצאת ממש לאחרונה. חיפוש בגוגל לא הראה את הספר החדש, אך אני בטוחה שאפשר לאתר אותו תחת שמה באמזון, למי שירצה להעמיק. וההמלצה שלי היא גם על הספר "אנטרופולוג על מארס" של אוליבר סאקס, אך לא מצאתי אותו בעברית. כתוב יפה- הסיפור של טמפל גרנדין ועוד.

מסכימה ומוסיפה

שיש ספר נוסף שמכוון לקהל יעד בוגר יותר למיטב ידעתי אבל לא קראתי (בדרך לרכוש). אבל מסכימה עם תלמה העקונות בספר בפירוש מתאימים. ענת

עד כמה שאני יודעת הספר החדש

הוא: The Growth of the Mind and the Endangered Origins of Intelligence הוא אמר שהוא הולך לצאת בקרוב. אבל זה אמור להיות מחקר יותר כללי על החשיבות של רגש בפיתוח האינטלגנציה. הוא וגם ריידר שמו דגש נרחב בהרצאה שלהם על החשיבות של רגש והביטוי של הרגש (affect) בבנית אינטראקציה. לקח לי זמן להבין את הכוונה אבל למיטב הבנתי הבעת הפנים, הטונציה של האמירה כל אלה בונים את ה affect ושימוש בו מסייע לבניית תקשורת. מנסיוני עם הפשוש הוא מגיב ביותר קלות כאשר הרגש מוגזם (אוי לא למשל) ומאמץ את הביטויים הרגשיים בותר קלות. ענת

דורי 7

New member
אנתרופולוג על המאדים יצא בעברית

בודאות היה לי אותו , אני לא מוצאת עכשיו יכול שהשאלתי אחפש יותר מאוחר ואם אמצא אכתוב באיזה הוצאה. ספר נהדר גם בלי קשר לאוטיזם יש שם סיפורים מדהימים (אמיתיים).

גלסטאר

New member
יצא תרגום הספר של גרינספן ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif|*

יצא תרגום הספר THE CHILD WITH SPECIAL NEEDS - תרגום לעברית ע"י הדר גלנור-פנסקי. חלק I - איתור הקשיים, הכישורים ותחומי יכולת ההתפתחותיים הייחודיים לכל ילד. חלק II - עידוד צמיחה רגשית ואינטלקטואלית. חלק III - משפחה, תרפיה ובית ספר. מחיר 110 ש"ח (מחיר מומלץ לצרכן 136 ש"ח) + 10 ש"ח דמי טיפול ומשלוח (הנחות על הזמנות מעל 10 עותקים - ח'ברה להתארגן
) לכבוד : "מדריך הורים להורים" - "עיתם" הפקות ת.ד. 2509 כפר יונה 40300 הנני מזמין --- עותקים * מצ"ב המחאה על סך --- ש"ח כולל דמי טיפול ומשלוח. המחאה לפקודת : הדר גלנור פנסקי * הספר ישלח בכפוף לפדיון ההמחאה. שם --- רחוב --- מספר --- ישוב --- מיקוד --- טלפון --- פקס --- נייד --- דוא"ל --- הורה/תרפיסט --- אחר ---

תודה רבה על העידכונים../images/Emo24.gif../images/Emo63.gif

היי ענת, אני שמחה מאד שאת מעדכנת- ולצערי לאור העובדה שמרכז בייקר הולך ומצמצם את עשייתו בתחום, דווקא כאשר המודעות לשיטה גדלה, יש חשיבות גדולה לעידכונים. היות וספק אם מרכז בייקר ימשיך בהכשרות להורים וציבור המטפלים, ננסה אולי ליזום קשר איתה שתגיע להכשרה לאחר שנארגן בארץ קבוצת הורים שמעוניינים בשיטה. חג שמח ושבת-שלום

עוד קצת עידכונים...

יכול להיות שהתכוונת לספר: The Affect-Based Curriculum (ABLC): An Intensive Program for Families, Therapists and Teachers, by Stanley I Greenspan, M.D. and Diane Lewis, M.A., CCC/SLP. An innovative approach to the development of language that integrates the affect based model of human development, developed by Stanley I. Greenspan, M.D. (e.g. the Floor Time Model), with the development of receptive and expressive language, imitation, pragmatics, and engagement. The curriculum incorporates the principles of Systematic Instruction and Applied Floor Time as the primary teaching strategies. It also includes supplemental oral motor and augmentative communication techniques that support the development of language. הספר יצא לפני שנתיים ומתייחס בעיקר לנקודה של ה affect שכאמור מהווה דגש חדש במודל. לגבי הדרכות יש את סדרת הקלטות הבאה: ICDL Training Videotapes on the DIR Model and Floor Time Techniques. This 13 tape series, nearly 20 hours in length, features Stanley I. Greenspan, M.D. and Serena Wider, Ph.D. demonstrating the Developmental, Individual Difference, Relationship-Based (DIR) model and Floor Time strategies for different types of children and families with special needs. Included with the videotapes is a manual highlighting what to look for in each of the tapes. אני אומנם עוד לא רכשתי (יקר כ- 550$) אבל ראיתי מדגם בכנס בספטמבר והם מאד מסייעות - מאד ממחישות את השיטה. ענת

אמא יעל

New member
הכוונה להתיחסות טעונה רגשית

מה שאני הבנתי מהמושג affect הוא שאם מטעינים את האמירות ביותר כוונה רגשית (ואין צורך להגזים או להגדיל את זה מעבר למה שזה באמת, כי אז זה יוצא מזויף), יוצרים אוירה יותר תקשורתית. אני לוקחת את זה מתחום התיאטרון, כי על העקרון הזה עובדים גם עם שחקנים במטרה להגיע להדהוד עם הקהל. בחיי היומיום האמירות שלנו נעשות אינפורמטיביות ושטוחות וזה מדלדל את הביטוי שלהן ולכן מי שאינו בקיא בתקשורת סימבולית לא יתחבר לזה. מנסיוני האישי הילד החל להגיב יותר למסרים מאד ממוקדים ומאד טעונים רגשית וזה אומר גם שהיתה התכוונות ברורה באמירה. לא יודעת אם זה מדבר אליכם אבל זוהי תרומתי לנושא. מעבר לכך, הוא יצר אינטראקציות רק בסביבה שהיתה בה אוירה של אהבה. בסביבות נטולות אהבה הוא היה עם עצמו. זה נכון גם לגבי הגן הפרטי בו היה בגיל 3. לכן, כה חשוב שהסביבה המטפלת תיצור אוירה של חום ואהבה במקום כולו.

מסכימה

לא מצאתי את המילה אז תיארתי אותה (טונציה, הבעת פנים) אבל מטען רגשי זה ביטוי קולע. כשאני מדברת על להגזים אני מדברת על בעצם לשים יותר דגש ממה שאנחנו שמים ביום יום ומה שמצחיק זה שמאחר וזה הופך להרגל אני עושה את זה גם מחוץ לבית וגם אני וגם האיש מרגישים הרבה יותר תקשורתיים לאחרונה. כלומר הביטוי הרגשי מסייע גם לנו... רדייר למשל משתמשת בטונציה באופן מדהים היא פשוט מחייה כל ביטוי, זה היה מדהים. אחד הדברים שאני ממש מצטערת עליו זה שכשאר היא ביקרה כאן ניסו לארגן טיפול לכמה ילדים מקומיים (בנייהם הפשוש) אבל זה בסוף לא יצא לפועל... וכן גם הילד שלי נובל או צומח בהתאם למידת האהבה. כשהינו בשוויץ הוא היה בגן רגיל לגמרי שקידם אותו פלאים כי הם אהבו אותו ודאגו לו.

lisadan

New member
מחיר מיוחד לרכישה קבוצתית

קיבלתי מסר מהמו"ל של הספר, לפיו במידה ותתבצע רכישה קבוצתית של הספר (10 ספרים או יותר), המחיר יהיה 100 ש"ח לספר ו 5 ש"ח דמי טיפול (במקום 110 ש"ח + ש"ח דמי טיפול).

אנחנו מעונינם בעותק

האיש הוא דיסלקט מדופלם ומעדיף עברית עם יש. אבל בבקשה תודיעו לנו בקרוב כי בקשתי כבר מחמי שישלך הזמנה... ענת

אמא יעל

New member
באיזו דרך זה יתבצע?

האם מדובר בלהעביר לו במרוכז 10 המחאות על סך 105 ש"ח כל אחת והוא יפיץ לכתובת על גבי ההמחאה? או לבקש מבית לורן שיעשו רכישה מרוכזת עבורנו?

beezi

New member
גם אני מעונינת בספר,

אם תוכלי לומר לי, האם את רוכשת אותו במרוכז עבור כולם, או שאפשר לעשות זאת עצמאית. תודה

תירתיר

New member
גם אני רוצה לרכוש את הספר

מי שמארגן את הרכישה-נא לפנות אלי במסר ואתן את הפרטים הנחוצים.

למעלה