יצוא הגז ועקרות הבית הישראליות הבשלניות

מורד חי1

New member
יצוא הגז ועקרות הבית הישראליות הבשלניות

שליש גז ליצוא די והותר לאזן את תקציב המדינה
זו כמות מספקת שתאפשר לחברות הגז למלא את הכיסים וגם להמשיך לחפור למצוא גז נוסף.
הממשלה מתכוונת לייצא את הגז לרשות הפלסטינית, ירדן, קפריסין וטורקיה.
האם יש ביטחון שישראל תקבל את התמורה הכספית ליצוא הגז מאותן מדינות?
הממשלה חוששת שלבנון תחפור ותמצא גז ותקדים אותנו במכירות?
גם אם יהיה חוזה חתום וארוך טווח עם המדינות הנ"ל, יש סיכוי שהן תפרנה את החוזה ברגע שלבנון תיכנס לשוק..
טענות לא תחסרנה להן: כיבוש, וכל הבולשיט הרגיל - בדומה למצרים והבדואים מפוצצי הצינור...

Limonium

New member
זו שאלה או הצהרה?

אותי מדאיג שישראל מוכרת אוצרות טבע שאינם מתחדשים, אך הכסף זורם למקומות לא נודעים ( אההם... אההם... טייקונים ) ולא לרווחת כלל הציבור ובעיקר המעמד הבינוני / נמוך אשר קורס תחת נטל המס.
על הדרך גם הורסים מקומות מדהימים כמו ים המלח ושדות הבולבוסים, שזה בכלל אסון בקנה מידה עולמי.

מורד חי1

New member
זו דעה

הכי מצחיק שסילבן שלום דיבר על הוזלת המים והחשמל ב- 5%, כאשר בפועל העלו את מחיר המים ב- 118% לעומת מה שהעיריות גבו לפני איגודי המים.
סילבן הבטיח הבוקר. בשיחה ברשת ב על הוזלת מים וחשמל הפעם כבר לא דיבר על אחוזים, רק על הוזלה בכללי של מים וחשמל.
לא ניתן לא לסמוך לא על המחמשלה לא על סילבן ולא על החוזה שיעשו עם הירדנים, הפלטינים והטורקים אם בכלל מישהו יראה מהם כסף.

Limonium

New member
לא ניתן לסמוך על אף אחד, זו הבעיה.

מבטיחים הבטחות לאזרח, גם לפני הבחירות, וגם במהלך הקדנציה, מחוקקים חוקים, ואז משנים הכל.
אנשים קנו בתים ושינו את כל אורך חייהם ע"ס הבטחות ממשלה, ואז פינו את היישוב, או ביטלו הטבות.
זו פשוט שערוריה שאופיינית ( כמו הרבה דברים במדינה ) לעולם שלישי.

נדמה לי שדיברו על ארבע תאגידי מים, יש ארבעים.
יאיר לפיד כל הזמן אמר "איפה הכסף" עכשיו אני שואל איפה אותו יאיר לפיד עצמו, כי ההוא שבכנסת פתאום שר שיר אחר.

מורד חי1

New member
בגלל התאגידים העלו את מחיר המים במאה אחוז

מאחר שהתאגידים הם חברה בע"מ הם גם גובים 18% מע"מ.
מה שלא עשתה העירייה שאינה חברה בע"מ וגבתה מחיר הוגן על המים.
רשות המים טוענת שהממשלה חתמה עם חברות ההתפלה על חוזה לכמות גדולה, מהנצרך במחיר מסויים מראש, לכן הם העלו את מחיר המים.

זה חתיכת סיפור בולשיט מירמה ואחיזת עיניים.
זה חתם עם ההוא וההוא חתם עם השני, ואנחנו משלמים גם על הזה וגם על ההוא והממשלה כאילו לא מתערבת, כאילו רק רשות המים בעניין.
אלא שרשות המים זו הממשלה!!! רשות המים לא שייכת לרשות הפלסטינית...

מורד חי1

New member
תאגידי המים יצור מוצץ דם של רשות המים

היצור הנ"ל ששמו תאגידי מים אלו חברות שקמו למען "אנשי שלומנו", תחת אפו של ביבי ראש ממשלה אדיש למה שמתרחש בממשלה שלו.
בזמנו היו התנגדויות של ראשי ערים וכו' אך במשך הזמן כנראה עוד "אנשי שלומנו", סתמו את הפה לאחר שמילאו את הכיסים בכספים ובג'ובים נחשקים, מכוניות צמודות, על חשבון ציבור הצרכנים שנפלה עליו גזירה נוספת מבית מדרשו של ביבי.
שימי לב למחירים שלהעירייה כפי שילמנו בעבר.
מחיר ראשון 4.17
מחיר שני 5.74
מחיר שלישי 7.94
ואלו המחירים של תאגידי המים.
תעריף ראשון 8.85.
תעריף שני 14.24.
העלאה של מאה אחוז ועל העלאה אנחנו משלמים עוש 18% מע"מ.

בדיוק כמו שבעלי אומר

ואמר להם השבוע כאשר היינו שם.

.

כאשר הוא צלצל לברר על סכום לא ברור: היא אמרה לו: "מה אתה לא מאמין לנו? אנו תאגיד המים, אם אנו שולחים סימן שצריך לשלם"...

ובעלי ענה לה: "לא אני ממש לא קונה את החתול בשק שאתם שולחים לי על עיוור ללא קריאת מונה ופרוט
ואני כבר ממש יודע והיה בכלבו טק שאתם לא מהישרים שבתאגידים... "

מורד חי1

New member
דרישה לתשלום ללא קריאת מונה מה זה?

אולי יש לכם שעון משותף עם שכנים? אם יש לכם שעון בלעדי שלכם זו חוצפה מצידם.
הבעייה בכל מקרה במחיר המופקע לעומת העיריות בעבר ולא בצורת הגבייה.
אני לא מאמין שיוכלו לגבות אם לא צרכתם? אתם יכולים לרשום את שעון המים בכל חודש.

מורד חי1

New member
זהו שכולנו נכנסנו למצב ביש מול האיגודים

כשהייתה בעייה עם העירייה הייתה כתובת מאחר שגם שילמנו ארנונה והייתה לציבור מילה.
עכשיו הם מצפצפים על ציבור הצרכנים ולא עושים שום דבר מעבר למה שהעיריות והמועצות עשו בעבר.

2 דברים לא פופולאריים בנושא תאגידי במים

אני האחרון שאטען שתאגידי המים צחים כשלג אבל כל המתלהמים שמדברים על ששלמו פחות לפני תאגידי המים(מה שנכון) שוכח כמה דברים
1. אחת הסיבות להקמת התאגידים היא שכספים ששולמו על מים נבלעו בקומת העירייה ואף אחד לא טיפל בצנרת שהרקיבה ודלפה, הקמת התאגיד נוצרה על מנת לייצר משק סגור ולדאוג שכסף שמשולם על מים יחזור לטיפול בתשתיות
2. הקמת התאגיד לוותה בהעלאת מחירים מהסיבה למעלה ועליית מחיר המים לרשויות עקב ההתפלה והצורך לשקם צנרת שהוזנחה עשרות שנים

Limonium

New member
אני מבין מדבריך שעובדי התאגידים

( ארבעים ושניים תאגידים כמדומני ) עובדים לשם שמים ולא מתפרנסים מכיסינו.

נטאשKה

New member
כל דיעה היא לגיטימית, אבל אם רוצים

שהדיעה תלקח ברצינות בציבור - ראוי לבסס אותה.

ההסכמים שלנו עם ירדן מחזיקים מעמד כבר עשרות שנים. ירדן היא בין המדינות שמסייעות להסברה של ישראל בעולם. על מה מבוססת דעתך שפתאום הם ישתגעו ולא יעמדו בהסכם? ברור שכל אחד יכול להשתגע פתאום, אבל אם זה הטיעון אז הטיעון הזה תקף גם למדינת ישראל.

מורד חי1

New member
אם ירדן שילמה עבור המים, מה טוב.

לא הייתי רוצה סכסוך עם המלך.
מה שבטוח שעזה עדיין לא שילמה לא על המים ולא על החשמל כנ"ל הרשות של אבו מאזן.
כיצד רוצים להזרים לעזה ולרשות הפלסינית גז? מה שיקרה שתשובה והשותפים שלו לא ישחקו כמונו האזרחים בקקה מול הממשלה. תשובה ושותפיו יתבעו את החוב ממדינת ישראל.
יצא שלא עשינו שום דבר למען עצמנו, למען המדינה. רק הזרמנו גז יקר, ובתמורה רכבים ישראלים ירגמו ביו"ש באבנים כמו בעבר.

נטאשKה

New member
זה לא פורום פוליטי

אז לא אתווכח איתך, אלא אסכם בשני דברים; הראשון הוא שכשמביעים דיעה - רצוי לגבות אותה בעובדות ולא סתם לטעון מה שבא, כי אחרת קשה להתייחס אליה ברצינות. השני הוא שכל עוד לקחת אחריות על עם אחר אתה לא יכול לנתק לו את החשמל. יש שיטות אחרות וטובות להחזיר את החוב הזה.

מורד חי1

New member
נראה מוזר שמתכנננים הכנסות במילארדים

ממדינות שלדעתי הסיכוי שיקבלו את מלוא הסכום בספק גדול.
אבל זה לא חדש שממשלת ביבי עושה הרבה שטויות.
היה עדיף להזרים את הגז רק לשימוש חברות במדינת ישראל, וכך להוזיל את המים והחשמל לציבור הצרכנים ולחזק מפעלים הישראלים שיספקו יותר מקומות עבודה.

זה פורום עושים שוק. בלי גז אין שוק ואין בישולים. עקרות הבית של הפורום צריכות לתמוך בשלי יחימוביץ נגד מכירת הגז.

נטאשKה

New member
נראה מוזר רק כחושבים שאתה היחיד שמבין משהו

בנתיים לא הבאת שום סימוכין לטענות שלך ויש הרבה סימוכין שסותרים אותן. הדיון הזה מה-זה מיותר לאור העובדות, אז אתה מוזמן להמשיך להתווכח עם עצמך כי אין לי ספק שיהיה לך צורך לומר איזו מילה אחרונה

למעלה