יצוא לסין

goreneli

New member
יצוא לסין

חברת פיתוח עסקי הממוקמת בשנגחאי,סין מעוניינת בשיתופי פעולה עם חברות איכותיות המעוניינות ליצא לסין.

sweet pita

New member
אם אפשר לשאול מניסיונך

אני כל הזמן פוגשת אנשים שרוצים לייצר משהו בסין(עלויות נמוכות) אבל תמיד נתקעים באיזה שהוא שלב והרעיון לא יוצא לפועל. מנסינך האישי : מה אורך התהליך ושלביו של רעיון למוצר סתם נגיד קופסת עץ צבועה בכחול : מהרגע שהיא משורטטת על הנייר עד השלב שבו מיוצרת כמות מינימלית? ואגב מהיא כמות מינמלית? תודה על שיתוף במידע

sweet pita

New member
אMור...

אני רואה שהוא כנראה עסוק..אולי אתה יכול לענות? תודה תמר

afikiminfo

New member
אז אני אענה במקום

היות וגם אנחנו מספקים את השרות. אם ניקח את הדוגמה שבחרת, ונניח שמדובר באם מהיישוב שאינו קפדן מידי (כזה שצריכים לשלוח לו 20 דוגמאות עד שהוא מתרצה מהגוון הנכון), מדובר בכשבוע להתקשרות עם הספק, עוד יומיים שלושה למסירת פרטים אחרונים לאופי הקופסה, ועוד כשבוע לקורייר שיספק את הקופסה אלייך. במוצרים יותר מורכבים הכוללים אלקטרוניקה לא סטנדרטית (לא מכללים הניתנים לקניה) או תבניות פלסטיקה, צריך להוסיף מספר חודשים. שיהיה בהצלחה אלי ששון

sweet pita

New member
אוקיי. תודה על התשובה אלי

מה לדעתך הקשיים הצפויים בייצור של מוצר שאינו טכני (למשל קופסאת עץ צבועה...) בכמה הייתה אומר שעליות המשלוח לצפון אמריקה מעלות את עלות היצור? 8% ? מה לדעתך הוא מינימום הכרחי? (נגיד 10,000 או פחות?)

afikiminfo

New member
קשיים

אם נדבר על קופסת העץ, צריך לקחת בחשבון כמה נקודות שעשויות להיות "כואבות": 1. סוג העץ - אמור להיות עץ שהוא נפוץ בארץ הייצור וגם מתאים למוצר 2. טיפול בעץ - אפילו כשמדובר במשטחים, יש צורך בחיטוי. אם העץ שקיבלת בקופסא אינו מחוטא, הרי שהמשלוח לא ייכנס לארץ. 3. סוג הצבע, כמה שכבות, צבע יסוד- עם או בלי, שיטת הצביעה.. לכל אלה יש אפקט על תמחור המוצר. הרי ישנם מוצרים שישר מבחינים שהם "סיניים" וישנם כאלה שנתפלא כשנשמע שהם מיוצרים בסין. לגבי משלוח, הכל תלוי באריזה. אם ניקח לדוגמא שולחנות מעץ זול שנשלחים מורכבים בקונטיינר, הרי שהמקום שייתפסו יהיה יקר מערך המוצר. לעומתו, אם נשלח חולצות טריקו, ערך השילוח יגיע לכ-5%. אותה הבעיה קיימת לי במוצרים מנייר שלקוח שלנו עתיד לייבא מסין - ערך השילוח כערך הסחורה. לגבי מינימום, זה שוב תלוי ביצרן. לדעתי כמות של 10000 קופסאות היא כמות יפה להזמנה. מקוה שעניתי ושיהיה בהצלחה אלי

Benkok

New member
כמה נקודות חשובות...

מבחינת משלוח, אם את מעצבת את הקופסא בעצמך ויש לך יד חופשית בעיצוב, תנסי להתאים אותה מראש למידות קונטיינר (אולי אפילו ליצור אפשרות של קופסא בקופסא...כדי לחסוך מקום. למשל, היום מעצבי רהיטים משקיעים יותר זמן בהתאמת העיצוב ברמת המשלוח לעיצוב ברמת הדיזיין. עלות המשלוח מסין לישראל ועלות המשלוח מסין לצפון אמריקה (אם מדובר בנמלים גדולים...) היא פחות או יותר אותו הדבר (2,500-3,000$ ל20 פיט ו 3,500-4,500$ ל40 פיט) הקטע של נייר הוא די טריקי, כי מגיעים למגבלה על המשקל לפני המגבלה על הנפח, (לא, אלי?) כנ"ל במשטחי גרניט או מוצרים דחוסים (וכבדים...) ורק דבר אחרון - קחי בחשבון שבסוף דצמבר כולם יוצאים לחופשה ארוכה (שבוע-עשרה ימים) ובסוף ינואר כנ"ל (ראש השנה הסינית...)

afikiminfo

New member
מסכים בהכל חוץ מהקטע של הנייר

היי בן נעלמת לנו... בקטע של העיצוב, זה נכון ולעתים משתלם להביא בתפזורת ולארוז בארץ היעד. בקטע של הנייר, אתה צודק בהחלט כשמדובר של נייר למדפסות לדוגמא. אני עובד כרגע על מוצר שכל התכולה תגיע אולי ל 500 ק"ג והכל נייר. אגב, לאן נעלמת לנו? אלי

Benkok

New member
דיברתי על נייר בתור דפי נייר...

מן הסתם מוצר אחר מנייר (שהוא לא מוצר דחוס, אלא למשל קופסת נייר, או פרחים תלת מימדיים מנייר) יתפוס יותר נפח ויגיע למגבלת הנפח לפני המשקל. אם מדברים על יחס משקל/נפח, במקרה שלך זה עלול להגיע ליותר מ5$ לק"ג...אולי שווה לבדוק הטסה (במידה ועובדים לפי משקל זה יכול להשתלם...). אפילו UPS עובדים על מחיר יותר טוב מ5$ לק"ג... לא נעלמתי, פשוט היו כמה עניינים קצת יותר בוערים על הפרק... מה שלומך?

sweet pita

New member
אחלה!

תודה רבה בן. אני אחזור לפרוייקט שלי ואשוב עם עוד כמה שאלות יותר ממוקדות

למעלה