יצוג בטלווזיה?

lily kane

New member
יצוג בטלווזיה?

אז חשבתי על זה במסגרת המחשבה הכללית שלי , על איך מצגים דברים במדיה.
דוגמא למחשבה שעברה עלי היא איך קטניס בסרט משחקי הרעב, מייצגת אישה בצורה נהדרת.
היא מתחמקת מאלימות ישירה כל עוד היא יכולה, היא לא מחופצנת מינית, לא פאם פאטל ולא אישה חסרת יכלות.
אישה אמיצה תחת נסיבות בלתי אפשריות.
כמובן עדיין יש לנו יצוג שונה בכל פרסומות אבל יצוג כזה בעיניי יש בו הרבה מאוד

ידוע שיש ממש מעט יצוגים טלוזיונים של הקהילה הלטהבית בכלל
אבל שבעוד יש כבר יצוגים חיובים של הומאים (וויל וגרייס) ולסביות,(האנטומיה של גריי שלמען האמת נתנה גם יצוג לא רע לביסקסואליות) כמעט שאין יצוגים חיובים של במקרה של טרנסגנדרים מעבר לטוב או רע, אני עדיין לא זוכרת דמות טרנסית ראשית למעט בסדרה the L word -שתרוגמה לישנן בנות שמה אחת מהדמיות הראשיות מגלה שהיא טרנס.

ואני כמעט לא זוכרת יצוגים של גנדר קווירים בכלל ואני מוצאת רק שתי יצוגים קווירים במשחקי הכס
שניהם של שתי דמיות אריה סטארק בריין ומִטארת', שניהם הוצגו רשמית כבנות, הס מלהזכיר או לתת שם לתופעה
אבל שתי הדמיות מייצגות אמימות מגדרית ולכל הפחות מצייגות דמיות שמערערות על סטיראוטיפים מגדריים ומוצגות יחסית בחיוב

למישהו יש מחשבות על הנושא דגמאות לדמיות קוויריות,ג'נדר קוויריות או טרנסגנדריות נוספות?

קטניס

גם אני ממש אהבתי את הדמות שלה, בגלל מה שתיארת באמת אישה עצומה

לא מכירה בטלוויזיה אבל בעולם הבידור והאופנה יש כמה דמויות קוויריות, גם כאלו שכולנו מכירים כמו פרדי מרקורי שנראה לי שהיה די קווירי בזהות שלו
יש גם כמה דוגמנימות מפורסמימות כמו אנדרו פיג'יק ואגינס דיין, אבל הם יותר אנדרוגינוס, לא גבר ולא אישה ממש

lily kane

New member
אנדרוגינוס

הם עדיין חלק מהקשת הג'נדר קווירית והמטריה הטרנסג'נדרית
האם את יודעת את שמות הסלב?

vixen5287

New member
האמת שיש

את הדמות הטרנסג'נדרית בסדרה לפגוע ולהחטיא, שמדברת על אישה טרנסג'נדרית.
וכמו כן, בסדרה ישנן בנות בעולה ה1 היה את ליסה. הגבר הלסבי.

אני חושבת ששיין היא הזדהות טובה לג'נדר קוויר, כי בעוד שהיא לא מכחישה את זה שהיא לסבית, ההתנהגות שלה היא מאוד גברית, גם המראה.

lily kane

New member
כן

אם כי יש תמיד את השאלה
במקרה הזה איפה (אם בכלל) עובר הגבול בין בוץ לפאם

lily kane

New member
תיקון

במקרה הזה איפה (אם בכלל) עובר הגבול בין בוץ לג'נדר קוויר

vixen5287

New member
מה שאני חושבת להבדל

אני לא משווה בוץ' לג'נדרקוויר. וגם לא התכוונתי זאת היתה יותר גחמה לכך שגם בלסביות יש אחת שיותר מבטאת גבריות ואת ה-פמפום.

אני חושבת שהגבול בין בוץ' לג'נדרקוויר נמצא בכך שנשים בוצ'יות עדין תופסות את עצמן כנשים - פשוט לא בדעה השוביניסטית.
הלבוש הגברי שלהן לא משנה את תפיסת המגדר שלהן.
בעוד שג'נדרקוויר הם חסרי מגדר. לא נשים לא גברים או שניהם יחד.

lily kane

New member
כלומר

ההבדל הוא בתפיסת המגדר.

האם שיין הגדירה עצמה במגדרים שונים או כחסרת מגדר ?

vixen5287

New member
שיין לא הגדירה את עצמה

שיין מגדרית לא הגדירה את עצמה אף פעם. היא הגדירה את עצמה מינית כלסבית, ובהתהנהגות היא היתה מאוד גברית. גם בנות הזוג שלה היו קיצון ממנה, מאוד נשיות.

vixen5287

New member
עוד משהו מענין

השחקנית קטרין מיונינג שמשחקת את שיין, לעיתים משחקת גם דמויות של טרנסג'נדריות

lily kane

New member
מעניין

יש לך שמות של סרטים או סדרות שבהם שיחה ככזאת?

מעניין באמת איך שיין הייתה מגדירה את עצמה
אולי בעצם היא לא הייתה אדם של הגדרות

vixen5287

New member
חוק וסדר

ועוד כמה מקומות.
קראתי גם ראיון איתה ששאלנו אותה איך היא מגדירה את עצמה, היא אמרה שהיא לא מגדירה את עצמה כי זה לא משנה. היא פשוט משחקת טוב.

Apikachu L

New member
רנמה חצי, סוג של...

כששופכים עליו מים קרים הוא מחליף גוף לנשי, ומים חמים מחזירים לו את הגבריות.
אנימה נורא מיזוגנית, אבל מעניין לראות את האופן בו הוא מתמודד עם המצב, וכן לפעמים מתחבר לצדדים הנשיים שלו.

למעלה