טוב, נו, ברור שלכולנו יש קשרים
הדוקים עם היצורים הלא-אורגניים, שכן הם מזבלים ומטפחים ומגדלים את התודעה שלנו, כפי שאנחנו מגדלים גינת-ירק... הם אפילו מהווים חלק מהתודעה שלנו. יש לי הרבה מה לכתוב עליהם ואפילו להם, אבל אני בוחר לתאר את הפחד שלי מהחושך. פעם, עד לפני שנה בערך, נראה לי, פחדתי מהחושך. כן, ממש פחדתי. אמנם לא כשהייתי בחברת אנשים (כי אז נקודת התפישה שלי בטוחה יותר), אבל כשהייתי לבדי, פחד מסויים היה מתגנב לו... כי פחדתי מהלא-ידוע. פחדתי מהיצורים הלא-אורגניים, מהעולם שלהם. כולנו פוחדים ממנו, בשלב כזה או אחר. רובנו פוחדים ממנו רוב חיינו, כי זה תחום שנוגע בנו - לא נוגע בנו. וזה מצמרר, כפי שאלי כתב, כי זה אמיתי - ואנחנו יודעים זאת. כל התיאורים והפחדים שלנו כילדים על "מפלצות" שאוכלות אותנו, אינם בדיוק תיאורי-דמיון. אלה הם תיאורים אמיתיים, של תחושות אמיתיות, שנובעות מדברים אמיתיים. לא, אין שם בחדר שלנו שום מפלצת פיסית, אבל בהחלט יש "מפלצות תודעה", הנוגסות בנו וגורמות לנו לפחד, לשפוט את עצמנו וכולי... אולי אנחנו יכולים לקרוא להם בשמות כגון "פחד לא מוסבר", "הרס עצמי", "שיפוט נוקשה" ואחרים, אבל זה לא משנה את מהותן. ואנחנו זקוקים ליצורים הלא-אורגניים, כפי שאנחנו זקוקים לחיידקים שבגופנו. בלעדיהם, לא נוכל להתקיים. היצורים הלא-אורגניים - אנחנו תלויים בהם. זה לא אומר שאנחנו צריכים להתמסר להם באופן טוטאלי. צריך לדעת לעבוד איתם בהרמוניה, שתתאים לנו. אי אפשר בלעדיהם, אבל אפשר בהחלט לעבוד איתם בצורה שלא תזיק לנו. כאשר חיידקים פיסיים בגוף שלנו מתרבים באיזור מסויים, נוצר זיהום. איננו יכולים להתקיים מבלי אותם חיידקים, אבל במצבים מסויימים, הם עצמם מאיימים על הקיום שלנו... ביום שבו הבנתי לעומק את עולם היצורים הלא-אורגניים, נעלם פחדי מהם, כמעט כאילו לא היה מעולם. והיום אני כבר לא פוחד מהחושך... אני בטוח שכל אחד מכם, כמעט (ותקנו אותי אם אני טועה), יכול לזכור מילדותו, את המראה של ה"גלים" הנעים בחושך... זוכרים?! זה נראה כמו מעין סדין גדול, שחור, או חתיכת בד קטנה, שנעה בחושך... וצונחת לה לאיטה על הקרקע... זוכרים?!?! זה המראה הכי נפוץ. כולנו רואים אותם. כולנו יכולים לראות אותם אפילו ברגע זה, אם נכבה את האור בחדר ונאפיל אותו לגמרי. שם, בחשיכה, בעיניים לא ממוקדות יותר מדי, נתחיל תוך זמן קצר להבחין בתנועה בחושך... בחלק משיעורי המדיטציה שהעברתי, הנחיתי אנשים לעיתים לעשות זאת, להתבונן בחושך... כמעט כולם ראו תנועה... אז נכון, אולי זה סתם אשליה אופטית, אבל אולי לא... שלכם באהבה, בן