יצורים קטנים שיאכלו אותנו

מני אה

New member
יצורים קטנים שיאכלו אותנו

(שאלתי גם בביולוגיה) איך זה שלא התפתחו יצורים בגודל של קרדית האבק (יותר קטנים מכינים) שיאכלו תאים חיים (או אפילו את השכבה העליונה של העור שלנו שהוא מת) ולא רק מתים שנפלו. אם יהיו כאלה, לנו יהיה קשה להיפטר מהם, ואם לנו יהיה קל בגלל מקלחות וכו' - מה עם קופים או פילים?! זה יכול להיות כמו ארבה על שדה, ככה יבואו אלפי יצורים קטנים שיכרסמו את החיות אבל הם גדולים מידי בשביל מערכת חיסונית. אולי חלק ירצו להגיד שתיווצר דלקת שתגן אבל זה לא באמת יעזור, כי מקסימום החיה המותקפת פשוט תמות. אם תגידו שאולי היו בעבר ונכחדו, אז עדיין, למה אין היום כאלה שוב? יכול להיות ש*עדיין* לא?
איך יכול להיות שלא התפתחו כאלה?
תודה!

Sophalin

New member
כל הזמן מתפתחים כאלה

קוראים לזה חיידקים והם ניזונים מחלקים בגוף.
על העור יש שכבה שומנית שמגינה עליו מחיידקים. אלו שכן מצליחים לחדור מושמדים ע"י המערכת החיסונית.
ואלו שמתגברים עליה גם עושים יותר נזק.

הדבר שאתה מציע זה שינחת לנו על נעור איזה יצור חיידקי כלשהו ויתחיל לטרוף ולהתרבות בעוד שהמערכת החיסונית של הגוף תשב ולא תעשה כלום.
זה לא עובד ככה. הגוף נלחם כל הזמן בחיידקים.

מני אה

New member
לא, כתבתי לא חיידקים כי המערכת החיסונית יכולה

להתגבר עליהם. אני שואל על כאלה בגודל הקרדית, שהם הרבה יותר גדולים מתאים לבנים ולכן לא נפגעים מהם, וקטנים מידי שנקלף אותם מאיתנו.

לאסד - פרעושים וכינים גדולים לעומת הקרדית, אני מדבר על יותר קטנים, גם אם באותה משפחה

deathcaster

New member
הערות:

לא תמיד המערכת החיסונית שלנו יכולה להתגבר על חיידקים.

"שהם הרבה יותר גדולים מתאים לבנים "- ומה עם טפילים, קרציות, תולעים, ביצי חרקים מוטלות? אלה נכנסים לתוך הגוף שלנו, הם יותר גדולים מתאים לבנים ויש לא מעט כאלה שהם בסדר גודל של הקרדית...... והכל זאת המערכת החיסונית שלנו מצליחה לרוב להשתלט עליהם.

מני אה

New member
תגובה

הגוף מתמודד עם תולעים? אני לא חושב למשל מעיים, צריך טיפול.
אבל תן דוגמא למצב כזה שהגוף מותקף על ידי יצורים קטנים כאלה ואיך הוא מתמודד איתו, אני פשוט לא מכיר

אכן התפתחו כאלה

קוראים להם סקביאס ויש אותם בשמיכות צבאיות ובכל מיני אכסניות מפוקפקות שלא מכבסות טוב את המצעים.
לנו יש טיפולים לזה (מקלחת לא ממש עוזרת, כי הם חופרים בתוך העור), ולחיות אחרות פשוט יש את זה,
והן עושות כל מיני מקלחות בוץ ודברים דומים בשביל להיפטר או להקל על הגירוד (תגובה אלרגית שמופיעה).
למה הם לא אוכלים את כל החיה? זו כבר שאלה שקשורה לאבולוציה של טפילות.
העיקרון המנחה הוא שאם הטפיל אלים מדי, זה כמובן פוגע בסיכויי ההישרדות שלו, כי הוא צריך (כפי שאמרת), תאים חיים, ואם הוא הורג את המאכסן, הרי שאין לילדים שלו מה לאכול.
כמובן שזה יותר מורכב מזה, ולמשל צרעות טפיליות הרבה פעמים כן הורגות את המאכסנים, ויש מנגנונים אחרים המבטיחים את הישרדות המין המאכסן.
בכל מקרה, הנקודה היא שטפילי עור קיימים ונפוצים מאוד, והם לא הורגים אותנו כי הם צריכים אותנו.
תודה לשואל,
נציב המים

מני אה

New member
סקביאס נראה לי דוגמא טובה

אבל, איך הגוף מגן עלינו מפניהם? ראיתי בערך האנגלי שאנשים עם מערכת חיסונית פגומה (חולי איידס, תרופות מדכאות מערכת חיסונית וכו) מגיעים לשלב מאוד קשה שהעור הופך למקוסקס ומחורץ, למה אחרים לא?
בקשר לכך שטפילים צריכים את זה שהם שהם נטפלים אליו, אני לא בטוח שזה נכון, כל חיידק שנכנס לגוף שלי ומתחיל להתרבות בי הוא טפיל ואם לא יטופל על ידי - יהרוג אותי.

tombenarye1234

New member
כנראה שמדובר בסביבה אלימה

אם זה על העור אז היצור יעלם כשתגרד את העור. מתחת לשכבה המתה יש כבר מע' חיסון.
כן שמעתי על יצור שמסתנן וחי בתוך נדן השערה.

urihecht

New member
נגיפים

אולי כול עולם החיי כולל כמובן בני אדם, משמש כפונדקאי של הווירוסים ש"מנהלים" וקובעים לפי צרכם,
כידוע וירוס יכול להתרבות ולחיות אך ורק בתוך עולם החי והצומח. ומוצאו עד היום שנוי במחלוקת.
יש אומרים שהוא טפיל ,אבל אולי הוא השולט המנצל הלוקח המחליט,

למעלה