יצורים תבוניים?

Silver Fox

New member
יצורים תבוניים?../images/Emo82.gif

בעקבות קריאה חוזרת של ספר 18, עלתה לי בראש שאלה: אם האנימורפס לא רוצים להשתנות ליצורים תבוניים כי הם יכולים לחשוב והם מכבדים את החירות שלהם- למה הם מתכוונים, בעצם? דווקא יצורים לא תבוניים לא יכולים להסכים או לא להסכים שירכשו אותם, וגם להם יש חירות - אז מה בעצם הם רוצים?

RaistGirl

New member
אני לא יכולה לענות לך עכשיו

אני ומאיר מתווכחים על טיבה של המילה "כוסית"...

Nagini Potter

New member
הכוונה היא...../images/Emo165.gif

שהם לא רוצים להשתנות לאף חיה, מאף סוג, בלי שתינתן להם רשות על ידי אותה החיה. אבל. מה לעשות, ואנחנו לא חיים בעולם מושלם. יש יצורים שלא מסוגלים להבין את המצב שבו נמצא כדור הארץ ומה האנימורפס צריכים לעשות, וגם אם הם היו מסוגלים להבין מה האנימורפס רוצים מהם, הם לא היו מסוגלים להגיד את זה. אז מה לעשות, צריך להתפשר, ומשתנים לחיות בלי לשאול לרשותם - רק בגלל שאי אפשר. בנוסף, אני גם מבטיחה לך שהדבר האחרון שמטריד פשפש זה שמישהו ישתנה אליו, אבל אני חושבת שבספר הם לא אמרו את זה כי זה כאילו לא פוליטקלי קורקט.. לעומת זאת, יצורים "תבוניים" - בני אדם, אנדליטים, הורק באג'ירים, וכו' וכו'.. הם כן מסוגלים להבין את המצב, והם כן מסוגלים לענות לך על השאלה - "האם אתה מרשה לי להשתנות אליך?", ומכיוון שלכל יצור חי יש זכות על גופו, האנימורפס מחוייבים לקבל רשות מכל מי שמסוגל לתת אותה לפני שהם משתנים אליו, אחרת הם יהיו יותר ויותר כמו היירקים - יעשו בגוף של אדם מה שהם רוצים, בלי להתחשב ברצונו. ואומנם זה לא אותו דבר - כי האדם עצמו ממשיך לחיות כרגיל והוא לא נפגע בכלל, אבל אף פעם לא מידרדרים בבת אחת, אלא בשלבים, אז חייבים לקבוע נקודה מסויימת שממנה והלאה זה אסור בתכלית האיסור, לא משנה מה. ואולי לא..
לי זה לא יקרה Nagini Potter "Visser Three would trade his Blade ship for your head on a stick"

Silver Fox

New member
חולקת על דעתך...../images/Emo82.gif|הילה|

הם לא משתלטים על החיה, הם רק משתלטים על עותק לא אמיתי, זאת אומרת לא החיה המקורית, על המוח שלו. ויש כזה פתגם לפעמים - "המטרה מקדשת את כל האמצעים". כלומר, הם יוצרים רק עותק של החיה, החיה המקורית עצמה חופשיה לחלוטין... אז הם לא כמו היירקים...

Nagini Potter

New member
כן, אני יודעת....../images/Emo165.gif

לא אמרתי בשום שלב שהם משתלטים על החיה - למרות שהם כן, אבל זה לא עקרוני (אם דולי2 משוכפלת, אז זה עושה את זה בסדר להתעלל בה?) מה שאמרתי הוא, שלאנשים יש זכות להחליט מה ייעשה עם הגוף שלהם. אם האנימורפס ייקחו את הזכות הזאת מהם, הם עדיין לא יהיו בדיוק יירקים, אבל הם יהיו צעד אחד קרובים יותר. ואחרי כמה זמן הם כבר ייתרגלו לרכוש אנשים בלי רשות, וזה יהיה מובן מאליו. ואם מותר לעשות עם כל אחד מה שבא, אז למה לא להכריח אנשים לעשות דברים שהם לא רוצים? ואם כבר זה מובן מאליו, אז למה לצאת למשימות התאבדות בעצמנו ולסכן את כוח הלחימה היחיד שפועל לטובת כדור הארץ, אם אפשר לשלוח אנשים במקומנו, שהם ייסתכנו במוות? וכן הלאה וכן הלאה, ומאוד בקלות האנימורפס יאבדו כל טיפת מוסר שעוד נשארה להם, והרי בשביל זה הם נלחמים כל כך הרבה. אז כדי שכל זה לא ייקרה, חייבים לקבוע גבול איפשהו, וצריך לקבוע אותו מראש (ולא לשקול כל פעם שנתקלים בבעיה), ולא לעבור אותו בשום אופן, אחרת כל גבול לא יהיה שווה כלום. והגבול הזה, נמצא ברכישת אנשים ללא רשות. לי זה לא יקרה Nagini Potter היי, מי אני? מה אני בכלל? למה לטפס על ההרים כי הם שם?

למעלה