יצחק או מישהו שמבין פה HELP

OhadArt

New member
יצחק או מישהו שמבין פה HELP

סלחו לי על החוסר קשר אבל אני מחפש כבר במלא פורומים מידע לגבי הפאקינג ADSL שיש לנו שמישהו יגיד לי למה בארץ יש ADSL ולא SDSL והאם בארהב רוב החיבורים הם ADSL או SDSL או שאני חיי בפנטזיה שרק אצלנו ולמדינות אחרות שיש להם מונופולים...מפחדים לתת לאזרחים UPLOAD ששווה לDOWNLOAD? קיצר מחפש תשובה...מישהו רמז לי שאפשר לשלם 200 שח לבזק עבור כל 64KBS נוספים ל UPLOAD....יאללה אנשים ליזרום עם הנושא

izackv

New member
ברוב המקומות שאני מכיר זה ADSL

כדי לעבוד סימטרי צריך חיבורים מהסוג של E1, T1 ודומיהם. T1 לדוגמא לא נותן קצב יותר מ ADSL של 1.5 למשל, אבל הוא סימטרי. וגם עולה פי כמה וכמה... בכבלים חיבור של 1.5 מקבל UPLOAD של 128K. בבזק יש שני מסלולים - 96K ו 128K. אם אתה רוצה לשדרג, זה עולה (ולדעתי התשלום הוא כפול - לבזק ולספק האינטרנט) לא מזמן בדקתי בשביל לשדרג את הקו בעבודה. אבל המחיר שביקשו היה גבוה מאוד, אז אפילו לא רשמתי אותו לעצמי. יכול להיות שלבזק יש עוד מסלולים מיוחדים. שווה להתקשר ולשאול, אבל להבין שזה עלול לעלות, והרבה. בדרך כלל כשאתה רוצה UPLOAD רציני זה בגלל שאתה שם שרת. המקום המומלץ לשרתים הוא בחוות שרתים של ה ISP (מהרבה סיבות - כולל ביצועים ואמינות החיבור) לשים שרת זה יקר, ויש הצדקה למחיר. השאלה היא מה בדיוק הבעיה, ולמה אתה צריך UPLOAD חזק...

OhadArt

New member
זה...

זה לא שאני צריך ספציפית....פשוט לפי YNET ומקורות שקראתי סימטרי זה לא צריך להיות לא T ולא E, יש פשוט את את הSDSL שלפי מה שכתוב בעולם זה נפוץ ולא כמו הרושם שנותנת ישראל...כאילו כולם כמונו. סתכל בלינקים שנתתי...ההתרשמות שלי שם ש T ו E זה לא ממש הדבר ההכרחי לסמטריה.. אבל יצחק...לי ולך יש עוד דיונים ארוכים עוד מימי השאלות על הזיכרונות בוירטואלים...אז זו היא רק ההתחלה אני מאמין.. תודה מר בחור

izackv

New member
עדיף לסמן את הדיון כ OFFTOPIC.

SDSL לא ממש נפוץ VDSL מחייב מרחק מאוד קצר לרכזת, ולכן בעייתי ביותר. לגבי סימטריות - אין שום צורך אמיתי ללקוחות פרטיים בסימטריות. יש צורך במהירות העלאה גבוהה יותר. כמו שכתבו בכמה מקומות, אין שום בעיה טכנולוגית לספק ב ADSL על 1MBIT של תקשורת "עולה" ועד כ 10MBIT של תקשורת "יורדת" למה לא נותנים את זה? עניין של תמחור. אותו דבר נכון גם לגבי הכבלים. כשגרתי בארה"ב, אז חברת CABLE-VISION חיברה אותנו לכבלים ולאינטרנט ביחד. המחיר עבור אינטרנט היה 30$ ואחר כך עלה ל 35$. מה שקיבלתי בתמורה היה התחיבות לקצב של בערך 1MBIT יורד, אבל למעשה קיבלתי בין 6 ל 8 MBIT יורד ובערך 1MBIT עולה. אבל באזורים אחרים אנשים התחברו וקיבלו קצב הרבה יותר נמוך תמורת 50$ כך שאי אפשר להתיחס לארה"ב כאל אזור אחד עם מחירים אחידים... באמת קבלתי לעסק הצעה לשפר את מהירות "הזרם העולה". אבל אני עדיין צריך לדבר עם הנציגים של 012 כדי להבין מה בדיוק הם מנסים למכור לי... נראה לי שהמהירויות הגבוהות יגיעו כשהכבלים יחליטו ברצינות להכות את בזק עם טלפוניית ה IP. בזק כמובן בתור ספק אינטרנט (בכובע של בזק בין לאומי ובכובע של ספקית תשתיות ADSL) תקפוץ על העגלה ותנסה לגזור קופון גם מאלה שמדברים בטלפון רגיל וגם מאלה שיעברו לטלפון IP. זה יגרום ל"תיקון" מהירות הערוץ העולה במחיר סביר (יתכן שיכלל בתוך חבילת תקשורת של טלפון IP)

למעלה