יצחק (איציק) ביטון ז"ל

יצחק (איציק) ביטון ז"ל

זה סיפור עצוב מאד על בחור צעיר ויפה, מרקיד בתחילת דרכו, ויוצר ריקודים חדש ומבטיח שהלך מאיתנו. אני מתכוונת לבחור ששמו יצחק (איציק) ביטון ז"ל מלוד, שנפטר לפני כשנה לאחר ששכב כ-12 שנה חולה ושבור, לאחר תאונת עבודה קשה. יצחק ז"ל החל את דרכו כמדריך ריקודי עם בעיר לוד בשנות ה-80 ובמקביל החל ליצור ריקודים. בשנת 1986 יצר את ריקוד המעגל "בדרך לתבור" וריקוד שורות ששמו "רכבת לילה לקהיר". בשנת 1988 יצר ריקוד מעגל בשם "מורי" ואת הריקוד היפה והידוע "איחולים" שנרקד עד היום בארץ ובעולם. בשנת 1989 אירע אסון לבחור, כאשר נפל מגג מבנה במקום עבודתו, והובהל לבית חולים במצב קשה. הבחור לא התאושש מהפגיעה, ושכב כ"צמח" שנים רבות בבית לווינשטיין ברעננה. אישית - במשך השנים במרתונים ביקשתי ממרקידים להשמיע את הריקוד שלו "איחולים", ולאחל ליצחק בריאות ואחלמה. לצערי, לפני כשנה נפטר יצחק ביטון ז"ל. אני מבקשת מחברי הפורום הוותיקים (חברשל, יום טוב, אצבעוני, בי, ירון ואחרים) היודעים פרטים נוספים או שהכירו את יצחק ז"ל או הזוכרים משהו להוסיף כאן פרטים. מאד מצער אותי שבאתר "מרקיד" של הארגון במדור "לזכרם", אין התייחסות ליצחק ביטון ז"ל. - לידיעתכם האדונים הנכבדים, היו"ר רוני סימן טוב, שלמה ממן, והמזכיר אלי רונן. - תקנו בבקשה את המעוות !!! שלא נדע מצער !! מירי.

avigal23

New member
מירי! הוספת לי ידע רב...

אני מאוד אוהבת את הריקוד איחולים והוא באמת נרקד גם בשנים האחרונות... עוד דבר שרציתי להוסיף-האתר של הארגון בהחלט לא מעודכן-מידי פעם אני רואה שהם מעדכנים אבל...הם מחסירים פרטים...אני מתכוונת להרקדות ששינו את השעות שלהם,וגם על חוגים חדשים שנפתחים,וככה אי אפשר להיות בטוחים כאשר מחפשים הרקדה ביום ובשעה שרוצים. ועכשיו גם את המדור "לזכרם" לא מעדכנים... הייתי אומרת מילא הרקדות שזה גם חשוב ביותר למען ציבור הרוקדים אבל את "לזכרם"...אני חושבת שזה יותר חשוב... ובגלל זה כשאני מחפשת לראות הרקדות או כל מיני דברים בנושא-עברתי לאתר של ירון. לא יכולתי לשלוח להם דוא"ל לכתוב להם את הטעויות ולבקש שיעדכנו ויתקנו-זה פשוט לא שלח את מה שכתבתי....

בי

New member
לצערי לא היכרתי אותו

את הריקוד איחולים אני מאד אוהבת, אבל אני לא זוכרת את השם. הזיכרון שלי לא משהו אבל לו היתה תמונה שלו, ייתכן והייתי מזהה. זיכרון חזותי זה משהו אחר...

לצערי לא יצא לי להכירו. הסיפור כן

צהריימ טובים מירי. אני חושב שעשית מחווה גדולה לזיכרו, בזה שהבאת את סיפורו הטראגי, כאן לחברי הפורום. אני מכיר את הטראגדיה, בדיוק כפי שרשמת אותה, וזה משיחות עם מדריכים. לא יצא לי לצערי, להכירו אישית, אבל מהסיפורים עליו, הבנתי שהיה בחור מקסים. את הריקוד: "איחולים" אני אוהב במיוחד, והוא מושמע תדיר, אצלי בהרקדה, בהקשר של ימי הולדת, איחולי החלמה וכו´... ישר כח, על הרעיון לקווים לדמותו של חבר. מורגש בפורום, שהגעת הבייתה, כיף לקרוא את ידענותך. ברוכה השבה, וים מוצלח שיהיה לך. יום טוב.

מירי - כתבת וריגשת אותי

אני הכרתי את הבחור, אבל לא ידעתי את כל הסיפור. טוב שהזכרת אותו. אני מוסיף את הפרטים הבאים: 1. רכבת לילנ בקהיר - נלמד אצל מישאל ב- 5.4.86 חוברת של השתלמויות מישאל מס. 28 מוסיקה בקלטת של אותה השתלמות 2. בדרך לתבור - נלמד אצל מישאל ב - 2.11.86 רישום בחוברת מס. 31 בקלטת ההשתלמות של מישאל מנגינה בקלטות של ירון מישר קלטת מס. 85 תקליטור של דקלון :חפלה עם דקלון לכל החברים 3.איחולים - נילמד אצל מישאל ב - 5.11.88 הרישום בחוברת מס. 42 מנגינה בקלטת ההשתלמות של מישאל ביצוע יפה בתקליטור הורה כיף מס. 14 של סקיו (מארה"ב) יהייזכרו של איציק ביטון ברוך

אנא בידקו שוב

באשר לריקוד "בדרך לתבור". אין לי איתי את בסיס הנתונים שלי, אך למיטב זיכרוני ריקוד זה שייך לגבי תירם מחדרה.

צליל ב

New member
לירון מישר

שאלתי את אבא שלי והוא עידכן אותי - גבי תירם חיבר את "יה משלטי" - מעגל בשנת 1987 - הוצג ונלמד לראשונה במפגש קיסריה של המדור והארגון. ריקודים נוספים של גבי: נערה מאיי יוון מעגל 1990 עדנים זוגות 1990 "בדרך לתבור" ריקוד של איציק ז"ל עבר בהשתלמות של מישאל בביכורי העתים.

כל שכתבת אמת

ולצערי אין לי ידע מעבר לכך. למיטב ידיעתי שלמה נתנזון הכירו יותר מקרוב ואפשר לבקש ממנו רטים נוספים.

עוד על יצחק ביטון ז"ל.

הסיפור שכתבה מירי מעניין ומרגש מאד, ואותי במיוחד. אישית לא הכרתי את יצחק ביטון ז"ל אך שמעתי עליו רבות, וברצוני להוסיף. הבחור עבד במפעל שלי בתעשייה האווירית ובשנת 1989 קיבל תפקיד מסויים במפעל-בת של התעשיה האווירית (אלת"א) באשדוד. הבחור במסגרת עבודתו להרכבת אנטנה בגג מבנה, החליק ונפל על גבו ועיקם את עמוד השידרה (עצם הזנב), והפך למשותק בחלקו התחתון ומרותק למיטה. אך קודם לכן : בשנת 1982 שיצחק היה כבר מדריך בפועל, אירגן ופתח חוג לריקודי-עם במפעל שלי והיה באפשרותו לקבל עליו את הניהול וההדרכה של אותו חוג. יצחק בחוכמתו ובעניוותו החליט לחפש מרקיד/ה מבחוץ, ואז יצר קשר והביא למפעל את המרקידה המעולה עדנה קוה להדריך את החוג, שאותו היא מדריכה בכשרונה הרב ובמקצועיות כבר כ-20 שנה. על כשרונותיו ומעלותיו של יצחק ז"ל שמעתי הרבה מעדנה, שכאשר שמו מוזכר, עיניה מתמלאות דמעות של עצב צער וגעגועים. כמובן שהריקוד "איחולים" מושמע אצלינו דרך קבע, עם הזכרת שמו של יוצר הריקוד יצחק ביטון ז"ל, מקים ובונה החוג שלי במפעל. יהי זכרו ברוך !!! דבל´ה.

sharls

New member
איציק ביטון ז"ל הגדול מכולם

ראשית מאוד ריגש אותי שמזכירים כאן בפורום את איציק ביטון ז"ל המרקיד והיוצר איש פעלים שכל הרקדה שלו היתה חוויה ענקית באותה תקופה והיום רק זוכרים אותו כאיש וכמרקיד אישית רקדתי אצל איציק במשך כמה שנים בלוד בשני החוגים שלו בעיר לוד. ההודעה בדבר התאוגה של איציק היכתה מקה קשה את כל הרוקדים בעיר וכל הזמן איחלנו שאיציק יבריא ויחזור להרקיד וזה לא קרה.לפני שנה איציק נפטר ,אנו תמיד נזכור אותך איציק נמשיך לרקוד את יצירותיך. יהי זכרו איתנו לעד.

למעלה