יצחק ברש, הטייס הראשון לציון

חוזה48

New member
יצחק ברש, הטייס הראשון לציון

אני מעוניין בפרטים על יצחק ברש שנולד בניז'ני נובגורוד ב-15 במרץ 1918. ההורים הם אפרים ויוכבד הלנה ברש, אזרחי פולין, תושבי וולקביסק ואחר כך ביאליסטוק. אפרים היה מהנדס, היה ראש היודנראט, ונספה. כך כנראה גם כל הילדים, ואני יודע רק על אחת חוץ מיצחק. יצחק עלה לארץ לפני המלחמה. בין היתר הוא סיים את קורס טיס השני שנפתח בארץ, אבל היה הקורס הראשון שהגיע לסיומו. יצחק היה בעל רשיון טיס מספר 1 בא"י, ראשון מאז ימי הדינוזאורים... הוא נפטר מסרטן בעת שירותו בצבא הבריטי במלחמת העולם. יצחק מופיע גם בפוסט בפייסבוק: https://www.facebook.com/135115243187010/posts/247... הוא מתועד באתר "יזכור" ובמכון ז'בוטינסקי, אבל שם אין את הפרטים שאני מחפש. אני תוהה אם ניתן למצוא רישומים מניז'ני נובגורוד. אחת ממטרות התרגיל היא לוודא האם אימו של יצחק, יוכבד, היתה הבת של וולף וחאשה גולדשטיין או קשורה למשפחה הזאת מביאליסטוק. יוכבד היתה רופאת שיניים ואשמח לדעת איפה ניתן לחפש רישומים שקשורים לכך, מהאוניברסיטה או מרשימות של רופאים בביאליסטוק מלפני המלחמה. תודה!

בנותיו של אברהם נוביק

הצלחתי לאתר את בנותיו של אברהם נוביק. אינני מעביר טלפונים של אנשים חיים בפורום פתוח . שלח לי כתובת מייל ואשמח להביר את הפרטים. אדי

למעלה