יצחק רבין ז"ל

Wing Chan

New member
יצחק רבין ז"ל

מן הראוי לדעתי שיהיה פה שירשור לזיכרו. רבין היה (מבחינתי) בנאדם משכמו ומעלה, ואצלי מוגדר כגיבור (לצד צ'רצ'יל למשל), בין אם בקריירה הצבאית שלו (פלמ"חניק, רמטכ"ל, שר ביטחון) במשך כול השנים, ובין אם כשהיה ראש ממשלה שלא הפסיק לחתור לשלום. איפה הבן אדם הזה כיום, כשהמדינה בקאנטים? כשבדיוק צריך אותו יותר מהכול. הרצח הזה הוא לא "מיוחד" כי נרצח כאן רה"מ. לא כי נרצח בעל התפקיד הזה. אבל בגלל שממזר בן זונה בשם יגאל עמיר, רצח באותן 3 יריות את אחד מיסודותיה הדמוקרטיים של ישראל - הפלורליזם. הוא החליט, אם בעידוד של אנשי דת או לא לא אכנס לכך, שבגלל שלו לא מתאים שרה"מ יחזיק בדעות פשרניות (גם כן, יא דפוק, רבין היה מאלה שבלעדיהם לא הייתה לך בכלל מדינה יא מפגר) ויחתור למעשים בשל כך על מנת להגיע לשלום, הוא לוקח נשק בידו ומחליט לקחת את חייו ממנו, או מינימום לפגוע בו. זה הדבר הכי פסול שיכול להיות. זה כמו שתדקור מישהו שהוא החליט שהוא אוהב טעם וניל ואתה שונא וניל ואוהב רק טעם פיסטוק. אסור שדברים כאלה יהיו במדינה מתוקנת, ברגע שדברים כאלה קורים, אנחנו בעצם שומטים מעצמנו את שטיח הדמוקרטיה מתחת לרגלינו. לצערי, גם מורשתו נקברה יחד איתו. כשהוא שומע את ממשיכי דרכו מדברים הוא מתהפך בקברו. ואולי איתו, גם נקברה השארית האחרונה שנותרה ממה שהוא ייצג, את הציונות האמיתית שזה דור הפלמ"ח ומה שעמד מאחורי זה. קיבלנו מדינה ואנחנו לא מפסיקים לחרבן עליה. יהי זיכרו ברוך.

mbinh

New member
כיום לא צריך את רבין.

סלח לי אם אני פוגע בך איך שהוא. אני חושב שכל יום הקדושים הזה הוא טעות מטופשת. ובטח לא חושב שהפורום הזה צריך לציין משהו לזכרו. אנו כלל לא זוכרים את רעיונות האדם אלא רק את האדם עצמו(שזו טעות גדולה). אני אישית בעל דעות מאוד דומות לדעותיו של רבין ובכל זאת לא מקבל את כל ההילולה שעשו אחרי מותו. קרא קצת על אלטלנה ותבין שהדמות שנוצרה סביבו היא לא כזו מלאכית. אין לי שום דבר נגד רבין אבל יש לי נגד הפיכתו לקדוש. אני רוצה שתהיה כן איתי,אתה שמעת פעם על אמיל גרינצוויג? אתה יודע באיזו שנה נרצח? את יודע את תאריך מותו? סביר להניח שלא. אם לא אז אני ממליץ לך לקרוא אודות המקרה ולהבין שרבין הוא לא הראשון. (10/2/1983) צום גדליה גם הוא מציין מקרה של רצח על רקע אידיולוגי אבל אותו אתה לא טרחת לציין פה(בג' בתשרי). בנוסף אתה אומר משהו מאוד פוגע,רצח הוא רצח לא משנה על איזה רקע. אני חושב שכשמישהו או מישהי רוצחים את בן בת זוגתם זוגם זה מראה על מצב יותר קשה. ודבר אחרון בימינו יש אנשים שרוצחים (ולא בשגגה ולא מאיזה שיגעון או שיגיון)על כאלו דברים מטופשים כגון המקרה בו נער החזיר למישהו שטר ואותו מקולל קצר את חיו.את אותם מקרים אנו לא נוטים להזכיר.

mbinh

New member
עוד דבר.

עוד דבר "קטן" אל תהרוג את דור הפלמ"ח עדין חיים אנשים ממנו. רבין לא היה כל הפלמ"ח. נתיבה בן יהודה היא סמל לקח שדור הפלמ"ח עדין קיים.

למה כן צריך להזכיר ולזכור

בעוד שרציחות פוליטיות אחרות אכן התרחשו (ארלוזורוב, קסטנר וגרינצוויג לדוגמא), יש כמה מאפיינים בולטים שיש להדגישם - ראשית, התפקיד שנשא רבין ז"ל היה תפקיד של ראש ממשלה, וזה היה תקדים רציני - רצח של ראש ממשלה מכהן. מסע ההסתה כנגד רבין ז"ל היה גם הוא חסר תקדים (אם כי גם לרצח ארלוזורוב קדם מסע הסתה גדול מימדים) ונתמך, בין אם במישרין או בעקיפין, ע"י נבחרי הציבור. אלו רק שתים מהנורות האדומות שצריך להדליק אותן מחדש בכל פעם שדנים ברצח הספציפי הזה, מאחר והסימפטומים שקדמו לו עולים שוב ושוב. במיוחד נכון הדבר לאור הקריאות בזמן האחרון, ההולכות וגוברות לחנון את יגאל עמיר, הרוצח למי ששכח, כאילו הוא איזה קדוש מעונה שנעשה לו עוול. אני מגנה כל מקרה של רצח, ולדעתי האישית את הפוליטיקה צריך לדחוק לעמודים האמצעיים של העיתון ולהגדיל את המודעות לאלימות הפושה בארץ, אך רצח רבין הוא מקרה ייחודי בשל הסיבות שמניתי קודם - ולא רק הן.

ודאי שצריך

" מה זה "טקס"? - שאל הנסיך הקטן.גם זה מן הדברים שהזנחו יתר על המידה, - ענה השועל - והרי זהו מעשה המבדיל יום אחד מכל יתר הימים ומיחד שעה אחת מכל השעות האחרות. הרי למשל, טקס המקובל אצל ציידי: כל יום חמישי בשבוע נוהגים הם לצאת במחולות עם נערות הכפר. לכן היום החמישי הוא בשבילי יום שכולו טוב! כל אותו יום יכול אני להרחיק לטייל עד הכרם. אילו רקדו הצידים בכל שעה שהיא, ככל העולה על רוחם, היו כל הימים דומים זה לזה ולעולם לא היתי זוכה ליום חופשה ומרגוע. " אולי כדאי ראשית להזכיר לעצמנו למה יש לנו טקסים וימי זכרון בכלל. טקס הוא אקט של חינוך (ובכלל זה חינוך עצמי), המשתמש בזמנים מחזוריים או זמנים של שינוי משמעותי בחיי האדם, כדי להציף מחדש זכרון קולקטיבי שיש לו השלכות ערכיות. במקרה של יום הזכרון ליצחק רבין ז"ל, אנו נזכרים בשבריריותה של הדמוקרטיה ובצֹרך העז לחינוך כל שכבות ופלגי האוכלוסיה לערכים הדמוקרטיים של שוויון ערך האדם ומרכזיות חיי האדם בחברה, פלורליזם, כבוד הדדי וציות לחוק. אלו ערכים הנמצאים בהתפוררות בחברה שלו, ויש חשיבות להצפה המחודשת שלהם סביב יום הזכרון הזה. אנו נזכרים גם בטבעה ההרסני של האלימות, וביכולתה לפרק תשתיות של דמוקרטיה ושיתוף, באי היכולת ליצור דיאלוג במקום בו יש שיח אלים ובפילוג שיש יוצרת בין קבוצות בעם. אנו נזכרים שהסתה היא האצבע הסוחטת את ההדק בנשק שקליעיו הם מעשי אלימות. אני חושב שגם בנושא הזה החברה הישראלית נמצאת ברגרסיה. האם יום הזכרון ליצחק רבין אינו רלוונטי יותר לחברה הישראלית? האם אין ביכולתנו למנף אותו לחינוך לחברה צודקת יותר ודמוקרטית יותר? ודאי שהוא רלוונטי, ומן הסתם לא ראוי להכניס שיקולים פוסט-ציוניים דוגמת אלטלנה לדיון האם לציין אותו או לא. זאת דעתי, על כל פנים. "האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה הישראלית. יש לגנות אותה, להוקיע אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה של מדינת ישראל. בדמוקרטיה יכולות להיות מחלוקות, אך ההכרעה תהיה בבחירות דמוקרטיות." -מתוך נאומו האחרון של יצחק רבין, יהא זכרו ברוך.

אכן,עלינו לזכור וללמוד

ואני מסכימה עם מה שאילן ודותן כתבו, אך צר לי - אינני מבינה מדוע מקומה של הודעה זו בפורום העוסק בפאגאניזם.

mbinh

New member
אין שום יחוד.רצח הוא רצח אני חוזר ו

מדגיש. אני רק רוצה לומר שיש איזושהיא התחמקות מצדכם. גדליה היה מנהיג בתקופה מאוד קריטית לעם היהודי בישראל וגם הוא נרצח מישהו טרח להזכיר את אותו יום בפורום? התשובה הברורה היא לא. זהו יום הזיכרון ליצחק רבין בכל מובן הביטוי יום לרבין לא למורשתו ולא יום המרתיע על הבעיה הגוברת במדינה(חוסר קבלת דעות..). זהו יום לקדוש.

אני לא בהכרח חושב שיש להזכיר גם את

יום הזכרון הזה בפורום, וכנראה שלא הייתי עושה זאת (א. כי זה לא קשור בנושא הפורום, וב. כי היום כבר הייתי בטקס השלישי בנושא, והעברתי כבר שש פעולות על רצח והסתה. חלאס). כתבתי את מה שכתבתי כתגובה על הצהרתך שאין צרך ביום הזכרון הזה.

Wing Chan

New member
את גרה בישראל?

המשתמשים כאן הם ישראלים? הפורום הזה נקרא "פגאניזם בישראל"? הוא מיועד בעיקר (אך לא רק) לישראלים? יפה.

אילו

זה היה הפורום היחיד בו אנשים מהפורום הזה גולשים, דיינו. אבל אני מניח שרובנו לא מנותקים מהעולם. למה לפתוח את אותו שרשור בכל פורום ולנהל אותו 5 פעמים? לא עדיף שהוא יפתח במקום המתאים לו ויתרכז שם?

Wing Chan

New member
אני לא גולש באותם פורומים שלכם,

(ומאגיה לא נקרא כי אני לא רציני שם), לכן אין לי מושג מה אתם רואים ומה לא והאמת שגם לא הכי משנה לי.

Raidho

New member
מה קרה, הצטרפת לנוע"ל?

אבל להל, ווינג צ'אן צודק! ראוי שיערכו דיונים שהם לא רק על מי חוגג מה ואיך! אחרי הכל זהו פורום של קהילה מסוימת (אם אפשר לקרוא לאספסוף התמהוני הזה קהילה), ומי כמונו צריך לדעת שהאמונה היא איך שאתה חי את החיים שלך ולא ספר חוקים ולוח שנה! אז כן,דת קשורה בדעות פוליטיות,ודת קשורה בהשתייכות חברתית,ובטח ובטח שדת קשורה בסולם ערכים!אז כדאי שנדבר על זה דווקא כאן.מקסימום סמנו את זה באוף טופיק בשביל לעשות ת'הבדלה,אם כ"כ כואב לכם... ולאלה שבוכים על כל מיני משתפים פראהיסטוריים שנשחטו ונשכחו כאן (אוי ארורים נהיה!!),אז שיפסיקו ל***ן בשכל ויעלו את הנושאים כשהם צצים בשנה הבאה! רמז דק! And whatever you folks celebrate, merry winter everyone!!

Wing Chan

New member
אני? נוע"ל? ../images/Emo6.gif

בעל דעות כאלה ואחרות ולא מהסס לשים "אמת" בקלפי, אבל ממש לא קשור לנוע"ל. לא סובל תנועות נוער.

ההגמון

New member
וואו.

ותסביר לי בדיוק איך אסאטרו, או וויקה, או דרואידיזם קלטי, קשור לפוליטיקה? דווקא בישראל, כשאנחנו כ"כ בוכים על הכפייה הדתית (ואני יודע שזה מפריע גם לך) צריך לשים הדגש ולא, ואני מדגיש לא לעשות את הערבוב החולני הזה בין פוליטיקה לדת. זהו ערבוב שמשורשו הוא חולני ונוטה להשחטה. אז כן, אני מאמין שיש מקום בקהילה לדבר גם על פוליטיקה, גם על האמונות שלנו ועל הערכים האישיים. אפילו בפורום זה, מכיוון שהוא משמש מקום לביטוי לחלק מהקהילה הפאגאנית בארץ. אבל באמת, תזהרו מדת ופוליטיקה ביחד. זה מה שיוצר כפייה דתית ופוליטית. וזהו בדיוק הדבר שאנו מטיפים כנגדו. וראידהו, התגעגעתי אליך, אחי.

יש קשר, לפחות מבחינתי

תפישת האלוהות האימננטית גוזרת את הקדושה של כל דבר וכל אחד. מבחינתי, זה משליך על ערכים של כבוד לזולת ולטבע, מרכזיות האדם (חייו ואֹשרו), שוויון ערך האדם ויצירת סביבת חיים בת-קיימא בין אנשים לבין עצמם ובין אנשים לבין הטבע. מן הערכים האלה אני מקיש בחירות פוליטיות מסויימות (סוציאליזם, למשל). יש הבדל בעיניי בין האמירה שמהאמונה שלי נגזרת אג'נדה פוליטית, לבין נסיון להשתמש בדת כמוסד לשליטה בחיי אנשים ולכרוך מצוות דתיות בחוקי המדינה.

gwizard

New member
../images/Emo45.gif תומך !

תומך בהכל למעט ההיקש לגבי סוציאליזם שזה ההיקש שלך ולא חל עלי.

ההגמון

New member
אמונה ודת אלו דברים

נפרדים. אתה מאמין בסוציאליזם, למשל, וזה חלק מהערכים הגבוהים שלך. יופי. בחרת לעצמך דת שמתאימה לערכים הגבוהים שלך. גם זה יופי. בחרת מפלגה פוליטית שמתאימה לערכים הסוציאליסטיים שלך. נפלא. אבל הכל נגזרת של הערכים שלך. המפלגה בה בחרת והדת הינה בחרת הם ברים נפרדים. הם באים מאותה נקודה בישות שלך, אולי, אבל הם דברים נפרדים וראוי שישארו ככאלו. כשנופלים למלכודת של "אני וויקאני אז אני מצביע הירוקים" ו-"אני יהודי אז אני מצביע ש"ס" אז הכל מסתבך.

למעלה