יציאה לקצונה

יציאה לקצונה

מהם הפרמטרים ליציאה לקצונה (לבנים בקרבי)? האם קב``א גבוה מאוד באמת מאפשר לצאת לקצונה גם בלי המלצה של מפקד (נדמה לי שזה נקרא מספר התאמה)?

טל עדתו

New member
יציאה לקצונה וכל הכרוך בזה

אז ככה: יציאה לקצונה - חייב קב``א 52 מינימום!!! בקשר להמלצה מהמפקד - בעקרון חייב להיות לך קב``א 52 - זה דבר 1! דבר 2- לפי הידוע לי מי שבוחר את אלה שיצאו לקצונה זה ההמפקדים - ואני אישית נתקלתי במקרה שאחות של חברה שלי היה לה קב``א מאוד גבוה , אבל היא היתה בקשרים ממש לא משהו עם המפקש שלה - הוא די לא חיבב אותה, ובתור אחד שבוחר מי יצא לקורס קצינים, הוא לא הוציא אותה... אז בעקרון - זה תלוי ביחסים שלך עם המפקד שלך ועוד כמה גורמים בדרך. ד``א - יש עוד דבר שנקרא תואם קצונה - או משהו כזה- שקובעים אותו בבקו``ם ביום גיוס ורק למי שיש אותו יכול לצאת לקצונה -אבל זה לא כזה סיפור כי כמעט לכולם יש. המון בהצחלה - טל.

קצונה

קודם כל תודה על התשובה. הקב``א שלי הוא 56 ונאמר לי כי קב``א כזה מאפשר לצאת לקצונה ללא תנאי. אבל לפי מה שאת אומרת (ומה שאומר ההגיון), אני מבין שהדברים שנאמרו לי אינם מדויקים... הוא לפחות יגדיל אולי את הסיכוי לקצונה?

טל עדתו

New member
לא נראה לי

מהסיבה הפשוטה שברגע שיש לך מעל 52 זה לא משנה אם זה 52 או 56 . ואל תשכח שיש פה את הגרום האנושי - המפקד! למפקש שלך לא יזיז בגרוש אם יש לך 56, אבל הוא לא אוהב אותך. אבל... לא נראה לי שיהיה מצב שמפקד לא יאהב אותך אלא אם כן תעצבן אותו בכוונה, תפקיר נשק, תתנהג כמו אדיוט מושלם , תתלונן או פשוט תהיה סוצמיאט... לכן אין לך מה לדאוג. המון בהצלחה. מקווה שעזרתי. טל.

MASTER-I

New member
כל חייל יכול לבקש לצאת לקורס קצינים

בלי קשר למפקד שלו אם יש לחייל קב``א מתאים ייתנו לעשות את המבדקים

אתה בטוח?

כי נשמע הגיוני שהמפקד צריך להעיד על ההשתלבות והביצועים, על כושר הנהגה וכד`. לא?

חופשי

New member
הקבא חשובה אבל....

שורה תחתונה בקרבי אתה יוצא לקצינים לפי המלצת המ``מ שלך ברגע שאתה מ``כ. ככה שקב``א 56 היא עוזרת ומתאם 2, אבל אני מכיר מ``מ בגבעתי תותח עם 49!!

למעלה