יציאה מארהב ללא פספורט אמריקאי ועם פספורט ישראלי

abcdefg12313

New member
יציאה מארהב ללא פספורט אמריקאי ועם פספורט ישראלי

יש לי נסיעה לישראל אך עדיין אין לי את הפספורט האמריקאי, הוא יגיע בדואר תוך כמה שבועות רק. יש אפשרות שישלחו לי אותו לישראל לפני שאני חוזרת לארהב. האם מותר לצאת מארהב ללא הפספורט האמריקאי ובתנאי שיהיה לי אותו אחכ כשאכנס חזרה? כאמור בשביל להיכנס לישראל צריך להציג רק את הפספורט הישראלי נכון? תודה

iris mom of two

New member
לא נכון

אני לא מוציאה את הדרכון הישראלי עד שאני מגיעה לישראל.
&nbsp
אזרח אמריקאי חייב להכנס ולצאת מארה"ב אך ורק עם דרכון אמריקאי. מה שכן, ניתן להתקשר למחלקת הדרכונים ולברר מה מצב הדרכון ואפילו לזרז עניינים. זה רק עניין של כסף.

abcdefg12313

New member
בהחלט אבל

האם צריך להציג את הדרכון האמריקאי ביציאה מארהב?

אני יודעת שצריך להציג את הישראלי בישראל אבל לחידוד השאלה האם אני יכולה כעת גם לצאת מארהב עם הישראלי (כי אין לי אותו כרגע) ולכשאחזור לארהב כבר יהיה לי אותו (כי קרובים ישלחו לי אותו לישראל) ואז אוכל להציג אותו בכניסה לארהב.
כל החלק הבעייתי זה כעת ביציאה מארהב-האם אני מסתכנת אם אציג דרכון ישראלי??

iris mom of two

New member
התשובה היא כן חייבים

אין בקורת דרכונים, אבל לעלות על הטיסה מראים דרכון. כשאת עושה צ'ק אין חובה להראות דרכון.
&nbsp
אז כן, חד משמעית, תשאלי את השלה איך שאת רוצה. עדיין חובתך להציג את הדרכון האמריקאי ביציאה מארה"ב.

nudnik42

New member
את טועה - מאיתנו ביקשו דווקא את הדרכון הזר ביציאה

הצ׳ק אין הוא מול חברת התעופה ולא מול רשויות ההגירה.
אנחנו טסנו לא מזמן עם הילד (אזרח אמריקאי וישראלי) מארהב לרוסיה (מדינה שפוטרת מויזה אזרחים ישראלים אך לא אמריקאים). הסברנו את המצב בקצרה בצ׳ק אין בארהב, ומאחר והם רצו לוודא שנוכל להכנס לרוסיה, הם ביקשו את הדרכון הישראלי ולא הסתכלו אפילו על האמריקאי (שהיה איתנו). ככה שיצא שיצאנו בלי להראות דרכון אמריקאי, ולא היתה שום בעיה להכנס בחזרה מאוחר יותר (עם הדרכון האמריקאי כמובן).

debby12

New member
מנהל
דווקא לדעתי זו לא בעיה

ביציאה מארה"ב אין ביקורת דרכונים ברמה של קצין/קצינת הגירה מטעם המדינה שמעיין לך בדרכון, ודופק חותמת וכו'.

זו רק חברת התעופה שמסתכלת בה כדי לוודא את זהותך וכדי לדווח למירשם היציאות והכניסות האמריקני שיצאת. והדרכון הישראלי הוא באמת שלך - זה לא שאת מרמה בזהות. יתרה מזו - אני מניחה שכשרכשת את הכרטיס נתת את מספר הדרכון הישראלי שהוא היחיד שיש לך ברגע זה - אז גם אם היה לך את האמריקאי ביד הם היו שואלים איפה הישראלי שאיתו רכשת את הכרטיס, נכון?

מאחר ואת ממילא תשובי עם האמריקני ואת אזרחית אמריקנית אז כבר אין לך בעיה של שהיית יתר וכו' וכו'

לי יש דווקא שאלה אחרת - מה אם זה יתפקשש והדרכון האמריקאי לא יונפק/יגיע בזמן? יש לך איזו ויזה או משהו בדרכון הישראלי שיאפשר לך להיכנס שוב לארה"ב? כי אחרת את תקועה עד שיגיע הדרכון האמריקאי...

idan306

New member
היא אזרחית אמריקאית

אין שום ויזה באף דרכון זר שתכניס אותה. כל ויזה ישנה אם היתה בוטלה כלא היתה.
&nbsp
לפותחת השרשור - החוק אומר שצריך דרכון אמריקאי אם לכניסה וגם ליציאה. היות ואין ביקורת דרכונים רשמית בעת היציאה, חברות התעופה מעבירות את המידע לרשויות. האם פיזית יעצרו אותך מלצאת? כנראה שלא. האם זה חוקי? בטוח שלא. האם זה יסבך אותך בעתיד? אין לדעת.

doronf65

New member
מנהל
זו בעיה כי

ברגע שהם רואים דרכון נקי מויזות כניסה לארה"ב, הם ישאלו איך היא נכנסה... כתאוריה היא נחשבת ל- undocumented לגמרי...
&nbsp
לא יודע מה יעשו והאם יעכבו אותה.

debby12

New member
מנהל
אבל היא יכולה לענות את האמת - לא?

"זה דרכון חדש שהונפק לי בעת ששהיתי מחוץ לגבולות ארה"ב" - אני יכולה להבין שזה אולי יעלה תמיהה אבל אחרי שהיא תסביר את הסיבה זה לא נראה לי בעיה.

האמת שכל הסיפור טיפה תמוה. תמורת יותר כסף - אפשר לקבל דרכון אמריקאי בהליך מהיר/מזורז. אז כל הסיבוך הוא רק כדי לחסוך כמה ג'ובות?

abcdefg12313

New member
תודה! אכן צודקים

תודה על החידוד וההבהרות! מסתמן שלא רצוי בכלל לקחת סיכון בעניין -וזה גם עניין חוקי אם כך אכן עדיף לנסות לפתור את בעיית הדרכון לפני היציאה ולא ליצור סיבוך מיותר בגלל זה!

doronf65

New member
מנהל
אני מדבר על היציאה מארה"ב

לא על הכניסה חזרה.

עשינו את זה עם ילדים, פעמיים

אחרי התאזרחות, יצאנו ואת הבקשה לדרכון הגשנו בישראל.
הילדה נכנסה כבר פעמיים עם דרכון אמריקאי. הקטן רק התאזרח לפני חודש, ובקרוב יגיע אליו הדרכון האמריקאי. (אצלו רצינו להנפיק דרכון עוד בארה"ב, אבל איכשהו שכחנו את תעודת הלידה המקורית בבית. עבור ההתאזרחות שלחנו מקור, אז זה לא הפריע לעניין היותר חשוב. בדקנו איתם, והיה אפשר להנפיק דרכון תוך יום-יומיים, בכפוף להצגת כרטיס טיסה ותשלום נוסף)

אם היה מדובר במבוגר, לא היינו לוקחים סיכון, ומגישים בקשה מזורזת, כמובן.

למעלה