יציאה מהבית לעיר אחרת ?

יציאה מהבית לעיר אחרת ?

אז קודם כל הגיע הזמן שאציג את עצמי
אני רעות, בת 18+, מתכננת לעבור לגור עם חבר שלי תוך 10 חודשים אנחנו אילתים ואני האמת לא כל כך אוהבת את אילת אומנם מחירי השכירות פה מאוד זולים (לדוגמא - דירת 3 חדרים מרוהטת, לא רעה, שהתשלום עליה גם כולל הוצאות חשמל, מים, ארנונה וגז יכולה לעלות - 2000 ש"ח) ויש גם יתרון לעיר הקטנה, לאחת נטולת רכב ורישיון כמוני אפשר להגיע מאוד בקלות ממקום למקום, ברגל או באוטובוס וממש לא חייב רכב בשביל להסתדר אבל פה בערך זה נגמר אני שונאת את המרחק מכל עיר אחרת. בתור אחת שעוסקת באומנות שימושית זה משהו שמאוד קשה לעשות באילת, אין את כל הסדנאות והחוגים שיש במרכז ויש פה רק 2 חנויות יצירה נורמאליות שמרשות לעצמן "לדפוק מחירים" כי אין תחרות בכלל המחירים פה בכל התחומים יקרים ואין מבחר - תבינו שג'ינס נורמאלי שלא מתפרק בשוק מתחיל ב-70-80 ש"ח ! בשוק ! וג'ינס קצת יותר "ברמה" עולה 120 ש"ח, בשוק ! אז לכאלו שקונים כל הזמן מותגים זה ישמע זול, אבל כבר יצא לי להיות בת"א ולקנות אחלה בגדים בשווקים בכלום כסף וכשעוברים לגור לבד פתאום מתחילים לחשוב על זה יותר גם מבחינת לימודים, מבחינת עבודה והתקדמות לאנשהו, פשוט לא אוהבת את העיר הזו, צפוף לי
אז אני מאוד רוצה לעבור לעיר אחרת, מצידי אפילו לבאר שבע אבל חבר שלי לא ממש רוצה לחשוב על זה
הדבר שמרתיע אותו זה לעבור לעיר אחרת, לא מוכרת, שלא יודעים מי מו מה, שלא מכירים אף אחד וכו' גם אותי זה מרתיע, ומשהו שאפילו קצת יותר מרתיע זה תחושת הביטחון שיש באילת, שאין פיגועים למשל, וזה משהו שבערים אחרות אין אני לא יודעת אם כבר דיברתם על זה בעבר אבל אני אשמח לשמוע אם יש פה עוד כאלו שעברו ממש מעיר אחת לעיר אחרת שרחוקה ממנה כמה שעות נסיעה, ואיך הם הסתדרו עם החששות ולמצוא עבודה ולהתאקלם והכל... ואם זה בכלל כדאי...

tenen

New member
פשש...

בתור סטודנט בפתוחה בעתיד הקרוב אילת נשמעת לא רעה מאיך שאת מתארת אותה :) באמת שווה בדיקה ואם המחירים קרובים למה שאמרת אז נראה לי שאני אוכל להצטרף לפורום בתור עוד יוצא מהבית :)

ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

אני אנצל את הבמה להציע
לכל המשתתפים החדשים במרוכז... אני חושבת שרוב משתתפי הפורום גרים כעת בערים שאינם מקום מגוריהם המקורי. רבים עוברים לאיזור המרכז מטעמי לימודים או עבודה (או סתם מתוך רצון לבלות יותר.). ספציפית אני לא יודעת לגבי אילת, אבל להוציא את העניין של הריחוק, אני לא רואה במה זה שונה מערים אחרות. לא הייתי ממהרת לקבוע שאין שם פיגועים - פשוט עדיין לא היו שם כאלו. חכי מספיק זמן - וגם שם יהיה. הקטע עם האנשים מגיע בד"כ עם זה שמוצאים עבודה, או לומדים. יש לך תכניות לגבי לימודים? תכניות לגבי צבא או עבודה?

שלום! ../images/Emo13.gif

קודם כל אני אציג את עצמי, גם אני חדשה פה. קוראים לי הדס, אני בת 21, ולפני כמה חודשים עזבתי את בית המשפחה החמים והנעים בצפון ועברתי לדירה במרכז עם שתי שותפות. אני יכולה להגיד לך, בתור מישהי שלא רק עברה לגור באזור שונה בארץ, אלא גם בסביבה שונה לגמרי - עברתי מיישוב פצפון לעיר, שזה פשוט כיף. מבחינת חברים - גם ככה בגיל הזה רוב האנשים מתחילים לעזוב את הבית ולעבור למקומות אחרים, הם לא יישארו לידכם לנצח... ונכון שבהתחלה לא מכירים שום דבר אבל זה חלק מהכיף... ואם עוברים בזוג, ולא לגמרי לבד אז זה בכלל לא נורא. ובקשר לפיגועים - הדבר היחידי שאני יכולה להגיד (שוב פעם - בתור מישהי שכל החיים שלה גרה בחור שליו ושקט ופתאום גרה 5 דקות ממקום שהיה בו פעם פיגוע) זה שאין ברירה אלא להתגבר על הפחד. אי אפשר לתכנן את מסלול החיים שלנו לפי זה. בהצלחה!

למעלה