יציאה מהבית..

יהלום29

New member
יציאה מהבית..

שלום,
אני רוצה לצאת בערב לכמה שעות ולהשאיר את התינוק עם סבתא.
הוא ישן בתקופה האחרונה רצוף מ8 בערב לערך, עד 2 בבוקר. כך שלכאורה הוא לא צפוי להתעורר בכלל.
אבל כמובן שעם חוקי מרפי, יש מצב שבדיוק הוא יהיה בקפיצת גדילה/ רעב במיוחד ולכן אני רוצה להשאיר לסבתא בקבוק.
יש לי כמה מנות קפואות במקפיא לשעת חירום, אני לא רוצה להפשיר מראש כי כאמור סביר שלא יתעורר בכלל ואז זה יתבזבז.
אבל אם הוא בוכה פתאום בלילה, איך מפשירים ומכינים את זה מספיק מהר? זה אפשרי בכלל?
 
הפשרת חלב אם

הי יהלום29,
האמת שאין דרך לקצר תהליכים מהפשרה מלאה.
מה שמקובל זה לתת לחלב להפשיר מחוץ למקרר וברגע שהמרקם הופך יחסית לנוזלי לשים את הכמות הרצוייה בבקבוק ולהניח את הבקבוק בתוך כלי עם מים חמים עד לטמפרטורת נוחה לשתייה או להפשיר במקרר ואז החלב טוב ל 24 שעות נוספות מרגע ההפשרה.
מה שהייתי מציעה לך זה פשוט לשאוב מנה טריה לשים במקרר ושיהיה מוכן על כל צרה.
תניקי את הארוחה האחרונה לפני שאת יוצאת תחכי כארבעים דקות ותשאבי.
מקווה שיעבור לילה שקט וחוקי מרפי ינוחו ולך יהיה בילוי מוצלח

ליאת ארנון
 

יהלום29

New member
אני גרועה בשאיבות

בקושי מצליחה לשאוב כ40 בשאיבה.. אז אני צריכה איזה 3 פעמים בשביל מנה.
זה ממש סיוט בשבילי, בגלל זה רציתי להמנע אם אין חובה.
אם אני אשאב במשך היום, כמה זמן זה יכול להיות במקרר? האם ניתן יהיה להקפיא את זה כשאחזור הביתה?
 
שאיבה ואיחסון חלב אם

מילה על שאיבה,
ככל שיהיו יותר שאיבות ככה הביצועים יילכו וישתפרו...
אחד הדברים החשובים בשאיבה זה לנסות לשחרר את המוח.. את יכולה לקראת השאיבה לעשות עיסוי של כ2 דקות לשד, את יכולה להוסיף תנועה של סחיטה מעומק השד, להסתכל על טלווזיה, להסתכל על התינוק, להסתיר את המשאבה ולא לשבת ולספור את הטיפות, להריח חיתול של התינוק.
לנסות שאיבה תוך כדי הנקה מהשד השני, דורש קצת יותר קורדינציה אבל אפשרי. לחכות כארבעים דקות- שעה מההנקה האחרונה ועד לתחילת השאיבה,
עדיפות לשאיבות בבוקר (כשהנסיון לא רב )בד"כ תפוקת החלב תהיה יותר גדולה. משך שאיבה מקובל בתחילת הדרך לעשות 7 דקות שד אחד / 7דקות שד שני, 5 דקות לחזור לשד הראשון / 5דקות לשד השני וסט נוסף של 3 דקות ו- 3 דקות.
ככל שהשד מתרגל לשחרר חלב גם לגירוי מכני ואת מצליחה להגיע למנה הרצוייה בפחות זמן כך את יכולה להקטין את משך זמן השאיבה.
לדאוג למשאבה טובה (לפעמים שלוקחים משאבה מחברה / שכנה/ יד שרה) צריך לוודא שאכן המשאבה מתפקדת בצורה אידיאלית, בסופו של דבר מדובר במנוע לא גדול שמתיישן ככל שהשימוש שנעשה בו הוא רב.
לא לחפש את העוצמה הגדולה ביותר, אם את חשה כאב במהלך השאיבה סימן שהעלת את כפתור העוצמה יתר על המידה, אנחנו מחפשים נקודה שבא מצד אחד משתחרר חלב ומצד שני אין כאב, גם אם קצב שחרור החלב הוא איטי.
מבחינת איחסון החלב בד"כ מקובל כשאת מכינה חלב במטרה לאחסן לתקופה ממושכת יש להכניס ישירות למקפיא, בכלי איחסון יעודי ובעומק המקפיא לא על הדלת. לא מעבירים חלב שבמשך היום שהה במקרר למקפיא,
כשאת שומרת חלב במקרר את יכולה להכין כלי מרכזי ולאורך אותה היממה לצרף את הכמות הנוספת ששאבת עד לקבלת מנת האכלה, מומלץ בד"כ אם יש לך זמן לקרר קודם את החלב הטרי שנשאב עד לטמ"פ החלב שקיים במקרר וברגע שהטמפרטורה מאוזנת לערבב את המנות.
טיפ נוסף בנושא של חלב קפוא, רצוי לשמר כמויות יחסית קטנות נניח את יודעת שארוחה של התינוק היא 70 סמ"ק תעשי שקיות של 50 סמ"ק ושל 30 סמ"ק (לא של 100 סמ"ק) ,אפשר להקפיא גם בתוך תבנית סגורה של קוביות קרח ואז יש לך השלמות קטנות במידת הצורך.
מקווה שהמידע יעזור
 
למעלה