יציאה מהשורות..

Elizab3th

New member
יציאה מהשורות..

שלום לפורום המקסים
איך אני יכולה לעזור או ללמד את הבן שלי (כיתה ג') לכתוב בין השורות ולא להתחיל לכתוב בשורה ולרדת אלכסונית לכיוון החלק התחתון של הדף? תודה מראש וחתימה טובה

בתור התחלה מידית יש את המחברות החכמ

החכמות. כיתה ג' כבר כותבים במחברת 14 שורות אז עדיף לקנות מחברות אם אותו גודל שורות. המחברות החכמות מתחלקות לשתי קבוצות עם קוקוים ובלי קוקוים. הייתי ממליצה לך לקנות אחת מכל סוג ולראות מה יותר נוח לילד. העיקרון של המחברת החכמה הוא שהם ממש מגדירים איפה אפשר לכתוב ואיפה לא לכתות וככה לילד מאוד נוח לראות איפה אפשר לכתוב (אם אני לא טועה כמה שזכור לי מהמחברות האלו שהדף מחולק לשניי צבעים לבן וכחול ורק בחלק מסויים אפשר לכתוב) יש גם מחברות חכמות לחשבון. אפשר להתיעץ בפורום ריפוי בעיסוק. ואם כבר מדברים על ריפוי בעיסוק אז כדאי בהחלט לברר גם את העניין יותר לעומק.

Elizab3th

New member
תודה אריאלה, הוא כבר היה בריפוי

בעיסוק לפני שנה, לא נרשמה הצלחה לצערי. אנסה בהחלט את המחברות החכמות, שכחתי מהן לגמרי, חשבתי שמשתמשים בהן רק בכיתה א'.

לא בכלל לא אמנם אולי בכיתה לא יהיה

לילד נוח לשבת איתן אבל בהחלט בבית כדאי לנסות לבת שלי יש בעיות מוטוריות שונות. אמנם בבית הספר לא השתמשו אם המחברות החכמות אבל אני נתתי לה להתאמן בבית איתם. אלו המחברות של הכיף והשיעורים של הבית. הן עזרו לה הרבה. אמנם הכתב עדיין משתנה לה אבל היא למדה לכתוב וכמעט ולא יוצאת מהקווים ורושמת איפה שצריך לרשום. אמנם לקח המון זמן תירגול ולא תמיד רצון מצד הילדה. דבר אחד חשוב לא ללחוץ על הילד. תקציבי לו זמן מוקצב ביום לתרגול הכתיבה. אני אם הילדה קניתי לה חוברות עבודה והיא הייתה עונה במחברת ולא בחוברת עצמה. היו ימים שהייתה מתרגלת יותר זמן והיו ימים שפחות זמן והיו גם ימים שפשוט ויתרתי לי אבל לא ללחוץ בשום פנים ואופן. לגשת לכל הנושא בכיף, בשעשוע.

למעלה