יציאה מחוזה שכירות

Happytom

New member
יציאה מחוזה שכירות

לפני שבוע חתמתי על חוזה שכירות של יחידת דיור. היחידה המדוברת, היא יחידה בנויה בחניה מתחת לבית של בעל הבית.

בחוזה היה רשום שיש אפשרות לביטול החוזה אבל מחייב התראה של 90 יום מראש. אני סיכמתי עם בעל הבית לבטל את הסעיף הזה, ולתת אופציה שאם אני מוצא מחליף שהוא לטעמו אני יכול לצאת מהחוזה כנגד המחליף שנכנס, שזה דבר מקובל שעושים בחוזי שכירות. הבעיה היא שלא דאגתי שזה יהיה בחוזה וזה היה רק בעל פה.

לפני כמה ימים הבנתי שאני בתוך חניה בלי קליטה בטלפון והמצב פה ממש גרוע והחלטתי לצאת, פתאום בעל הבית אמר לי שהוא הבין ממני שסיכמנו במקום על 3 חודשים מראש על חודש מראש.

הוא רוצה להכניס דייר ביום ראשון ושאני אצא ביום ראשון, ועדיין שאני אשלם את השכד המלא של החודש (למרות שנכנס דייר חדש שמשלם כבר על החודש הזה) הוא גם מחזיק 6000 שקל במזומן שלי כערבות.

האם יש לי אפשרות לצאת נגדו ולהתנגד לשלם שכירות של מישהו אחר? או שעליי פשוט לשתוק לשלם לו את החודש ופשוט לצאת?

אי אפשר לאחוז במקל בשני צדדיו

אינך אמור לשלם כאשר אין לך זכות שימוש בדירה.
דרך אגב, להבא דע שסעיף 90 יום טוב לך בהרבה מסעיף מציאת שוכר אחר.
למה אתה צריך להיות זה שמבלף שוכרים לגבי הקליטה?

מום נסתר- עילה לביטול חוזה

חוסר הקליטה מהווה מום נסתר שלא יכולת לגלות או שלא סביר שהיית יכול לגלותו שראית את הדירה לפני שחתמת על החוזה.
&nbsp
לעומת זאת בעל הדירה מן הסתם ידע את הבעיה הזאת והסתיר אותה ממך וזה מידע מהותי שהוא היה צריך לגלות בפניך.
&nbsp
גם אם בעל הדירה לא ידע זה לא משנה, אדם סביר לא היה שוכר דירה ללא קליטה סלולרית אם היה יודע זאת מראש.
&nbsp
תגיד זאת לבעל הדירה ואם זה לא יעזור תכתוב לו מכתב בדואר רשום, אם הוא לא ישיב לך את מלוא הסכומים ששילמת לו, תגיש נגדו תביעה בביהמ״ש לתביעות קטנות.
&nbsp
מעבר לכך שאם בעל הדירה השכיר את הדירה לדייר אחר, אחרי שבכך שהוא גובה ממך כסף על אותה התקופה, הוא עושה ״עשיית עושר ולא במשפט״. כל עוד שלא נרשם במפורש בחוזה שהוא יכול לעשות כך, אז אסור לו. לכל היותר מגיע לו פיצוי על עוגמת נפש בגין חיפוש שוכר אחר, אבל במקרה של מום נסתר גם זה לא מגיע לו.

מי שיישן בחניה ומקיץ בחניה שלא יתפלא שמתייחסים אליו כחניון

העובדה שאתה גר בתוך חניה כלי רכב לא הפריעה לך לפני שחתמת על הסכם השכירות ? יש בכלל חלונות לחנייה ? והדלת ?

המשכיר הוא עבריין בניה ואני תקווה שתוגש נגדו תלונת שכנים ו"שכרו יצא בהפסדו" כמאמר הפתגם.

לעניינך ולדעתי...אתה צריך לחלק את התשלום לימים בהם אתה גר בחנייה ולהודיע למשכיר שיש באפשרותך לדווח על השימוש שלא עפ"י יעוד בחניה למגורים , הוא כבר יבין את הרמז.

d70

Well-known member
בספק אם ה"דירה" חוקית
תרמוז לבעל הבית שאתה עלול לדבר עם הרשויות או ללכת לבית משפט שם ענין החוקיות של הדירה תעלה לו הרבה יותר מהרווח.

Happytom

New member
תודה לכולם על התגובות.

בגלל מצב אישי הייתי חייב לצאת בהקדם, ואתמול ביטלתי את החוזה ויצאתי מהדירה.
הוא לקח ממני תשלום על שכ"ד יחסית עד ה-18 לחודש (הוא טוען שב-18 לחודש כנס הדייר, אבל אני בטוח שזה משחק שלו, והוא כבר ביום ראשון מכניס דייר חדש) + 500 שקל "קנס" ביטול.

מה-2700 שקל ששילמתי לו על חודש, דרתי ביחידה שבוע ימים, וקיבלתי חזרה רק 700 שקל מתוך ה-2,700.

הסכמתי לזה, רק בגלל שזה היה הכרחי עבורי לצאת בהקדם, ואת זה הוא ניצל לדעתי. אבל מבחינתי זה לא הסתיים פה, ואני בודק אפשרויות שלתבוע את המשכיר בעתיד להחזר השכ"ד בבית משפט לתביעות קטנות . בנוסף פניתי לעירייה בדואר אלקטרוני בבקשה לבדיקה של החוקיות של הדירה.

סיכויי תביעה נגד המשכיר חניה כדירה - התייחסות.

חניה לא יכולה לעולם להפוך לדירת מגורים [שטח החניה מחושב מתוך שטחי השרות בבית ולא בחישוב שטח העיקרי המכוון מגורים] , והסבתה נעשתה שלא כדין.

תאוות הבצע מעוורת את עיני משכירים מסוג מסויים.

עינייני הכספים בינך לבין המשכיר הוא עניינך הפרטי , והשאלה המרכזית ו"החשובה" היא שוב...מדוע הסכמת לשכור חנייה למגוריך, מה היה שונה בחניה מהרגע שנכנסת לגור שם ? ומה היה כתוב בחוזה השכירות לגבי החניה/דירה ?

סיכויי תביעתך קשורים לנקודות שהעליתי ומה בדיוק נאמר בהסכם השכירות ביחסי שוכר - משכיר.

Happytom

New member
אתה יכול להניח

שמצבי מאוד נואש, בהול וקשה אם הסכמתי לעסקה כזאת, החלטתי באימפולסיביות מתוך מצוקה כלשהי.
&nbsp
מה היה כתוב בחוזה שכירות לגבי החניה\דירה בקשר למה?
&nbsp
אני לא מדבר אם חניה זה מקום ראוי למגורים או לא, או האם זה חוקי או לא.
אני מדבר על זה שהוא לוקח פעמיים תשלום על דירה, וכאשר בתמימותי ביקשתי להגיע לגרעין של הגיון בהחלטה שלו לקחת ממני תשלום על חודש ראשון למרות שהוא מכניס דייר אחר ומקבל תשלום מלא על החודש, עורבבתי בקור רוח מפחיד ובמניפולטיביות מצמררת. כאשר ניסיתי לדבר איתו הייתי מקבל את המשפט שחזר ונאמר: "כבר הסברתי לך במעמד החתימה" ואם זה לא היה עובד, הוא היה שולח את אשתו שתצעק ותתלהם ותנתק לי את הטלפון בפרצוף, ואחרי זה הוא היה מתנצל שהוא בכלל לא ידע שהטלפון היה אצלה. הכל בקור רוח. מה שהכי מסוכן ומטריד זה שאנשים מהסוג שלו לא עושים את זה באלימות נגלית או אגרסיביות, אלא במעטה של נימוס ונחמדות. כל פעם שניסית להבין את ההגיון הוא היה מתחיל להגיד לי "שזה פעם ראשונה שהוא נתקל בדייר שרוצה לצאת מחוזה אחרי חודש" או שהיה מספר לי על צרפתים שהיו משאירים לו 10,000 שקל כשרצו לעזוב.
&nbsp
אבל כנראה בגלל זה הוא מחזיק בבית על הים בשכונות אחת היקרות ומקבל עוד 30,000 שקל בשנה מהחניה, ואני משלם 30,000 שקל להשתמש בחניה של מישהו למגורים, 30,000 אלף שקל שהם בזבוז והוצאה ולא השקעה.

אתה מתחכם ולא עונה ישירות - אני ממתין.

הויכוחים בינך לבין המשכירים הם מינוריים ולא רלוונטיים לסיכוייך לקבל חזרה את החלק היחסי בתשלום השכירות.

1. ראשית , עובדה - המשכירים הם עברייני רישוי ובנייה, והועדה המקומית יכולה להוציא צוו הריסה, במקביל לתשלום ארנונה כדירה גם רטרואקטיבית, וביהמ"ש יטיל עליו קנס מאוד משמעותי כדי להרתיע אחרים.
2. חוזה השכירות הוא חוזה לכל דבר ועניין ולכן חשוב מאוד לדעת מה תוכנו בהתייחסות למושכר , לתנאי התשלום, לביטול החוזה.
3. האם היית מודע לפני שנכנסת לחניה שמדובר על חנייה שעברה הסבה למגורים ?
4. איזה מידע חדש התגלה לך כשנכנסת לחנייה לצורכי מגוריך שלא היה ידוע לך לפני ?
5. אני מניח ששילמת שכירות הכוללת בתוכה תשלום קבוע לחשמל, מיים, גז וכו' כיוון שאין הפרדה של השעונים בין הבית לחניה.

Happytom

New member
למה שאני אתחכם עם מישהו שמנסה לעזור לי?

1. שלחתי מייל לעירייה עם הכתובת ות.ז של המשכיר ועם בקשה לבדוק את חוקיות היחידה, נראה בהמשך אם הם יפעלו בעניין.
2. בחוזה השכירות יש סעיף של ביטול חוזה מחייב 3 חודשי תשלום מראש.
3. לא היית מודע (אבל אני לא חושב שזה משהו שהוא ניסה להסתיר) זאת שכונה שכמעט לכל בית יש מתחת לבית בחניה יחידת דיור מושכרת, אנשים משכירים שמה לדעתי בגלל הקרבה לים ושזה כביכול "פרטי" ולא בניין, מוכנים לגור בחניות. בת דודה שלי התחתנה לא מזמן וגם עברה לגור עם בעלה בחניה.
4. החלטתי לבטל את החוזה לא רק בגלל מצב הדירה, אלא גם בגלל מצב אישי. אבל פתאום גיליתי שאני אשכרה גר בבונקר, קמתי בבוקר והדירה חשוכה לגמרי, אין טיפה של אור, אין אוויר, מסריח, השירותים הכי מפחידים- אתה כאילו כלוא בבונקר זה לא מרגיש כמו בית וזה לא נעים. במעמד החתימה בדקתי בדיקה שטחית של קליטה סלולארית, ביקשתי ממנו להתקשר אליי וכשקיבלתי שיחה נכנסת- הסתפקתי בזאת. אבל בפועל לא יכלתי לקיים שיחות טלפון בדירה. העניין הוא שאתה גר בחוקים מאוד קפדניים של בעל הבית, ואתה לא מרגיש שזה בית שלך... אלא שאתה גר בבית שלו.
5. תשלום שכ"ד כולל הכל (מים, ארנונה, כבלים ואינטרנט) חוץ מחשמל שהייתי צריך לשלם בנפרד.
&nbsp
תודה !

qwerty62

New member
ואת כל זה גילית פתאום....

כמו בסיפור של סינדרלה, כל זה קרה ב12 בלילה??
נראה לי שגילית שעשית טעות גדולה ועכשיו אתה יורה לכל הכיוונים...

למעלה