יציאה של חתול החוצה

יציאה של חתול החוצה

היי לכולם :)
יש לי חתול מתוק בן שנה בערך מאד שובב וחברותי שהתחיל בשבוע האחרון לצאת החוצה לרחוב. אנחנו גרים בקומת קרקע ברחוב שקט במרכז תל אביב. כרגע הוא פשוט פותח את החלון וקופץ ומסתובב בחוץ.
עד כה הוא שומר על קרבה ונענה לקריאות שלי.
אני גם מרגישה שזה עושה לו ממש טוב והוא חוזר שבע רצון מהסיבובים בחוץ.
הלילה הייתה פעם ראשונה שחזרתי קצת מאוחר והוא לא היה באזור והסתובבתי בערך 20 דק ברחוב עד שהוא הופיע.
החשש שלי שהוא כל פעם חוצה עוד קצת גבולות של מרחב..
רציתי לשאול מה דעתכם על יציאה החוצה (הוא נמצא הרבה שעות לבד בחלק מהשבוע), מה הנסיון שלכם אומר, אני מודה שאני די חדשה ומתרגשת בנושא של גידול חתולים. אז אשמח אם תוכלו להעשיר את הידע שלי.
תודה מראש :)

אלישבע777

Well-known member
אני נגד!!! אבל יתכן שמאוחר להתנגד לחתול שהוא בעד...

אני איבדתי שני חתולי בית- חוץ. חשבתי שהיציאה חשובה להם ולבריאותם הנפשית, ולבסוף כל אחד נעלם בזמן אחר ולא נמצא יותר. מאז, אני מעדיפה אותם - בבית , אבל חיים שנים ארוכות. חתול הוא חיה של הרגלים. אם גדל בבית, הוא אינו סובל כלל! חתול הוא חיה מעולה לבתים עירוניים קטנים. רוצה לגרום אושר לחתול- תן לו קופסת קרטון להתכרבל בה, או תא בארון חשוך, שקט, בטלה וחיי שגרה ותראה איך הוא משמין מנחת... כמובן שזה מוגזם, כי גם חתול חייב קצת לשחק וצריך להפעיל מעט את המוח. כשהחתול בחוץ, לעולם אינך יכול לדעת מה יקרה ומתי. ואם אתה מעדיף חתול חי ובריא, אז כלא אותו בבית ותעשה לו ולך טובה!! תצטרך קצת להפעיל אותו במשחקים ובפעילויות מתאימות, אבל זה דווקא כיף. או תביא לו עוד חבר.
החתול כאומר , חיה של הרגלים. אם התרגל לצאת החוצה - הוא לא יוותר על זה יותר!! ותמיד ינסה לברוח לחצר. יש אקשן בחוץ ויש לו בעיקר... אויבים. כלומר הוא ימצא לו אויבים. כמו החתול הקודם שלי, ( זה שיצא החוצה) , הוא היה תוקף את חתולי החצר השלווים והם כיסחו אתו בקרבות דמים שהם תמיד נצחו בהם והדביקו אותו בפרעושים ובמחלות שונות ומשונות...

גורדיאן

New member
אני נגד!

אלישבע סיכמה יפה את הנושא, אוסיף רק שכדאי שתקחי את החתול לסירוס ובכלל שהוא לא יצא מהבית אף פעם חוץ מאשר לביקורים אצל הוטרינר.

למעלה