יציאות במרקם וצבע שונה

יציאות במרקם וצבע שונה

יובל שלי בן 6.5 חודשים החל לקבל מרק ירקות לפני שבועיים- לא אהב כל ירק בנפרד ולכן קיבל מהתחלה מרק שהוכן מבטטה, גזר, קשוא וברוקולי. מאז היציאות שלו השתנו והם בצבע ירוק כהה או לחילופין בצבע מרק הירקות כשהמרקם של הצואה הוא יבש מאוד. ברצוני לדעת האם זה בסדר ומדוע הצואה ירוקה? האם בגלל שלא קיבל כל ירק בנפרד קשה לו לעקל את המרק? הוא מאוד אוהב את המרק ואני לא מגדילה לו את המנה (אוכל 100 סי.סי) כי אני חוששת שהוא לא יודע לעקל את זה . תודה מראש ושבוע טוב, אורלי

יציאות אחרי התחלת מתן ירקות

ברור שלאחר התחלת אוכל שונה מחלב היציאות מקבלות מראה שונה מקודם . אין סיבה לדאגה ואין סיבה לא לעלות את כמות המרק באופן הדרגתי. ההמלצה לגבי הכנסת כל ירק בנפרד היא בעיקר על מנת להרגיל את התינוק לטעמים שונים ולא עקב חוסר יכולתו לעכל. זאת בכלל אופנה יחסית חדשה. עד לא מזמן דורי דורות של תינוקות גדלו על מרק שכלל שלל ירקות מהתחלה. בהצלחה דר' מילה ברק

תודה על התשובה המהירה אולם רציתי

לוודא שוב: האם הקקי הירוק לא מעיד על כך שהמזון לא מתעקל? הבנתי מחברה עם מקרה דומה שהרופא אמר לה לחזור אחורה אחרי שכבר נתנה מרק ירקות ולהתחיל כל ירק בנפרד. המון תודה על התשובות,אורלי

יציאות ירוקות

יכולות להעיד על מעבר מהיר של מזון דרך מערכת העיכול, ולא כל כך על חוסר עיכול.יכול ליהות שאחד הירקות גורם לו לכך. איך שלא יהיה, אם מספר היציאות ליום הוא סביר, לא רואה סיבה לדאגה. תנסי להכין את המרק כאשר כל יום את מחסירה אחד הירקות ואולי לבד תגלי אם זה עושה הבדל כלשהו. דר' מילה ברק

למעלה