יציאות רכות ושילשולים תקופה ארוכה

יציאות רכות ושילשולים תקופה ארוכה

ד"ר שלום רב! בתי בת שנה וחודשיים וכבר יותר מחודש סובלת מצואה רכה ומשילשולים בעלי ריר וריח בואשי לסירוגין. ערכנו לה פעמיים בדיקות צואה והבדיקות חזרו תקינות (בדיקות צואה לוירוסים שונים, חיידקים פריזיטים ותולעים והכל בסדר). לפני כשבוע וחצי התחלנו בדיאטה מיוחדת הכוללת תמ"ל ללא לקטוז עם פעם ביום פרוביוטיק בבקבוק. ללא מוצרי חלב וללא פירות קיץ. לאחר מספר ימים חל שיפור במקרם הצואה ובריחה אך ביומיים האחרונים חלה הדרדרות ונראה כי המצב חוזר להיות כפי שהיה למרות הדיאטה. שאלתי היא ממה יכול לנבוע מצב זה, אילו בדיקות נוספות אני יכולה לעשות לבתי, מה לעשות הלאה! ברצוני לציין שאין ירידה במשקל אך העליה מינורית למדי. (היא נמצאת באחוזון ה - 5). אני מאוד מודאגת ונראה כי לא מצליחים לעלות על הבעיה. אודה על תשובה, הלית.

להלית

גם אני הייתי ממליץ על פרוביוטיקה מציע לבקש הפנייה לגסטרואנטרולוג וכמובן לשקול ביצוע בדיקות דם אם תרצי- הדלת פתוחה כל טוב

fonzi49

New member
הלית ראי את הודעתי למעלה, גם אצלי

היה ככה, הבן שלי סבל משילשולים מוזרים במשך תקופה מאוד ארוכה, לא הצלחנו למצוא את הסיבה לכך במליון בדיקות. האם הצואה שלה בצבע ירוק מוזר? אם כן ישנה השערה שמדובר בוירוס. אצל הבן שלי למרות השילשולים הוא לא ירד במשקל והמשיך לעלות בקצב סביר, הוירוס נעלם מעצמו והמצב השתפר. גם אני עשיתי מליון ניסויים על האוכל- עם חלב, בלי חלב, פירות וכ"ו, שום דבר לא שינה ובסוף זה נפתר לבד.

תבדקי צליאק. למרות שבגיל כזה הממצאי

אינם חד משמעיים. קודם בדיקת דם ואחר כך אם יש צורך ביופסיה. אבל לא למנוע ממנה גלוטן כי אז יש השפעה על הבדיקה. בהצלחה.

למעלה