יציאות תכופות - בקשה לעזרה

משתלבת 1

New member
יציאות תכופות - בקשה לעזרה

שלום לכולם , ילדי כמעט בן 8 , מאובחן על הרצף . בשבוע האחרון סובל מיציאות תכופות ונאלץ ללכת לשרותים כל פרק זמן קצר . הוא לא משלשל , אבל סובל מכאבי בטן והולך לשרותים 10 פעמים לפחות ביום . בביה"ס הוא מתאפק . מעבר לבדיקות צואה שגרתיות שאליהן אבקש הפניה , האם יכול להיות שילדי הספקטרום מפתחים פתאום רגישויות (לגלוטן לקטוז וכו ) שגורמים להם לבעיות במעיים ? עד כה אכל פחות או יותר רגיל והיו לו יציאות רבות (3 פעמים ביום ) אך לא בקצב שקורה עכשיו . אני מאוד מוטרדת , הילד סובל מאוד והיציאות הללו מגבילות אותו ואותנו . בשל התכיפות הרבה של היציאות בגדיו ממש מסריחים מצואה והוא נאלץ להחליפם ולהתקלח מספר פעמים . אנא עיזרו לי בנושא בברכה מיכל

מה השתנה?

האם משהו השתנה בדייאטה או בסביבה של הילד? נוספו מאכלים שלא היו קודם, למשל? בעיקר מאכלים המכילים הרבה פחמימות, עמילנים וסוכר לבן? האם הילד קיבל לאחרונה אנטיביוטיקה? מה הצבע, המרקם והריח של הקקי? ייתכן שלילד יש התפרצות של שמרי מעיים, ואז יהיו לקקי תכונות אופייניות (למשל, צבע בהיר יחסית, חתיכות אוכל לא מעוכלות, וריח אלכוהולי). בינתיים הייתי נותנת לילד: מנה גדושה של אנטיביוטיקה טובה - VSL-3 אפשר לקבל במרשם אבל יש שם תירס ולא כל הילדים מגיבים אליה היטב; או אנטיביוטיקה שניתן להשיג אצל יעקב סקיר. אנזימים של יוסטון או חברה טובה אחרת (קירקמן למשל). הייתי מעבירה אותו לדייאטה שכוללת רק מזונות קלים לעיכול. אני אחפש לך את ההמלצה שלי מהודעות ישנות (אולי אור לנו יכולה לעזור לי למצוא?) ולשאלתך - כן, ילדים על הספקטרום יכולים לפתח רגישויות חדשות למזונות, בהחלט. בגלל זה לא מספיק לטפל ברגישות ספציפית אלא לחפש מה המקור לבעיה (מערכת חיסונית, שמרי מעיים, וכו'). בהצלחה.

סליחה - כמובן ממליצה על פרוביוטיקה

פרוביוטיקה ולא אנטיביוטיקה!!!! יחי ההבדל הקטן

משתלבת 1

New member
תמי שלום

ראשית תודה שענית והתייחסת . הבעיה היא מיום ראשון (כלומר שבוע ) הילד מרגיש שבא לו ללכת להתרוקן יש לו ,לפי הבנתי מדבריו ,גירוי תכוף של המעיים ולמעשה יש לו עצירות .הקקי לא יוצא לו אלא רק מעט , הוא לא מצליח לנקות כי הקקי קשה ודי יבש והוא נשאר תקוע או נמרח על התחתונים (סליחה על התיאור ) לקקי אין ריח חריג וצבעו חום קצת כהה מהרגיל וכאמור קשה .התזונה שלו לא השתנתה אך הוא קצת מקורר (ביקר אצל הרופאה , מעט משתעל ובבוקר מנוזל ) . אני כבר יוצאת מדעתי ועכשיו אחרי שבוע כבר כעסתי עליו ואמרתי לו שישב באסלה עד שיסיים ושלא יכול להיות שילד בגילו לא יכול לשמור על נקיונו , שתביני זה לא מסתכם רק בכניסות רבות מאוד לשירותים , זרקתי כבר הרבה זוגות תחתונים , פשוט אין טעם לכבס , אחרי כל קקי כזה אני מכניסה אותו למקלחת , בגדיו כולל חולצותיו מתלכלכות וצריך כביסה מיידית וגם הקקי היבש מוצא את מקומו אל הריצפה ואפילו הגיע אל רצפת המטבח !!! אני צריכה כל שניה ללכת לנקות את האסלות ופשוט העניין מתיש אותי ומטריד אותי שהוא מתאפק בביה"ס ומה אם יברח לו כל הכיתה תצחק עליו . מחר אקבע לו תור לרופאה לבדוק אם יש לו טפילים כלשהם , השאלה מה יכול לגרום לגירוי של המעיים ועצירות מאידך . תודה - מיכל

khisha

New member
עצירות

לילד יש עצירות. בריחת קקי היא תופעה אופיינית לעצירות. ישנו כדור גדול בתוך מעי הגס שלא עובר. בה בעת ישנה צואה חדשה שעוברת מעליו ומצצדיו בלחץ ומוצאת את דרכה החוצה. זה גם גורם לגירוי פי הטבעת וילד רץ לשרותים. אם זה חד פעמי וחדש - צריך לעשות חוקן ולרוקן את זה מהר לפני שיגרום נזק לשרירי הספינקטר. אם התופעה חוזרת יש לחשוב על שינוי תזונתי לכוון מזונות עשירים בסיבים שמרככים את הצואה.

למעלה