יציאת אוכל בלתי מעוכל

א אוהל

New member
יציאת אוכל בלתי מעוכל

קצת היסטוריה: זוטא בת שנה וחודש. יונקת חלבאם מיום היוולדה. כשהיתה בת 3 שבועות התגלה כי היא רגישה לחלבון חלב פרה שאני צורכת ושעבר אליה דרך החבל שלי ולכן הספקתי לצרוך מוצרי חלב (פרה וצאן). מדי פעם ניסיתי שוב אבל היא לא הגיבה טוב. לפני כשבועיים התחלתי לנסות שוב מוצרי חלב ונראה היה שאין לה תופעות לוואי. ניסיתי לתת גם לה אבל תוך שעות ספורות היא פרחה והופיעה לה סבוריאה (2 מתופעות הלוואי שהחלו בגיל 3 שבועות ונעלמו עם הפסקת צריכת החלב על ידי. היו עוד תופעות שלא הופיעו הפעם) אז אחרי יומיים הפסקתי לתת לה מוצרי חלב אולם המשכתי לצרוך בעצמי. לפני 4 ימים היציאות שלה השתנו - הן הפכות תדירות יותר (פעמיים שלוש ביום במקום פעם ביום), משחתיות - נוזליות (אבל לא מיימיות), עם חתיכות רבות של אוכל לא מעוכל (תפוח, חלבון ביצה, עוף, ירקות) ועם ריח נוראי ולעתים ממש הריח של המזון שיוצא (למשל ריח של ביצה וכו')! נראה גם שהיא סובלת מכאבי בטן, מאוד לא רגועה במשך היום (היא בד"כ פעוטה מאוד שמחה וחייכנית), בוכה, מתעוררת הרבה בלילות, בקושי אוכלת ומבקשת לינוק הרבה. האם זו יכולה להיות עוד תופעה של רגישות למוצרי החלב שאני צורכת? התופעה הזו לא הופיעה בעבר (כן היו בעיות נשימה, כאבי בטן והקאות). יש לה עדיין קצת פריחה על הפנים סביב הפה והאף והסבוריאה גם טרם עברה. החלטתי היום להפסיק לצרוך מוצרי חלב, אבל אני יודעת מנסיוני שיקח כמה ימים עד שזה ישפיע (לוקח לחלבון חלב הפרה עד שבועיים לצאת מהמערכת שלי). מה לתת לה לאכול בינתיים שיהיה יותר קל לעיכול? האם לתת לה פרוביוטיקה (יש לי של אלטמן בבית)? מתי כדאי לפנות לרופאת הילדים אם זה לא עובר?

יציאות בלתי מעוכלות

ראשית לפי תאורך יש לילדה ספור ברור של רגישות לחלב .לפני שאת מבצעת חשיפה נוספת לחלב הייתי ממליץ לבצע מבחני רגישות עוריים לרגישות למזון.לגבי מה שקורה בימים האחרונים יתכן והדבר לזהום חריף במעיים , לכן ממליץ לבצע תרבית צואה וכן נתן להוסיף פרוביוטיקה.נתן לתת לה בימים האלה מרק עוף ודייסות אורז.

א אוהל

New member
../images/Emo51.gif ביצענו תבחינים עוריים

בבי"ח מאיר לפני כחודש וכולם יצאו תקינים (היו שם חלב, ביצה, סויה ועוד שניים ששכחתי) אולם האלרגולוג הסכים שהתבחינים האלה מזהים רק נוגדנים מסוג אחד וכאן יש ככל הנראה סיפור עם נוגדנים מסוג אחר ולכן אין מה לעשות פרט לחשיפה מבוקרת לחלב עם הזמן כדי לשים לב אם האלרגיה כבר חלפה או לא. היום נתנו לה תפוח עץ מרוסק, וכן תפו"א וגזר מבושלים. ננסה גם דייסת אורז. אני אקבע תור לרופאת הילדים לתרבית צואה. ו
שוב.

למעלה