יציאת מצרים, מיתוס?

יציאת מצרים, מיתוס?

חוקר המקרא, ד"ר יאיר הופמן מאוניברסיטת תל אביב טוען שלא היו דברים מעולם. טוען, שסיפור יציאת מצרים בהגדה החל לפני כ 2700 שנה ואין לו עדות אף בשירת דבורה או בסיפורי השבטים במקרא. עוד טוען שזהו מיתוס שנוצר כצורך בעת איחוד עשרת השבטים ע"י יורבעם, בזמן התפלגות העם. ואומר גם, שהמיתוס התפתח מאירוע מסוים. מה דעתכם? ואם לדעתכם יש בסיס אמיתי האם אתם מכירים מקורות היסטוריים שמאששים את זה.

masorti

New member
תשאלי את עצמך שאלות פשוטות...

א. מה ההגיון שקבוצה אתנית תמציא לעצמה הסטוריה בדיונית של עבדים-לשעבר, ותטרח לתאר בפרוטרוט את מסעותיהם לארץ בה הם גרים כעת? האם לא יותר הגיוני לבסס את המיתוס הלאומי על האמת ההסטורית (עם קצת שינויים ו"עיגול פינות")? הרי להיות עבדים במצרים זה לא כבוד גדול. ב. האם סביר שעם שלם "יקנה" את הבלוף שרקח עבורו המלך (למשל ירובעם), ויתעלם לחלוטין ממסורות בע"פ, סיפורים משפחתיים, חפצים שעברו מדור לדור, וכיו"ב? האם כל כך קל "להעלים" הסטוריה של עם שלם וליצור במקומה בלוף שאין לו שום אחיזה במציאות? --- ועוד שתי הערות... כאשר את שומעת תיאוריה הסטורית על התנ"ך מפי אדם חרדי, מיד את חושדת שהוא מעוות את המציאות כדי שתתאים לאמונתו הדתית. אני ממליץ לך לבדוק היטב את תפישתו הדתית של פרופ. הופמן. ודי לחכימא ברמיזא. אם יציאת מצרים היא בלוף, מהו מקור העברים לדעת פרופ. הופמן? האם הם כנענים שביום בהיר אחד החליפו אמונה? האם הם צאצאי הכת של אחנאתון (... אופס, הם יצאו ממצרים)? האם הם מהגרים ממסופוטמיה?

מסכימה איתך מסורתי

וגם לי עלתה המחשבה לגבי תפישתו הדתית של פרופ' הופמן. (ולא תהייה רק לגביה...). תודה על תשובתך.

meital123

New member
הוכחות ליציאת מצרים

בבריטיש מיוזיאום בלונדון נמצא פפירוס שכותבו הוא מיצרי בשם איפובר , וזמנו , על פי הערכת כיל הדף משוער לתקופת יציאת מצרים המקראית . אותו איפובר מדבר על 10 קטסטרופות התוקפות את מצרים , מדבר על "אויבי הארץ " שיוצאים את מצריים ואומר בהתפעלות "ראו , ענן של אש עומד מול אויבי הארץ " את כל הפרטים הללו ניתן , כמובן ,לאשר ולבדוק. קיימת בידי סריקה של אותו פפירוס אם תירצי. נ.ב = לאחרונה ניתגלתה גם שרידי תיבה בראש הר אררט , שמידותיה תואמות בדיוק את המידות המוזכרות בתורה בתיבת נוח. החוקר שגילה אותה , אגב , הוא נוצרי ואף אתאיסט אם אני לא טועה. בברכה מיטל

למעלה