יציבות בכל תנועות היד

lironsag

New member
יציבות בכל תנועות היד

יש לי ביד ימין ימין בעיה אמיתית ובעיה שהתפתחה בעקבות. התנועה שלי לא יציבה בכל הזויות. אני בייחוד חוששת מלהחזיק כוס שתיה ולרעוד/לקבל מכה מהכוס/לשפוך. שנים אמרו לי שאין מה לעשות . במקום שיקום נוירולוגי קיבלתי רק נוירולוג. בלי פיזיותרפיה ובלי ריפוי בעיסוק.הבנתי שהבעיה בשרירים המייצבים באמה ובשרירים של שורש כף היד. מה לתרגל בשביל לחזק אותם?

יציבות בכל תנועות היד

שלום,

לצערי מהפרטים שהשארת קשה להבין מה הרקע למגבלה התפקודית שאת מתארת - האם מדובר ברעד או תנועות לא רצוניות מסוג אחר של הגפה העליונה או בבעיה הנובעת מחולשת שרירים. אם מדובר בחולשת שרירים, גם כן יש צורך להבין את הרקע לכך מכיוון שלרוב אין מצבים של חולשת שרירים הממוקדת בשורש כף היד. אני ממליצה לבקש הפנייה לפיזיותרפיה על מנת שהמטפל יוכל לזהות את הרקע לבעיה ולהתאים טיפול. אם לא הופנית לפיזיותרפיה - רצוי לברר אצל הרופא המטפל אילו פתרונות אחרים יש לבעיה.

בהצלחה,
עדי

lironsag

New member
הרקע והבעיה

רעד לא רצוני במצבים הספציפיים המצויינים לעיל
הרקע הוא cranio cereberal injury לפני 25 שנים
הפנו אותי אז מהבית חולים השיקומי לפיזיותרפיה ולריפוי בעיסוק אבל לא הודיעו על זה לאמא שלי ועברנו דירה והיא לא ידעה על זה ושלחה אותי רק לאיפה שהפסיכולוגית אמרה לה.רופא המשפחה שלי לא יודע כלום בדברים האלה.

הרקע והבעיה

שוב שלום,
אני ממליצה לגשת לנוירולוג המטפל, להתייעץ האם לדעתו/ה פיזיותרפיה עשויה לעזור ואם כן - לקבל הפנייה לטיפול.

איזה נוירולוג מטפל?

אני מניחה שאם יש לך פגיעת ראש כפי שציינת, יש נוירולוג שאתה נמצא אצלו במעקב

lironsag

New member
כבר מזמן

אני לא במעקב. הייתי פעם אצל נוירולוג ילדים בביילינסון שדי מהר לקח אותי לטיפול פרטי ונתן לי תרופה מעולה לזיכרון עד שאחרי כמה שנים נגמר הטיפול אצלו. אחר כך בקופת חולים הייתי אצל כמה נוירולוגים ומעולם הם לא הפנו אותי לפזיותרפיה ובסוף אחד היותר נחמדים מהם כתב אצלו וקיבלתי העתק שהשתקמתי לחלוטין. ממש לאחרונה הייתי פעם שניה אצל נוירולוג מקופת חולים כי רציתי שהוא יעלה לי את המרשם ,שאמר לי שהקופה לא נותנת את התרופה הזאת לזיכרון. היתה לי איזו תוכנית ורשמתי אותה ואני צריכה למצוא את הניירות. בכל מקרה , בשביל לקבל תור למישהו אחר אני צריכה לחכות 3 חודשים. יש המון נוירולוגים בקופה , ואחת פעם נתנה לי הערות לא טובות בעל פה. יש רק שניים שהם בעדי אך גם בערבון מוגבל. הלכתי למישהי פרטית שנתנה לי מרשם לתרופה הזאת, והיא מתמחה בנוירולוגיה קוגניטיבית ואני מנסה לחזור לקופת חולים כי ביקור אצלה עולה 900 ש"ח ואני מנסה לעבור דירה ולא מחפשת עד אז עבודה כי אני לא רוצה להתבלבל מיותר מדי דברים ולעבודה אני צריכה לחשוב טוב מאוד איך להציג את עצמי בסדר ואיך להסביר תקופות ארוכות בהן לא עבדתי. עד עכשיו חשבתי שאת בן-זה דרך אגב. ואם כבר דרך אגב, האם את יודעת להמליץ, להפנות על מישהו פרטי או אחר-פיזיוטרפיסט ו או נוירולוג או מרפאה לטיפול ביד?

lironsag

New member
מעקב

בקופת חולים יש כמה נוירולוגים ואני כבר מזמן לא במעקב ומעולם לא התלוננתי אצלם על הבעיה הזאת.

lironsag

New member
אז מה

לעשות?
יש פיזחותרפיסטים שיכולים לראות מה הבעיה ולטפל בה?
ראיתי שיש תחבושות מייצבות אבל זה לא נעים להסתובב עם תחבושת. האם הן רק מתקנות כמו קביים או שהן גם משפרות את המצב לקראת יציבות בלי בכפהה?

למעלה