שירשור בהחלט מעניין
השירשור מוצא אותי במקום מעניין מבחינת תעסוקה. לפני חצי שנה אפשר לומר שקיבלתי קידום, לקחתי על עצמי עיתון נוסף (קודם הייתי אחראית - כלומר, כתבת בלעדית - על עיתון אחד, ועכשיו שניים) וכמובן שזה התבטא גם בתוספת משמעותית במשכורת. העבודה שלי מעניינת אותי, יש בה מצד אחד את המסגרת המיטיבה של השכירות ואת ההיבטים הקבועים והחוזרים, ומהצד השני יש את העצמאות והיד החופשית שאני מקבלת בהרבה דברים, ואת העניין שנוצר כי תמיד מתחדש משהו משבוע לשבוע (מרואיינים חדשים, נושאים חדשים, חדשות מתפתחות ומתחלפות). יש גם מימד של לחץ ודדליינים. זה נכון.
מבחינת התנאים, אני מעריכה שמה שיש לי כרגע הוא פחות או יותר המכסימום שאני יכולה להוציא בשוק בתחום המדויק שלי (עד כמה שידוע לי, המתחרים באזור היו נותנים לי תנאים פחות טובים), וגם הכי טוב שאני יכולה להגיע אליו לעומת עבודות לא-מקצועיות שאני יכולה להתקבל אליהן בשוק העבודה (בהינתן העובדה שאני אם חד הורית לשני ילדים בגילאי בית ספר יסודי, העבודה הזאת מאפשרת לי גמישות, לפזר בבוקר ולקבל בצהריים, עבודה מהבוקר עד שעות אחה"צ המאוחרות מחוץ לבית היא בלתי אפשרית בשבילי ובכל עבודה שאני יכולה לעשות בחצי משרה מחוץ לבית, בשיטה של "לדפוק שעון", ישלמו לי הרבה פחות.
האם אני רואה את עצמי באותו מקום ובאותו תפקיד בעוד 10 שנים? (מצחיק, זו אחת השאלות הקבועות במדור שלי בעיתון: איפה תהיה בעוד 10 שנים...) - אין לי מושג. זה לא מוסד ממשלתי וזה לא עסק מהסוג שלא נופל לעולם. אני לא מרגישה תסכול של חוסר מיצוי מקצועי, שעמום וכדומה, כמו שתואר כאן, אבל בהחלט ייתכן שאשחק בשלב מסוים, בין אם מהעבודה ובין אם מהלחצים. אני לא חושבת שמתאים לי להתקדם אי פעם לכיוון של להיות עורכת. לא מתאים לי. כן יש מסלול שעיתונאים כמוני מגיעים אליו הרבה פעמים אם הם עוזבים את העיתונאות - תחום הדוברות. אם אאבד מסיבה כלשהי את העבודה הנוכחית שלי, או שיצמצמו לי אותה לרמה שאי אפשר להתפרנס ממנה, או שארצה לעזוב מסיבה כלשהי, בוודאי אנסה לפחות את האפשרות הזאת, ולכן: עד כמה שאני יכולה לראות, בעוד 10 שנים (שאהיה אז בריאה, טפו טפו) אני מניחה שאהיה עיתונאית או דוברת
ולשאלה השנייה: אילו לא נזקקתי לכך מסיבות של פרנסה, אני מניחה שהייתי עובדת, ואולי גם באותו תחום, אבל בהיקף שעות מצומצם ורגוע יותר. בוודאי כל זמן שהילדים שלי חיים איתי. הייתי רוצה יותר זמן פנוי להשקיע בהם, בבית ובעצמי. אבל לא הייתי רוצה להפסיק לגמרי לעבוד.