יציקה קלה וקשיחה

Mr Brownstone

New member
יציקה קלה וקשיחה

שלום רב, אני רוצה ליצוק את האלמנט הזה מפלסטיק. המוצר המקורי מקלקר ועולה הרבה כסף. יש לי נוסחא על מנת ליצור העתק אפקטיבי. המידות הן 60x60, כל אחד מהריבועים הקטנים הוא 5 על 5 ס"מ והגובה המקסימלי שלהם הוא כ15-20 ס"מ. חשבתי ליצור תבנית מעץ לצפות בסיליקון או ווזלין ואז לשפוך דבק נגרים עם הרבה נסורת עץ נגזרות נייר וקלקר.. בעקרון אין לי בעיה שזה יהיה מקלקר אבל אין לי מושג עם אפשר לעשות את זה לבד, והאם אפשר להגיע לתוצאה כמו של האורגינל. כמה עולה ליצוק את זה מקלקר בבית מלאכה יעודי? יש לכם המלצה לחומרי יציקה זולים. בסוף רק אם לא תהיה לי ברירה אבנה מעץ אחד אחד.. אני צריך הרבה חתיכות. תודה מראש לכל העוזרים,

G2D2

New member
אז ככה..

אם אתה מתכוון ליצור מודל מעץ או מכל חומר אחר חשוב שהגימור יהיה חלק לחלוטין, כמו כן חשוב מאוד להקפיד שיהיו לך זוויות חליצה כדי שתוכל לחלוץ את התבנית ואח"כ גם את המוצר הסופי. את התבנית כדאי לך ליצור מגבס, ולגבי חומר היציקה של המוצר, שאמור להיות קל וחזק, כדאי לך לחפש במקומות שמוכרים חומרים פולימריים ליציקה (לא זוכר כאלה כרגע..). מה שכן- זול זה לא יהיה אבל יותר עמיד מההצעה שלך. בהצלחה.

Mr Brownstone

New member
תודה רבה

על התגובה, מה זאת אומרת יותר עמיד? זה אמור להיות תלוי על התקרה והקירות. האורגינל שעולה מאות שקלים הוא מקל קר שזה לא כ"כ עמיד.. השאלה עמיד למה?

jimibar

New member
כמה דברים.

יש פתרונות אחרים שמצויים בשוק מחומרים שונים לקבלת אקוסטיקות שונות שאפשרי שיהיה לך יותר זול לקנות, מדובר במשטחי פולימר כלשהוא עם צפיפות חומר מסויימת, כמובן השאלה היא מה אתה מנסה לעשות בחדר. הפתרון הכי מהיר ליצירה של המוצר הוא דרך משיכת וואקום שינתן גם למשוך מספר פעמים לכיסוי קיר שלם, גם פה יש לוודא זוויות חליצה. ולמילוי המשיכה אפשר עם פוליאוריטן מוקצף או חומר דומה, ואם לא נראה לך אז דרך המשיכה אפשר ליצוק חומר כל שהוא למשל פוליאוריטן מספר פעמים מבלי לפגוע בתבנית. תשכח מעץ ונסורת ודבק נגרים לא אפקטיבי ויוצא יקר יותר, והחומר של בדבר הוא לא קלקר אלא פוליסטירן דחוס, שממנו גם אפשר ליצור את המשיכת וואקום. בהצלחה.

izmh

New member
יש מקום שיכול לתת לך כל פתרון אפשרי

המקום נקרא ארטאץ בתל אביב רחוב ויטל 17 יש שם את כל הטכניקות שמעתיקים באמצעותן ואת כל האפשרויות ליציקות של פלסטיק או חומרים קשיחים אחרים. אני ממש ממליצה לגשת, האדם שמוכר שם מאוד נחמד ובטח יתן לך יופי של הסבר על כל האפשרויות שעומדות בפניך.

Mr Brownstone

New member
../images/Emo9.gifבעיה

הלכתי בזמנו ברחוב ויטל כנראה לאחר הסגירה (18) ולא ראיתי שלט לא כלום.. איפה זה בדיוק?? היתה ברחוב חנות אחרת לאומנות שלא נקראת ארטאץ והיה לו רק פוליאסטר שהו מאוד יקר בשבילי..

למעלה