יציקות פוליאסטר וחומר אורגני...

הגר@

New member
יציקות פוליאסטר וחומר אורגני...

שלום לכולם, אני מעוניינת ליצוק פוליאסטר עם חומר אורגני, אבל כל מה שאני מכניסה לתבנית במצב טרי- מלבין בתוך הפוליאסטר (פרח, עלה, עכביש מת...). איך אפשר למנוע את ההלבנה? האם יש חומר ציפוי לחומר האורגני, לפני היציקה? והאם בכלל החומר האורגני יישמר בתוך יציקת הפוליאסטר או שהוא ירקיב במהלך הזמן? 2. היציקה יוצאת ורדרדה. יש דרך לעשות אותה שקופה כזכוכית? 3. איך אומרים "יציקה" באנגלית? תודה הגר

שחר ק

New member
את כנראה שמה יותר מדי מאיץ

הקפידי על דיוק ביחסים בין המרכיבים

הגר@

New member
תודה, האם זו תשובה ל_2 השאלות?

האם זה אמור לפתור לי גם את בעית ההלבנה של החומר האורגני וגם את בעית הגוון הוורדרד של היציקה? תודה הגר

yinnon1

New member
פוליאסטר שקוף.

שלום הגר! תשובה בקשר לגוון הורדרד: קיימים כמה סוגים של פוליאסטר, הספציפי שבו את השתמשת מתאים ליציקות צבעוניות שאליהן מוסיפים פיגמנט, ללא פיגמנט הוא מתייבש לצבע ורדרד. פוליאסטר מסוג זה נמכר בדר"כ בהום-סנטר ומקומות דומים. על מנת להגיע לשקיפות מלאה יש להשתמש בפוליאסטר *שקוף* הנמכר בחנויות העוסקות בתחום היציקות. בהצלחה !

ike

New member
מכינים תבנית ליציקה,מכינים את

הפוליאסטר לפי ההוראות והמינונים הנכונים(חשוב לערבב פוליאסטר+מקשה במינון הנכון)ליצוק לתוך התבנית ולהמתין להתקשות החומר. התהליך עצמו לכאורה פשוט אבל בדרך כלל צריך לעבור הרבה נסיונות עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.חשוב להקפיד על תבנית מדויקת בשביל לחסוך בעיות שיוף וחליצה מאוחר יותר. לשאול את המוכר בחנות לגבי סוג הפוליאסטר שמכר לכם והאם יש לו תכונות או הוראות מיוחדות שצריך לדעת עליהן,כגון גוון,עכירות,התקשות מהירה וכ"ד. שוב,חשוב להקפיד על ההוראות שמצורפות לפוליאסטר מפני שזהו חומר מסוכן ורעיל והכנה לא נכונה יכולה לגרום לפיצוץ.(לא רישום פיצוץ, אלה ממש פיצוץ אמיתי). הערות וטיפים נוספים יתקבלו בברכה.

mr-j

New member
ואיפה קונים תבניות?

ואיך משכנעים את הפוליאסטר להפרכ ממנה לאחר היבוש?

ike

New member
תבניות צריך להכין לבד בהתאם לצורה

שרוצים לקבל בסוף.תבניות אפשר להכיו מכל חומר שניתן ליצוק לתוכו ושלא יאכל על ידי הפוליאסטר(חומרים פלסטיים בד"כ יאכלו ,מומלץ לעשות ניסיון לפני).חומרים כמו עץ,גבס,מתכת וכ"ד יתאימו להכנת תבנית. אפשר גם לבצע נסיונות ולקחת כל מיני חפצים חלולים קיימים,ולנסות לצקת לתוכם.את התבנית צריך לתכנן כך שנוכל לחלוץ את היציקה ממנה בסוף התהליך.יכול להיות שבשל כך התבנית תהיה מורכבת משני חלקים או יותר. אפשר למרוח חומר שמנוני כלשהו על התבנית לפני היציקה בכדי להקל על החליצה.

mr-j

New member
איך מגיב סיליקון?

הכוונה לאותם תבניות לקוביות קרח בצורות שעשויות מסיליקון זה מחזיק מעמד?

mr-j

New member
ושאלה נוספת

איפה קונים פוליאסטר שקוף ליציקות?

ike

New member
כעקרון אפשר ליצוק לתוך תבניות

קרח אבל שוב, יש המון סוגי תבניות כאלו וכל סוג מיוצר מחומר קצת שונה מהאחר.אני הייתי ממליץ שוב לעשות נסיונות לפני היציקה הסופית,ולא להיסתמך על יציקה אחת בלבד. יש הרבה חנויות שמוכרות חומרים ליציקות ,אפילו חלק מחנויות טמבור. אני ממליץ לחפש בדפי זהב חנויות שמתמחות בחומרים כאלו(פיברגלס,פוליאסטר,סיליקון וכ"ד) ,להרים טלפון ולשאול לגבי סוג החומר הרצוי.

למעלה