יצירה חדשה?

יצירה חדשה?

איך אתם עובדים על יצירה חדשה? 1. טכניקה טכניקה טכניקה ואז מוסיקה? 2. מוסיקאליות וטכניקה יחד ? אשמח לקבל תשובות רבות :) תודה גל

Yardbird

New member
קודם כל

ללמוד את היצירה כמה שיותר טוב מבחינה טכנית. רק אחר כך אני יכולה להיות בטוחה שאני יודעת את היצירה מספיק טוב בשביל להכניס דינמיקה ורגש.

אני קודם כל מנסה להשתלט על התווים

המוזיקליות נכנסת בדרך. כלומר, חלק מהמאמץ לנגן את התווים נכון כולל גם לנגן אותם עם איזושהיא הבעה. הם אמורים להשמע נכון - כלומר- (בד"כ) בעלי אופי. השלב הבאמת קשה הוא דווקא כשיודעים את היצירה טוב, ואז צריך ממש לספר סיםור ולא סתם להשתעשע בכיוונים מוזיקליים ודרכי הבעה.

seafox

New member
אני,

קודם כל קורא את התווים,אח"כ ניגש מנגן יד אחת,יד שנייה,ביחד,מתעמק בסימנים ואז אחרי שאני יודע את זה אני עושה לזה עיבוד משלי עם דינמיקה משלי,סגנון משלי,רגש לפי הצורך ולפי היצירה ובדר"כ אני משנה את פני כל היצירה ומנגן גם לפי איך שאני רוצה ולא איך שרשום...אני די מאלתר על היצירה...

Mr Peiser

New member
סליחה מה זאת אומרת..?

יענני את בודקת איזה סולם זה? כלומר מה הסימני קבע? או מתחילה לספור כמה במולים ודיאזים יש??

הכנות ללימוד יצירה

אני אוהבת לשמוע קודם כמה ביצועים כדי להבין את ה"אווירה" חשוב לשמוע לפחות שניים,כדי לא "להעתיק" ביצוע לא ממש מתאים וגם סתם לשמוע עוד רעיונות לביצוע לפני הבגרות שלי (לפני..שנתיים ומשהו..)ישבתי בספריה המוסיקלית בת"א ופשוט שמעתי את היצירות שלי כמה פעמים כדי להיכנס למוזה שלהן.. (יש בזה חיסרון אם את ננעלת על אופי או ביצוע מסויים,ואת לא מכניסה את האופי שלך) מומלץ גם לנגן את הסולם (או סולמות) שבהם כתובה היצירה כמה פעמים,ככה נגינת הסימנים תהיה יותר אינסטנקטיבית

למעלה