יצירה ישנה / חדשה

spflyer

New member
יצירה ישנה / חדשה

ישנה - המצאתי כבר לפני מספר שנים. חדשה - פעם ראשונה שאני מנסה עם רדיד משי. אני צריך עוד להכניס מקצה שיפורים לראש.

bshuval

New member
נחמד מאד

האם יש לך תרשים קפלים? מעניין אותי המבנה של הקיפול... (כן, לאט לאט ובזהירות רבה אני מתחיל גם למצוא קצת הגיון מאחורי תרשימי הקפלים. אני עדיין לא מסוגל לקפל בקלות תרשים קפלים, או ליצור דגם באמצעות תרשים קפלים, אבל לפחות אני מתחיל (דגש על מתחיל) להצליח להבין קצת על מה שקורה מאחורי זה. במקרה של הדרקון - מעניין אותי לדעת מאיזה חלקים של הנייר נעשו הכנפיים, הראש, והזנב. יש לי הימור, אבל רק תרשים קפלים יאושש (או יפריך) אותו.

spflyer

New member
בדבר התרשימים...

לא, עדיין אין לי אף תרשים. בדבר דיאגרמות ותרשימים אני ממש על הפנים. הגיע הזמן שאלמד לעבוד עם תוכנה להכנת דיאגרמות (יש המלצות???). מה שכן אוכל לומר, זה שהדרקון בנוי על בסיס דג, כאשר הכנפיים הן קצוות של אלכסון אחד והראש והזנב של האלכסון השני.

bshuval

New member
יפה

בסיס דג זה אכן היה אחד הניחושים שלי (היו לי שתי אופציות). לפני שאתה מכין הוראות (אגב - למה שלא תצייר ידנית?), תכין תרשים קפלים. למרות שבסיס הדג כשלעצמו כבר מזכיר מאד את צורת הדרקון (כאשר הדשים (flaps) הארוכים הם הראש והזנב, והדשים הקצרים הם הכנפיים).

giladznaor

New member
כל הכבוד!

דגם מאוד יפה! לגבי תוכנה להכנת דיאגרמות, אני ממליץ על תוכנה בשם עיפרון וסרגל, אבל ההוצאות יכולות להרקיע לסכומים של 1.99 ש"ח, אז זה לא לכולם. אופציה יותר עממית היא לקנות את תוכנת פריהנד (סדר גודל של 1000 דולר), שבה משתמשים כל ה"מקצוענים". שים לב שעקומת הלימוד של אופציה זו גבוהה מאוד, אבל אח"כ התמורות רבות מאוד (כך אומרים, לי אין מושג איך להשתמש בתוכנה). לגבי העבודה על הראש, מה שעולה לי בראש זה להסיט את הכל למטה (grafting). כדי להדגים, קפל דגם אחד, פתח אותו, ושים את הדף על דף אחר, קצת יותר גדול, כך שהקודקוד של הזנב נמצא בדיוק על אחד הקודקודים של הדף הגדול יותר, והאלכסון של "עמוד השידרה" של הדרקון זהה בין שני הדפים. עכשיו, "תעתיק" את כל הקפלים מהדף הקטן לדף הגדול יותר, והתוצאה תהיה שיהיו לך כל הקיפולים לדרקון על הדף הגדול יותר, אבל עם עוד דף ריק בראש ובכנפיים. עכשיו, צריך קצת לעבוד, אבל אפשר בצורה כזאת להגדיל את הכנפיים ולהוסיף פרטים לראש. בהצלחה!

giladznaor

New member
כל הכבוד!

דגם מאוד יפה! לגבי תוכנה להכנת דיאגרמות, אני ממליץ על תוכנה בשם עיפרון וסרגל, אבל ההוצאות יכולות להרקיע לסכומים של 1.99 ש"ח, אז זה לא לכולם. אופציה יותר עממית היא לקנות את תוכנת פריהנד (סדר גודל של 1000 דולר), שבה משתמשים כל ה"מקצוענים". שים לב שעקומת הלימוד של אופציה זו גבוהה מאוד, אבל אח"כ התמורות רבות מאוד (כך אומרים, לי אין מושג איך להשתמש בתוכנה). לגבי העבודה על הראש, מה שעולה לי בראש זה להסיט את הכל למטה (grafting). כדי להדגים, קפל דגם אחד, פתח אותו, ושים את הדף על דף אחר, קצת יותר גדול, כך שהקודקוד של הזנב נמצא בדיוק על אחד הקודקודים של הדף הגדול יותר, והאלכסון של "עמוד השידרה" של הדרקון זהה בין שני הדפים. עכשיו, "תעתיק" את כל הקפלים מהדף הקטן לדף הגדול יותר, והתוצאה תהיה שיהיו לך כל הקיפולים לדרקון על הדף הגדול יותר, אבל עם עוד דף ריק בראש ובכנפיים. עכשיו, צריך קצת לעבוד, אבל אפשר בצורה כזאת להגדיל את הכנפיים ולהוסיף פרטים לראש. בהצלחה!

spflyer

New member
עם כאלה טיפים

תאלץ לשמוע ממני עוד הרבה - אני אעלה עוד קושיות רבות! אני חושב שהגדלת הכנפיים והראש באמת יתרמו לדגם, מלבד העובדה שיהיה לי יותר "חומר" לעבוד על הראש. תודה!

wiccasphere

New member
הוראות

אם תוכל בבקשה להכין הוראות איך לקפל את הדרקון הזה?

למעלה