יצירה לפורים

שגיגאיה

New member
יצירה לפורים../images/Emo53.gif

אני יודעת שיש עוד זמן.. בחנוכה עשיתי בגן של הבת שלי הפעלה עם חומר(יצרו כדים) והיה מאוד מוצלח חשבתי לעשות יצירה גם בפורים אך אין לי רעיונות אני רוצה להעביר לכל הגן בקבוצות קטנות, יש לי בערך שעתיים. ומשהו מיוחד שלא עושים בגן. אשמח לעזרה

קישוט מסכות

* מסכות עיניים פשוטות או בסגנון מסכה ונציאנית - להדביק על נוצות, פאייטים, דבקיות, נצנצים.. להוסיף מקל בקצה לאחר שהעבודה יבשה. אפשר גם על מסכות פנים. * הכנת אריזה למשלוח מנות - להדביק מפיות על קופסאות סימילאק * הכנת כובעים שונים (כובע מכשפה, כובע פיראט, כובע ליצן, כובע צילינדר..) * הכנת ליצן זז, המחובר באמצעות סיכות מתפצלות. אני אחשוב על עוד.

עוד רעיונות . . . רעשן לפורים - קונים קופסאות חד פעמיות עם מכסה שקופות שגודלן חצי מכוס שתיה רגילה.ואו שתי כוסות חד פעמיות שמחברים אותן יחדיו בחלק הפתוח שלהן ובכך סוגרים אותן. לפני הסגירה המוחלטת שמים בתוכן אורז ,אפונה יבשה ,מה שמרעיש. . . אוטמים היטב ומדביקים עם צלוטייפ צבעוני. . . דבק uhu וכו'. מעבירים מקל עץ עגול דק דרך החור האמצעי(מכינים חור קטן מראש) שישמש להחזקת הרעשן .לא חייבים מקל . . . מתחילים לקשט ולעטר עם מדבקות צבעוניות -יוצרים פנים וכו' ומה שרוצים. . . רעיון אחר - הכנת משלוח מנות - מהחומר -מפל בצבע שחור הכי יפה - מכינים עיגול בערך בקוטר 30 ס"מ ומקפלים לאוזן המן .בנקודות החיבור /חפיפה 3 מקומות מחוררים ושם מעבירים שרוך נעליים זוהר וצבעוני וקושרים וכך יוצרים אוזן המן. שלב עיטור וקישוט - טושים בכסף וזהב מתקבלים נהדר על מפל שחור. . .מדבקות זוהרות צבעוניות נראות נהדר . . . גם טוליפים אך לקטנים לא מומלץ נמרח להם... עשיתי את העבודות הללו עם ילדים והם חגגו . . . ואגב ,אפשר לעשות זאת עם הורים, , ,את הרעשן עשינו הורים וילדים בהצלחה.

lorli

New member
../images/Emo207.gif

פלסטלינה גם נראית מדהים על מפל. מריחת פלסטלינה נותנת אפקט מהמם.

שבלולי1

New member
הכנת כובעים מניר חום

לוקחים ניר חום מורחים דבק ומקפלים לשניים מניחים על ראש הילד - כל עוד הניר רטוב ואז מתקבל הצורה של הראש (מגלגלים את קצוות הניר עד שמגיעים לצורה של כובע) אחר כך מקשטים עם נוצות, פונפונים וכל מה שרוצים כשהדבק מתקשה הכובע מתקשה ואפשר להשתמש בו... יש לי עד היום כבע כזה שהכנתי לפני 6 שנים..

ILANAS52

New member
יצירה בגן

פורים זה קל מסכות מאיסת ניר או מסכות קנויות ולקשת אותם עם נצנצים נוצות ועוד, רעשנים מגביעי אשל יוגורת וכו..{מעיסת ניר אפשר להכין מה שרוצים

עוד רעיון נחמד - יותר מתחום ההצגות

להביא לגן (את, או לדאוג שכל ילד יביא באותו יום) בגדים ישנים ונחמדים כמו צעיפים, כובעים, משקפי שמש, מחרוזות, שמלות ישנות וכו'. את כל הבגדים שמים בערמה גדולה במרכז החדר והילדים מסודרים סביבם. הפעילויות: * מוסיקת רקע וכל ילד בוחר לעצמו תחפושות, ואח"כ מציג את הדמות שבחר לתחפושת (או לחילופין הילדים צריכים לנחש את הדמות לפי רמזים מהילד) * בוחרים 4 ילדים. 2 שמים על עצמם 2-3 פרטי לבוש. כהשניים האחרים יוצאים מהחדר צריך לשנות משהו קטן בפרטי הלבוש. לאחר חזרתם לחדר הם צריכים לגלות את ההבדלים. * מחלקים את הילדים לזוגות, אחד מלביש את השני ולהיפך. ממציאים סיפור סביב הדמויות ומציגים לכולם. בהצלחה

למעלה