יצירה משותפת לחודש ספטמבר

av_i_va

New member
יצירה משותפת לחודש ספטמבר

פרויקט חודש ספטמבר יהיה אם כן: מיחזור אריזות. הכוונה להפוך אריזה ריקה לפריט שימושי. קופסאות נס קפה, מטרנה, מגבונים לחים אבל לא רק. כל אריזה שתמצאו "פטנט" להפוך אותה למשהו שימושי. הרעיונות יזרמו בשפע, בכך אני בטוחה ואתם תהנו מהעשייה, אולם הפעם, אני רוצה יותר מזה. הפעם, הייתי רוצה להציע ערך מוסף ליצירה. לדעתי צריך לעשות משהו עם התוצאה המוגמרת מעבר לשימוש האישי. אני אפילו מוכנה לחשוב ממש קיצוני - כמו להוציא לאור חוברת הסברה והדרכה עם הרעיונות וכמובן הוראות ביצוע לטובת ציבור רחב של אנשים כמו גננות, מורות ביסודי, מדריכים שעובדים עם אוכלוסייה חריגה, טרפיה וכד´. לדעתי, אם כולנו נתמקד באריזות של יצרן מסויים, יהיה לו עניין לקחת חסות על הפקה של חוברת כזאת. אישית, חשבתי על תנובה מפני שיש לי המון רעיונות למיחזור אריזות חלב. אבל אפשר כמובן כל יצרן אחר. אני מביאה הצעה זו לדיון בפורום. אם יש לכם רעיוניות, הצעות, הערות או הארות אשמח לשמוע.

אהבתי מאוד את הרעיון

של הפרוייקט המחזורי..אני בטוחה שגננות יקפצו על הרעיון..ואני יודעת שבאזור תל אביב, יש פרוייקט של יוזמות חינוכיות, שבטח ישמחו על כל הרעיונות ועל שיתוף פעולה(בין השאר המרכזיה הפדגוגית), שאני בטוחה שתסכים להציג את הרעיונות. אני דווקא חשבתי על קופסת מטרנה, שיש לה פתיחה מאוד מעניינת. אבל נראה לי שזה יהיה כייף עם כל קופסא.

תשמרי, תשמרי

את קופסאות המטרנה. בעבר עשיתי מקופסאות אלו מיכלים למשלוחי מנות. אמא שלי אימצה קופסא אחת והכניסה בתוכה את כלי האיפור. אין לי מצלמה דיגיטלית או סורק ולכן אין לי אפשרות להעלות תמונות, אך מבטיחה להתארגן על צילומים >בפעם הבאה שלי בבית ההורים< ולחפש מישהו שיסרוק לי אותם בהזדמנות קרובה.

av_i_va

New member
אני חושבת עיסקת ממש

שוחחתי היום עם מנהל מט"י (מרכז טיפוח יזמים) שפשוט נדלק על הרעיון. גם הוא מסכים לדעתי שאם נפנה לחברות מסחריות שבאריזות שלהם אנחנו משתמשים, הם יקחו חסות. מסתבר שבכל חברה יש תקציבים מיוחדים המכונים "פרויקטים לרווחה חברתית". במקרה זה, זה לא רק רווחה חברתית זו גם תרומה אדירה להפחתת פסולת כך שיש תקציבים ומתענינים מהמון כוונים, הרבה מעבר למה שאנחנו בכלל מסוגלים לתאר לעצמנו. אולי בסוף עוד תצא לנו פרנסה מהפורום....
באופן אישי, אני בוחרת לעבוד עם אריזות של קופסאות חלב (רגיל ועמיד) ויש לי שפע רעיונות לכך. יהיה מעניין אם כל אחד מאתנו תתמקד באריזות שונה. אבל בינתיים, אני משאירה הכל פתוח לדיון. שגית, אם תוכלי לברר או ליצור קשר עם החברה מהפרויקט, לשמוע כצד ניתן להתחבר אליהם או לחבר אותם אלינו, אשמח.

hoggle

New member
את נהדרת

רעיון מצוין ומקורי ובטוח שיוביל להרבה רעיונות חדשים ושימושים שלא חשבנו עליהם. ממש פותח את הדמיון!!!

אחרת3

New member
תמיד ידעתי !!!

תמיד ידעתי שיצא ממך משהו כשתהיה גדולה.
איזה רעיון!!! רק איכפתניקית כמוך יכולה לחשוב על זה. אני תומכת מאוד ברעיון ומבטיחה להפיץ את החוברת פה באזור. מהיום אני לא זורקת יותר אריזות ריקות. אולי אם זה יעמוד לי מול הפנים יבוא לי רעיון יצירתי. למעשה אחד יש לי ואת מכירה את קופסאות הגלידה שלי. אז אולי יבוא לי עוד משהו. שנה טובה לך ולכולם

michallev

New member
סליחה???? ומה איתנו?

אנחנו לא מכירות את קופסאות הגלידה!!

michallev

New member
לפני שההודעה תדחק למטה למטה -

אפשר לקבל הסבר (ותמונה??) של קופסאות הגלידה? נשמע טוב!

טוב חבר´ה..

אני מניחה שיוחלט על מיחזור אריזה רייקה בתור פרוייקט חודש ספטמבר... שזה רעיון מצוין!.. בכל אופן אני אישית כבר מתחילה בעבודה... כי בעוד שבוע אני נוסעת לחודש...ואני לא רוצה להפסיד.. ואם יוחלט משהו אחר.. אז הרווחתי.. מיחזרתי אריזה..ותרמתי לאייכות הסביבה..
) שיהיה לכולם בהצלחה..

רעיון מעולה!

כל הכבוד על הרעיון... כבר מיחזרתי אריזת 2 ליטר של חלב (אני מכינה מעין משפך בצורת ליוויתן לבריכה של הבנות) ועכשיו גמרתי להכין משלוש אריזות מטרנה מעין מדף קטן של קופסאות לכל הקוקיות והסיכות של הבנות, כל מה שנותר הוא ליצבוע ולייבש (אבל אין לי זמןןןןןןןןןןןן לסיים) אז אני בעד מיחזור אריזות או של מטרנה או של תנובה.... אחלה רעיון! בהצלחה

sigaliot

New member
בואו נפתיע אחת את השניה...

יהיה הרבה יותר נחמד ומאתגר אם לא נדע מה כל אחת עושה , כל משתתפת תשמור את העבודה שלה ואת הרעיונות שלה לעצמה על מנת שנחשוב לבד ונסחוט מעצמנו וכך נגיע לרעיונות יותר יצירתיים... יש פה את אפקט ההפתעה וזה הרבה יותר כיפי ונחמד , בסוף החודש כל אחת תעלה את העבודה שלה ויהיה הרבה יותר מסקרן להיכנס ולראות את העבודות אם לא נדע מלכתחילה למה לצפות.

למעלה