יצירה שהלחנתי (בשעה אחת בלבד)...

amitmis

New member
יצירה שהלחנתי (בשעה אחת בלבד)...

לאחרונה אני מלחין יותר. יצירות רציניות (יפורסמו בקרוב), ופחות (אבל עדיין יצירות לכל דבר - פשוט יותר קצרות). הנה יצירה שהלחנתי בפחות משעה אחת, אך (בהתחלה, עד שראיתי שזה יצא טוב!) כדי לבדוק משהו בקשר לליווי. מה שניסיתי לבדוק הוא הדבר הבא: אני יודע שביצירות של שופן (לפחות בכל אלו ששמעתי, ושמעתי הרבה / הסתכלתי בתווים שלהן), גם הליווי מספר סיפור, ומביע מן מנגינה. וזה מה שעושה את היצירות של שופן יפות (מצטער על היומרנות, אבל זה נכון - 85% לפחות מכל יצירה של שופן, יפה בזכות הליווי, ולא רק בזכות הנושא). שאלתי את עצמי, אם קודם כל אחשוב על מנגינה פשוטה, שהיא תהווה את הליווי, ועליה אני אבנה את המנגינה הראשית - היצירה עצמה. זה הצליח, והנה אני שולח אותה. מאוד מאוד מאוד מקווה שזה לא יעלם לתחתית העמוד ב-10 שניות 0זה תמיד קורה לי), ושיהיו המון תגובות - לטוב, לרע ולמכוער. תודה רבה מקרב לב, מידי מצורף. מי שיהיה מוכן לנגן את היצירה הזו, ויכול - אשמח מאוד מאוד מאוד אם יאמר לי, ואשלח לו, כמובן, את התווים. שוב תודה רבה, מקרב לב, עמית.

yonti261

New member
יש בקובץ mid

תקלה:בשלב יחסית מוקדם המוזיקה השתתקה והעיגול הזה שמראה איך הזמן עובר המשיך להתקדם בשקט.תנסה לשלוח את הקובץ שוב כי נהניתי מהקצת ששמעתי.

amitmis

New member
אמ...

לי זה עובד עד הסוף. אולי אתה חושב שזה ממשיך, וזה לא? היצירה היא 47 שניות לערך. בכל אופן - הנה הקובץ שוב - אנא אמור לי באם עובד או לא. תודה.

yonti261

New member
דעתי על היצירה

לא הייתי נותן את הכותרת יצירה למה שהלחנת.לא בגלל העובדה שמדובר בקטע קצר מאוד,כי הרבה מלחינים וביניהם גם שופן שאהוב עלייך כל כך הלחינו מיניאטורות.הסיבה היא שאין שום פיתוח כלשהו.הכותרת נושא תתאים יותר.מה שאתה צריך לעשות עכשיו לדעתי זה לפתח.הנושא עצמו מצא חן בעיני מאוד ונהינתי ממה ששמעתי.רואים יפה שהיצירה חוברה בשעה אחת.לנושא יש אופי של אילתור (אילתור שנעשה אמנם בכישרון רב אבל אילתור).אני חושב שבהלחנה צריך קצת יותר לטרוח ולהשקיע ואני לא הייתי ישר קופץ להראות בפורום נושא שחובר בשעה אחת ושואל מה אנשים חושבים.אבל אתה יודע להלחין בלי הרבה מאמץ ובהרבה כישרון והייתי שמח שתראה בפורום משהו שטרחת עליו קצת יותר.בהצלחה!

amitmis

New member
בקרוב אפרסם משהו שעבדתי עליו חצי שנה ויותר...

בעצם - כמה דברים שעבדתי עליהם חודשים רבים (והם גם לא ארוכים. גם לא יותר מדי קצרים - בערך 3 דקות). אני לא חושב שלוואלסים קלילים (לא כמו אלו של שופן, אלא כמו אלו (בחלקם), למשל, שומאן) צריך פיתוח רב יותר של הנושא. לדעתי, זה פחות או יותר כל מה שאפשר לפתח בגדר ה"יפה", והוואלס הזה לא אמור להיות "מדהים" ועמוק כמו איזו בלאדה של שופן, אלא יותר "קליל ונחמד" כמו וואלסים של שומאן, שוברט ושטראוס. וואלסים קצרצרים הם ממש תחום במוסיקה הקלאסית, ואני חושב שהתאמתי את שלי להגדרה. תודה רבה על חוות הדעת, אשמח לעוד המון המון תגובות, בקרוב יפורסמו יצירות יותר רציניות, עמית.

yonti261

New member
יש הרבה תחנות ביניים

בין פיתוח רב ובין נושא ללא שום פיתוח כלשהו כמו במקרה שלך.וחוץ מזה,שומאן ושופן יכולים לכתוב וולסים "קלילים ונחמדים" כפי שאתה מתאר,ואתה יכול ליצור משהו עם יותר עומק (אם כי אני יש בכל זאת פיתוח גם אם לא גדול מאוד בוולסים שלהם בניגוד אלייך).נראה שאתה בעיקר עסוק בלהגן על היצירה שלך ולא העלית אותה לפורום מתוך רצון לשמוע ביקורת אלא מתוך רצון לשמוע מחמאות.בכל אופן יש לך כישרון,נהניתי לשמוע ואני מחכה ליצירות הבאות.

L m a o

New member
הרשה לי לציין

שאתה מאוד בוגר למישהו בגילך, ובכלל, כל הנגנים הקלאסיים. יפה שיש עוד צעירים שמתעניינים בדברים קצת פחות שטחיים.

L m a o

New member
אני לא יודע בן כמה אתה..

אבל בכל אופן, כל הנגנים הקלאסיים שפגשתי הם יותר בוגרים משאר בני גילם.

cut2

New member
תגובות משורשרות

אם L m a o משרשר מתחת ל-yonti261, זה אומר שהוא פונה/מתייחס אליו.

amitmis

New member
כן, אני יודע את זה... ../images/Emo4.gif

בד"כ... כלומר - מה כבר כ"כ בוגר בתגובה?

cut2

New member
ביקורת, מלאכה קשה היא

לדעתי הוא כתב דברים מדודים ושקולים. זה יפה ומוערך. שים לב שהוא גם די מפרגן לך, באופן כללי. ולפעמים, כשאתה מבקש תגובה על משהו, אני ממליץ לקרוא ולקחת זמן לחשוב על זה לפני שכותבים התייחסות לביקורת. אל תמהר למקום הרציונלי הזה של 'איך אני עונה על מה שהבחור מעלה פה'; לצערי הרב הייתי מומחה בשיטה הזו עד לפני כמה שנים, ואז הבנתי שזה לא יוביל אותי לשום מקום. תן גם לקישקעס שלך לעבוד קצת.

amitmis

New member
לא אמרתי שהוא לא מפרגן לי!

וגם אין לי בעיה עם התגובה בגדול, חוץ מזה שאני פשוט לא מסכים איתה (בניגוד לתגובה נוספת שהגבתי אליה). פשוט לא ראיתי מה "בוגר" בה... בשיא הרצינות.

גרדיציו

New member
אז לא ראית...

אתה לא מסוגל להבין למה אומרים על הודעה שהיא בוגרת כשילד בן 13 כותב ברמה שלא הייתה מביישת אדם מבוגר?

amitmis

New member
לא הבנת אותי...

אמרתי שלא כמו במוסיקה של שופן (בוואלסים שלו, לדוגמא), הוואלסים של שוברט הם מאוד קלילים ולא מפותחים. מותר לי לא להסכים איתך. זה לא אומר שלא איכפת לי מדעתך, או מדעת אחרים. כתבתי בפירוש שאני רוצה ביקורות בונות ("רעות"), בדיוק כמו שאני רוצה מחמאות, ואני עומד מאחורי זה.

amitmis

New member
אגב...

"יודע להלחין בלי מאמץ" זה משפט שאני חושב שכן מתאר אותי, אבל המשפט הזה לא תמיד תקף. רוב היצירות שלי, הן יצירות שהשקעתי בהן הרבה (הרבה הרבה) שעות של מאמץ - לפעמים (לרוב) אפילו חודשים. אני אומנם יודע להלחין בלי מאמץ יצירות "קלילות ונחמדות", אבל את ה"פנינים" האמיתיות אני מלחין עם הרבה מאמץ (בלשון המעטה). אגב - לאור ההיערות שלכם, שהיצירה נשמעת יותר כמו אלתור, אולי כדאי שאקרא לה - Waltz-Impromptu? מה דעתכם? אנא המשיכו להגיב!!! תודה רבה.

L m a o

New member
Waltz Impromptu

זה וואלס שהנגן יכול לעשות בו שינויי טמפו ורובטו וכו' לפי רצונו החופשי. עצם זה שזה "ואלס" אימפרומפטו, זה לא אימפרומפטו- כי יש לזה צורת מבנה וחוקיות.

למעלה